nasionami chia jajko 2 łyżki mąki migdałowej łyżka DulceNatura E (erytrolu) łyżka nasion chia łyżka namoczonych w herbacie bio jagód goji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia świeża figa + jogurt do podania Batata zmiksować z komosą i jajkiem. Dodać mąkę, erytrol, nasiona chia, proszek do pieczenia i ponownie zmiksować. Następnie wmieszać do ciasta drobno pokruszonego krakersa. Ciasto przelać do natłuszczonego
Poranek na słodkodomowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową i krem z jogurtu i bitej śmietany - mniam! To szybka propozycja, która zasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam propozycje na słodko, ale możecie także posmarować naleśnik pastą z suszonych pomidorów lub pesto, położyć
Cooking Monsterpieczonych buraczków ,super sprawdzi się do mięs i pieczeni-polecam na obiad Składniki: 3 średnie buraczki ząbek czosnku 1 łyżka majonezu, 2 łyżki śmietany 18 %(lub jogurtu) sól pieprz Przygotowanie: Buraczki zawijamy w folię aluminiowa(każdy osobno) i pieczemy w 180 stopniach ok 1 godz studzimy,i kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i śmietaną,dodajemy przeciśnięty czosnek
Swojskie jedzonkoBOCZNIAKÓW MAKOWE CIASTO Z WIŚNIAMI INDYJSKI KURCZAK W SOSIE CURRY Z CHLEBKIEM NAAN FILECIKI Z KURCZAKA Z NUTĄ INDII LEKKIE CIASTO JOGURTOWO-CYTRYNOWE BRUKSELKA W SEZAMIE PIETRUSZKOWE KOPYTKA JOGURT NATURALNY GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI PIECZONE PIEROGI Z KAPUSTĄ ZIEMNIAKI FASZEROWANE JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ SAŁATKA NA CIEPŁO Z TOPINAMBURU ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM BROWNIE PIEROGI Z MIĘSEM SERNIK
harrisadomowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową i krem z jogurtu i bitej śmietany - mniam! To szybka propozycja, która zasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam propozycje na słodko, ale możecie także posmarować naleśnik pastą z suszonych pomidorów lub pesto, położyć
Cooking Monsterłopatka) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili 1-2 łyżki zimnej wody 3 ulubione bułki 3 plasterki sera pomidor ogórek świeży ogórek konserwowy/kiszony czerwona cebula sałata/rukola sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek, sól, zioła) ketchup, majonez, musztarda u mnie dodatkowo był jeszcze chutney z pomidorów oraz chutney z czerwonej cebuli INGREDIENTS (3 portions): approx 500 g beef (shoulder) salt, pepper
Martyna CooksTutaj znajdziemy wytłumaczenie wielu technicznych aspektów pieczenia ciast i robienia do nich mas i kremów i dekoracyjnych różyczek z masy cukrowej. Opisuje jak w cieście działa proszek do pieczenia, jogurt, kwaśna śmietana, dlaczego użyć kakao w proszku, a nie czekoladę w proszku. Podaje też zamienniki, niemal do każdego ciasta. Ci, którzy nie mogą jeść żółtek, dodają same białka... Przepisy
Posadzone i zjedzoneprzygotowania. Można je jeść na surowo, namoczone w wodzie lub soku, jako dodatek do kaszek i deserów, wypieków lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, musli, sałatek, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu na ich zdolność do wchłaniania wody i tłuszczu, mogą być stosowane do zagęszczania sosów i zup. Dodawanie nasion chia
potrawyregionalneplacuszków składniki: 250 g ricotty 3 winne jabłka 100 ml mleka szczypta soli 2 jajka 2 łyżeczki oleju 120 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia do podania: jogurt naturalny, cukier puder i u nas maliny wykonanie: Żółtka, ser ricotta i mleko dokładnie wymieszać. Dodajemy olej nie przestając mieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić
Ania i Marcin gotująkrem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość musimy dostosować do konsystencji kremu. Ostudzone ciasto kroimy na 3 części. Układamy pojedynczo, a pomiędzy wylewamy część kremu. ½ kremu należy zostawić na dekorację wierzchnią. Na końcu można przyozdobić
Jedz zdrowo żyj zdrowo!jajecznicę z warzywami. Jednak czasem mój organizm po obudzeniu domaga się słodkości! I wtedy w ruch idzie blender lub mikser i robię domowe placuszki, które zjadam z owocami lub jogurtem. Taki minus, że na takie śniadania trzeba mieć czas i cierpliwość do późniejszego sprzątania kuchni i mycia garów i naczyń...Ale pomimo tego te serniczki są moim numerem jeden! Uwielbiam
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńrozgrzanej i naoliwionej patelni małe placuszki. Możesz, tak jak ja, na ich górę powbijać różne owoce, np. plasterki bananów, porzeczki, jagody. Koniecznie smaż je pod przykryciem! Podawaj z jogurtem, owocami, bakaliami lub z tym, czym zechcesz! Smacznego! Wskazówki: jeśli płatki zalałeś zbyt dużą ilością wody, to odsącz je na sitku do placuszków możesz dodać jeszcze łyżkę kakao, będą wtedy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńpracy na drugie śniadanie. Składniki (na 8 kibinów): Ciasto 420 g mąki + mąka do podsypania 135 g miękkiego masła 2 jajka + 1 małe do smarowania 150 ml śmietany(użyłam jogurtu greckiego) pół łyżeczki soli Farsz 400 g siekanego drobno mięsa (użyłam filetu z indyka) 2 cebule 40 g posiekanej kapusty (użyłam pekińskiej, bez głąba) sól pieprz mielony Mąkę wymieszać
Weekendy w domu i ogrodziedieta dukanowa. Przepis poznałam właśnie wtedy. To szybka, łatwa w przygotowaniu opcja na drugi posiłek lub przekąskę. Wszystko zależy od dodatków :) PRZEPIS 🔶 3 łyżki otrębów np.owsianych 🔶 2 łyżki jogurtu naturalnego 🔶 1 jajko 🔶 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 🔶 2 łyżeczki cynamonu 🔶 1 łyżka syropu klonowego Wszystkie składniki mieszamy i wstawiamy na 4min do mikrofali lub do piekarnika na ok 12min
Tetiisheri