jajka w panierce - 484 przepisów (strona:18/33)

Schabowy na kapuścianej chmurce :) 82

tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Mięso lekko obsypujemy wegetą. Obtaczamy je w mieszance mąki i bułki tartej, następnie w ubitym jajku i znowu z mieszance mąki i bułki. Wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy, aż panierka stanie się odpowiednio chrupiąca, ale nie spalona. Kapusta: Ja nie płukałam kapusty. Siekamy ją tak aby nie była taka ciągnąca się

ClauditteMissCooking
Nagie krokiety czyli naleśniki z kapustą i grzybami 160

Pierwsza próba przedświąteczna :) Nie lubię krokietów, a dokładniej panierki, dlatego zawszę robię jedynie naleśniki z farszem z kapusty :) Składniki na ciasto:250 g mąki1 jajko250

Bon Appetit Małgorzaty
Filety rybne w serowej panierce 170

 Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ryżowe gruszki. 166

Pears with rice Składniki: 100 g ryżu długoziarnistego 1 jajko 25 g parmezanu 50 g sera ementaler 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka natki pietruszki 1 liść laurowy 1 pasek skórki cytryny bułka tarta, mąka do panierki frytura do smażenia Wykonanie: Zagotować 2,5 szklanki wody z solą ,listkiem laurowym i skórką cytryny. Wsypać ryż i gotować

Kulinarny karnet Christophera
Stripsy z kurczaka jak z KFC 686

Stripsy z kurczaka jak z KFC... Złociste, delikatne polędwiczki z kurczaka. W chrupiącej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych. Pikantnie przyprawione ostrą papryką. Smażone na głębokim tłuszczu. Pyszne, soczyste i chrupiące. Smacznego!   Składniki: 500 g polędwiczek z piersi kurczaka; 2 jaja; Duża szczypta soli; 1 łyżeczka curry; 1 łyżeczka ostrej papryki; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 3 łyżki mleka; 6 łyżek(...)polędwiczki odsączyć z wody i panierować w następującej kolejności: najpierw w bułce tartej z mąką i płatkami, następnie w jajku z mlekiem i przyprawami i znów w bułce tartej z mąką i płatkami. Na kawałkach kurczaka powinno być sporo panierki. Smażyć partiami na rozgrzanym, głębokim oleju (olej musi zakrywać mięso), aż do uzyskania złocistego koloru. Usmażone kawałki kurczaka układać

Gospodyni Miejska
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 251

wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą

Mania Gotowania
Paluszki z kurczaka w sezamie 1336

Paluszki z kurczaka w sezamie – pomysł na `finger food` na nadchodzącego Sylwestra. Świetnie komponują się z sosem czosnkowym lub słodko-pikantnym.  Przyprawę ziołową do kurczaka

Kulinarne Przeboje
Kurczaczki w płatkach kukurydzianych 2011

raczej zna taką panierkę ale kto jeszcze nie robił niech zrobi jak najszybciej. Kurczaczki w płatkach kukurydzianych są pyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko w środku. Dobrze smakują podane z sosem czosnkowy. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szkl maślanki sól pieprz słodka papryka 2 szkl płatków kukurydzianych olej do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć

Ala piecze i gotuje
Nuggetsy z kurczaka 206

mielona , przyprawa kebab , przyprawa do kurczaka po staropolsku * sól , pieprz Przygotowanie : Filety kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski , wbijamy jajko. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz obie mąki. Wlewamy olej i mieszamy dokładnie żeby na każdym kawałku kurczaka była panierka. Panierka jest mokra , ale taka powinna być. Smażymy kurczaka krótko z obu stron. Odkładamy na papierowy ręcznik żeby troszkę odsączyć tłuszcz

Magiczne Życie Marty
Ryba w sosie pikantnym z warzywami 214

piątki akcji Gotowanie za głosowanie Składniki na 4 porcje: 4-6 filetów/kostek ryby – u mnie mintaj Ok. 100g panierki Panko lub bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie z Biedronki) Puszka krojonych pomidorów

Fabryka pomysłów
Złociste plaże = złocista sola 174

pepperoni w słoiczku1 łyżka posiekanych świeżych listków estragonu (również zastąpiłam estragonem suszonym)2 łyżki posiekanej natki pietruszkiPrzygotowanie:W miseczce lub płytkim naczyniu (takim, w którym zmieści się filet), ubij jajko z oliwą czosnkową, solą i pieprzem i odstaw.Do drugiego naczynia wsyp kaszkę kukurydzianą.Zanurz filety po kolei w mieszance jaja z oliwą , a później obtocz je delikatnie i dokładnie(...)oliwy, by pokryła dno warstwą 2-3 mm. Usmaż filety w 1-2 minuty, by panierka była chrupka, a ryba w środku mięciutka. Przed podaniem rozłóż filety na ręczniku papierowym, by obciekły. Podawaj z sosem tatarskim i czym chcesz: sałatą, ziemniakami, fasolką szparagową lub jajkami przepiórczymi. Smacznego

Gotowanie to kochanie
SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM 288

przeze mnie w sposób najbardziej tradycyjny (i niestety bardziej kaloryczny) czyli w panierce :) i podana z sosem maślano-koperkowym.  Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy! Składniki: 500g fileta z łupacza przyprawa do ryb sól majeranek sok z cytryny olej 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Filety skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawami. Wkładamy(...)wyjęciu panierujemy: w mące, w rozkłóconym i lekko osolonym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym dość mocno oleju z obu stron na złoty kolor, ok 4-5 minut - w zależności od grubości naszego fileta. Smażenie ryby na zbyt mało rozgrzanym tłuszczu powoduje jego nadmierne wsiąkanie w panierkę, czego należy unikać. Składniki na sos: 1/2 szkl śmietany

Walijskie Pichcenie
Ananas w owsianej panierce 145

wysuszyć na papierze.Płatki zmielić na mąkę, dodać cukier oraz sól, a następnie wbić jajko i wymieszać.Partiami wlewać wodę- aż do uzyskania masy o konsystencji gęstej śmietany*.Rozgrzać tłuszcz na patelni (nalać go tyle, żeby ok 1/3 ananasa była zanużona) i układać- obotoczone w panierce**- ananasy na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Polać syropem z agawy.Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 160

potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta(...)założyć boki do środka. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu by panierka nie odpadła i by delikatne płatki ryżowe nie przykleiły

Smakowy Raj
Dietetyczne mielone z piekarnika z burakiem w orzechowej panierce 195

ćwiartkami ziemniaków (przepis znajdziesz tutaj ) 3/4 obiadu zrobisz za jednym zamachem.Zapraszam na zdrowszą wersję mielonych z dodatkiem buraka,w panierce z orzechów włoskich. Składniki na 6 kotlecików: 250 g miesznego mięsa mielonego 1 ugotowany burak 1 cebula 1 jajko 2 łyżki grysiku sól,pieprz,natka pietruszki garść orzechów włoskich Wykonanie: ugotowny buraczek zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.Cebulę obrać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w nalesnikowym ciescie piwnym 193

piwa  jest w ogole niewyczuwalny,tak jak i rybi zapach gdzies sie ulotnil.Smakowala nam,choc nadal wole tradycyjnego dorsza w panierce z bulki tartej.Ale jako odmiana,czemu nie?Skladniki na ciasto piwne:3/4 szklanki maki150 ml piwa1 jajko 1/2 lyzeczki solipieprz1/2 lyzeczki proszku do pieczenia szczypiorek-opcjonalnieponadto:2 srednie odfiletowane tuszki z dorsza sok z cytrynysol 2 lyzki makiWykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sznycle z kalarepy i selera 247

Propozycja dla tych warzywo-żernych, aczkolwiek i nosem kręcącym, na słowo "warzywo" także polecam !Sznycle z kalarepy i selera, w chrupiącej panierce to doskonała propozycja na szybki obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by go przygotować. Składniki:1 kalapepa1 seler2 jajka1/3 szkl. mąki3/4 szkl. płatków owsianych ( mogą być zarówno górskie jak i błyskawiczne )sólpieprz kolorowy, np KAMISolej rzepakowy do smażeniaWykonanie:Warzywa obrać(...)Plastry selera i kalarepy obgotować przez 3-4 minuty. Nie rozgotować !Obgotowane warzywa ostudzić, przyprawić pieprzem kolorowym, ewentualnie dosolić.Przygotować 3 miseczki lub 3 głębokie talerze. W jednym rozmącić jajka, do dwóch kolejnych wsypać mąkę oraz płatki owsiane.Plastry selera i kalarepy obtaczać w mące, potem moczyć w rozmąconym jajku, na koniec panierować w płatkach owsianych.Smażyć na rozgrzanym oleju

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania