smakują wyśmienicie w chłodne wieczory z kubkiem ciepłej herbaty. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 100 g suszonej żurawiny 75 ml oleju kropelka aromatu waniliowego 100 g twarożku W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej zmiksować mokre. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać
Chocolate Muffin Blogogranicza wchłanianie? Niekorzystny wpływ mają z kolei następujące czynniki: fityniany (otręby, płatki owsiane, rośliny strączkowe), szczawiany (szczaw, rabarbar, szpinak), taniny (czarna herbata), fosforany (coca-cola, sery żółte, słodkie płatki, jogurty owocowe - warto czytać etykiety), niektóre białka roślinne (np. sojowe nieprzetworzone - mąka sojowa), wapń (produkty mleczne), zasadowe pH żołądka - występuje najczęściej u osób biorących leki na zgagę Źródła żelaza w diecie
Powiedz dietom niePlacuszki najlepiej jest przewrócić od razu, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. To ważne, bo bardzo łatwo je przypalić. Gotowe pankejki podawać z ulubionymi dodatkami, jak np. jogurt, miód, czekolada... ale są tak smaczne, że dodatek czegokolwiek jest wręcz zbędny! ;) Smacznego
Kuchnia Elliewybrać łyżką" mąkę ziemniaczaną. Dodać do masy, wymieszać.Dodać czosnek. Dosmaczyć solą i pieprzem. Jeśli chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe. Ja moje placki ziemniaczane podałam z sosem czosnkowym i natka pietruszki na pięknej Porcelanie Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do KuchniNastępnie trzeba przełożyć wszystko do garnka i zalać bulionem. Gotować do pól godzimy. W międzyczasie podsmażyć na patelni boczek. Pod koniec, jak to zwykle bywa, doprawić zupę śmietaną lub jogurtem i dodać koperek (opcjonalnie). SMACZNEGO
Lubczyk i Waniliaużyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Smak jest zaskakujący, dzięki żelatynie zestalony, jednak bez przesady. Wspaniała alternatywa musu na śmietance lub jogurcie. Składniki: 400ml zsiadłego mleka 200ml mleczka kokosowego 100ml kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki wrzątku 1/2 gruszki
Cakes By KejtSKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajo - 50 g cukru - kilka kropel soku z cytryny - płaska łyżka jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja
SMYKWKUCHNIszczyptą cukru wodzie, odcedziłam i podzieliłam na różyczki. Różyczki maczałam w cieście i smażyłam na oleju rzepakowym tyle aby ładnie się zrumieniły. Podałam z sosem ziołowym na bazie jogurtu. Smacznego, miłego chrupania. Przepis własny. "Podróże małe i duże" Bałtyk w kolorach zachodu słońca
Moje Małe Czarowaniebezpośrednio z lodówki. 8. Kwiaty z ananasa układamy przed podaniem, gdyż chłoną wilgoć z lukru. 9. Zamiast lukru sernik można oprószyć cukrem pudrem. 10. Zamiast śmietany można dać naturalny jogurt grecki (proporcje te same – 200g). Sernik ananasowo kokosowy to prawdziwy rarytas. Wspaniale komponuje się połączenie smaków – kokosu i ananasa. Delikatny, wilgotny, bardzo kremowy i aromatyczny. Już sam wygląd zaprasza
mojewypiekiinietylkomało pizzowe :) Pizza z bryndza, cebula i kaszanka ciasto ulubione pizzowe (u mnie z 500 g mąki) nałożenie: 150 g bryndzy 3 łyżki gęstej śmietany (u mnie jogurt grecki) 2 kawałki kaszanki 2 cebule 4 ząbki czosnki pieprz Ciasto przygotowujemy wg ulubionego przepisu, odstawiamy do wyrośnięcia i przygotowujemy nadzienie. Nagrzewamy piekarnik do 240 st.C. Bryndzę ucieramy ze śmietaną na gęsta
Dzieje kuchennej WiewióryWszystkie składniki oprócz owoców zalewamy wrzątkiem lub gorącym mlekiem. Odstawiamy na chwilę lub gotujemy 1 minutę w mikrofali. Jabłko pokroić w kostkę. Dodać borówki i masło orzechowe. Można polać jogurtem. Smacznego
Chocolate Muffin Blogresztę przelewamy do misy blendera lub za pomocą blendera ręcznego miksujemy na jednolity krem. Na koniec dodajemy posiekanego koperku i mieszamy. Podajemy ze śmietanką (sojową lub 30%) lub jogurtem (np. sojowym), posypujemy koperkiem. Smacznego
Be Fit Be Strongsól. Ot cała historia :-) Składniki: ugotowane ziemniaki garść świeżego koperku odrobinę natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki pokroić w zgrabną kostkę, dodać zioła, polać sosem jogurtowo- majonezowym, doprawić solą i pieprzem. Jeść
pieprzny smaczek