Składniki: 100 g borówek amerykańskich 1 banan 60 g jogurtu naturalnego 100 g mleka 1 łyżeczka kakao cukier do smaku (ja dałam 1 łyżeczkę stewii) Banan obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie zmiksować z pozostałymi składnikami. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria Smakunajbardziej, nie mówiąc już o niesamowitych kolorach. W dodatku są to bomby witaminowe :) Dzisiaj kolejny koktajl tym razem malinowy:) Składniki: 1,5 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 110 g jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku (u mnie 1 łyżeczka stewii) Z podanych proporcji koktajl wychodzi dosyć gęsty, można dodać mleka, żeby był "luźniejszy" Maliny rozmrozić. Umieścić wraz
Moja Galeria Smakuszpinaku 1 pomarańcza pół melona około 250-300 g 1 grejpfrut kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej 1 cebulka dymka Dressing: 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańczę i grejpfuta obrać, usunąć błony. Melona obrać pokroić w kosteczkę. Cebulkę posiekać. Przygotować dressing umieszczająć wszystkie skłądniki w miseczce, wymieszać
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 2 szklanki truskawek (użyłam świeżych) 1 szklanka malin (użyłam mrożonych) 1/2 szklanki jagód (użyłam mrożonych) 1/2 szklanki mleka 1 jogurt naturalny (180g) cukier wg uznania (u mnie 1 łyżeczka stewii) kilka sztuk mocno rozdrobnionych orzechów włoskich 1 łyżka otrębów owsianych W zależności od potrzeby owoce wcześniej rozmrozić. Mój blender ma duża moc, więc
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 filet z kurczaka (około 220g) 1/2 główki sałaty lodowej 1 średnie mango 1 cebulka dymka papryczka chili (opcjonalnie) 1 łyżeczka oliwy Sos: 100 g jogurtu naturalnego 50 g śmietany kilka listków mięty sól pieprz curry 1 łyżeczka fruktozy (lub innego cukru) Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Filet i cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 szklanka mrożonych jagód 1/2 szklanki mrożonych malin 2-3 banany 1 szklanka soku pomarańczowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g) Jagody i maliny rozmrozić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. W razie potrzeby dosłodzić
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 duże dojrzałe mango 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180g) 1/3 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka syropu klonowego (lub więcej do smaku) Mango obrać ze skórki. Pokroić na kawałki, włożyć do blendera. Dodać pozostałe składniki i zmiksować
Moja Galeria SmakuKoktajl w kolorze różowym dla fanów masła orzechowego. Jego smak wysuwa się na pierwszy plan. Składniki na 2-3 porcje: 2 szklanki truskawek (mrożonych lub świeżych) 400 g jogurtu greckiego 1 łyżka masła orzechowego 1 banan Banan obrać ze skórki. Truskawki rozmrozić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuKoktajl jest bardzo orzeźwiający. Do jego posłodzenia użyłam syropu z agawy. Można go zastąpić swoim ulubionym rodzajem cukru. Składniki na 4 szklanki: 1 świeży ananas 1 duży jogurt grecki ok. 340 g 5 kostek lodu 3 łyżki syropu z agawy bądź swojego ulubionego cukru (lub do smaku) Ananasa obrać, pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera wraz z pozostałymi
Moja Galeria SmakuPożywny koktajl bananowo-borówkowy Składniki na 2 porcje: 125 g borówek amerykańskich 1 banan 200-220g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka syropu z agawy (lub cukru, miodu) Banan obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie zmiksować z pozostałymi składnikami. Smacznego
Moja Galeria Smakubyć coś bardziej orzeźwiającego? Ten lekki sorbet będzie idealnym deserem na letnie upalne dni. Składniki na 8 lizaków: na podstawie przepisu z magazynu Kuchnia 1 mango 1 opakowanie jogurtu naturalnego (około 180g) 1 łyżka cukru pudru kilka listów mięty 1/2 łyżeczki startego imbiru Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Wraz z pozostałymi składniki umieścić w blenderze i dokładnie
Moja Galeria Smakujest źródłem zdrowego błonnika, wielu minerałów i witamin (w tym wit. E). Same pozytywy, pijmy więc na zdrowie! :) Składniki na 1-2 porcje: 1 szklanka jagód 1 opakowanie jogurtu naturalnego (150 g) 2 łyżeczki siemienia lnianego 1-2 łyżeczki cukru (lub do smaku) Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Zmiksować i podawać od razu. Smacznego
Moja Galeria SmakuKoktajl jagodowo-gruszkowy bez dodatku cukru Składniki na 1-2 porcje: 1 szklanka jagód 1 opakowanie jogurtu naturalnego (180 g) 1 gruszka Gruszkę obrać ze skórki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Zmiksować i podawać od razu. Smacznego
Moja Galeria Smakuawokado 1 szklanka jagód (mrożone) 1/2 szklanki malin (mrożone) 1/3 szklanki truskawek (mrożone) 1 szklanka soku z pomarańczy (2 duże pomarańcze) 1 łyżka syropu z agawy 3 łyżki jogurtu greckiego Awokado obrać, pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami zmiksować. Pić od razu
Moja Galeria Smakuwitamina C naturalnego pochodzenia jest lepiej przyswajalna niż jej syntetyczny odpowiednik. Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki soku z pomarańczy (ok. 2 szt) 1 pomarańcza 1/2 banana 3/4 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Z pomarańczy wycisnąć sok. Drugą pomarańczę oraz banana obrać. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Pić od razu po przygotowaniu. Na zdrowie
Moja Galeria Smaku