jajka zapiekane - 3168 przepisów (strona:129/212)

Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 181

blendera jajkiem i filetami z mintaja. Płatki owsiane mielimy w młynku, dodajemy do masy, jak i łyżkę mąki pszennej. Doprawiamy solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wyrabiamy masę w dłoniach. Tworzymy małe pulpeciki. Mi wyszło 16 sztuk (na 3 obiady) Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia ciasta. Układamy w naczyniu, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową , pod przykryciem zapiekamy około

SMYKWKUCHNI
STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 145

makaronu z kiełków fasoli mung (Vermicelli) 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 mała słodka czerwona papryka oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona w grubą kostkę 1 jajko roztrzepane 6 brukselek ugotowanych do miękkości w lekko osolonym wrzątku (ok. 20 minut) 1 łyżka tartego imbiru 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie paseczki kawałek papryczki chili drobno posiekanej 2 łyżki oleju(...)cząstki limonka, 1 łyżka sezamu uprażonego na suchej  patelni (ok. 2 minuty), listki kolendry (świeżej lub suszonej) WYKONANIE ŁOSOSIA osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy w małej foremce do zapiekania. Nacieramy solą, pieprzem i szczyptą chili. Mieszamy składniki marynaty i polewamy nią łososia. Odstawiamy na minimum ¹⁄₂ godziny do zamarynowania (najlepiej na całą noc). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją

cool and minty
Gołąbki bez zawijania. 125

kapustę, jajka oraz sól i pieprz wymieszać na jednolitą masę. Formować w dłoniach podłużne kotlety i obsmażyć krótko na patelni z dwóch stron (w razie gdyby masa rozpadała się przy formowaniu kotletów można dodać trochę kaszy manny). Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą. Podsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowanym sosem, który powinien je zakryć i zapiekać

zadanie-gotowanie
KRĄŻKI CUKINII NADZIEWANE MIĘSEM 206

plastry. Z każdego plastra należy wydarzyć środek, można wyciąć go kieliszkiem ale ja zrobiłam to łyżeczką. Tak było wygodniej. Wszystkie krążki lekko solimy. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną cebulę, natkę i przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i paprykę do smaku oraz bułkę tartą. Masę mięsną mieszamy.  Z cukinii dolewamy powstałą wodę i nadziewany krążki mięsem. Układamy(...)wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180  C, przez około 20-30 minut.  Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy cukinię serem. Zapiekamy jeszcze 5 minut i danie wykładamy z piekarnika. Krążki podajemy polane ketchupem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekane cukinie 217

jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego lub na głęboką blaszkę, wlewamy olej tak by zakrył powierzchnię naczynia. zapiekamy około

Garnkowe fanaberie
JAJKO W KOSZULCE POD SZPINAKIEM 115

Tosty zapiekamy w piekarniku, tak aby były lekko przyrumienione. W tym czasie na patelni z łyżką masła obsmażamy szpinak. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na każdą kromkę wykładamy szpinak i układamy na talerzu. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy łyżkę octu.Zmniejszamy ogień aby woda nie bulgotała, robimy łyżą wir i rozbijamy w wodzie jajko

KuchcikoweLove
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem budyniowym 166

zapiekane naleśniki i nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Zmodyfikowałam kilka przepisów i tak powstał mój własny. Naleśniki są puszyste delikatne, a sos budyniowy rozpływa się w ustach. (około 9 sztuk) Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki (można nieco mniej) 1-2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko

Di gotuje
JAJKO W KOSZULCE, NA TOSTACH ZE SZPINAKIEM I SOSEM HOLENDERSKIM 154

Tosty zapiekamy w piekarniku, tak aby były lekko przyrumienione. W tym czasie na patelni z łyżką masła obsmażamy szpinak. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na każdą kromkę wykładamy szpinak i układamy na talerzu. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy łyżkę octu.Zmniejszamy ogień aby woda nie bulgotała, robimy łyżą wir i rozbijamy w wodzie jajko

KuchcikoweLove
Kotlet drobiowy zapiekany. 233

zapiekany serem żółtym, mozzarellą  lub pleśniowym, zależnie od gustu u mnie dziś żółty ser. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka dojrzały pomidor pokrojony w plastry cebulka pokrojona w krążki twardy starty ser (u mnie parmezan), ale zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 jajka

Kuchnia Beaty
Zapiekane naleśniki z indykiem po meksykańsku 264

Zapiekane naleśniki cieszą się ogromnym powodzeniem wśród dzieciaków. To inna odsłona naleśnika i można zjeść trzymając go w łapce. To kolejny obiad bardzo prosty w wykonaniu i najważniejsze, że na każdą kieszeń. Posiłki wcale nie muszą być nudne, a za niewielkie pieniądze można przygotować coś wykwintnego.   Składniki na naleśniki:  200 g mąki pszennej  3 szklanki(...)mleka 2 jajka szczypta soli  1 łyżka oleju + do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się zarumieni.  Porcja na 13-15 Naleśników Farsz: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka masła klarowanego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów 1 czerwona

Niezły Młynek
Makaronowe muffiny pizzowe 572

zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie kokardki małe Farafille z Lubelli)  - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki ketchupu - sól, pieprz, chilli i ostra papryka w proszku - łyżka oleju - jajko

Kuchnia Ellie
Ciasto na quiche / wytrawną tartę 103

jajka płaska łyżeczka soli opcjonalnie zioła: majeranek / tymianek / zioła prowansalskie Wykonanie: Wszystkie produkty łączymy i zagniatamy ciasto. Wykładamy je na formę i dokładnie ją nim oblepiamy, po czym nakłuwamy placek widelcem, by podczas pieczenia nie robiły się bańki powietrza. Ciasto pieczemy ok 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni, następnie układamy składniki tarty i zapiekamy

Taste Of My Day
Wiosenna tarta ze szparagami 169

jajkami. Dodać przyprawy do smaku i starty parmezan (można użyć innego sera długodojrzewającego). Część ugotowanych szparagów pokoić na małe kawałki i wrzucić do farszu, reszta zostanie użyta do dekoracji. Na podpieczony spód tarty wylać przygotowany farsz serowy. Na wierzchu ułożyć pozostałe szparagi i pokrojone na ćwiarti czy połówki pomidorki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 30 minut

Monia miesza i gotuje
Imprezowe szaszłyki 101

plastry sera żółtego ·        ½ papryki czerwonej ·        ½ papryki żółtej ·        Białko z jajka ·        Ciasto francuskie Sposób przygotowania: 1.    Berlinki nacinamy wzdłuż. 2.    Kroimy ser w cienkie paski. 3.    Paprykę również w cienkie paski(...)wyłożonej papierem do pieczenia. 9.    Smarujemy białkiem. 10.                     Zapiekamy 15 minut w 180 ̊ C. 11.                     Przekąska gotowa

Kulinarna Chwila
Mini tarty ze szpinakiem i szynką 113

kostka smalcu ( schłodzona w lodówce ) 1 jajko 3 szklanki mąki sól , cukier do smaku ewentualnie schłodzona, kwaśna śmietana farsz: 4 plastry , chudej wędzonej szynki 2 – 3 szalotki 1 opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 4 łyżki słodkiej śmietany kremówki 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła ser feta 2 jajka 1 łyżeczka cukru sól ,pieprz do smaku(...)jajkami i mieszamy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto na tarty dzielimy na porcje , rozwałkowujemy cienko i układamy w foremkach do pieczenia . Spód nakłuwamy widelcem . Podpiekamy w piekarniku w temperaturze 200 C do czasu aż lekko się przyrumienią . Wyjmujemy spody z piekarnika i wykładamy na nie nadzienie . Na każdej tarcie układamy pokrojony w kostkę plaster szynki i pokruszoną fetę . Ponownie zapiekamy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania