soczewicą duszoną z kurkami, sosem z wiśni nadwiślanki i suski sechlońskiej pomysłu Tomasza Trąbskiego . Komu było jeszcze mało mógł rozsmakować się w przygotowanej przez Tomka Woźniaka polskiej jagnięcinie z jabłkiem i miętą. Na koniec Robert Harna zafundował nam deser w postaci brownie z fasoli wrzawskiej z wiśniowym sorbetem i żelem z maślanki. Była to jedna z najciekawszych i najlepszych kolacji
Pasja SmakuPost Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Jabłecznik na biszkopcie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojedrugie najważniejsze pytanie. Czy jest smaczne? Tak, tak, tak!!! Moi Drodzy, sok z brzozy to nie zwykły sok z brzozy, to jest sok z brzozy z: miętą, cytryną, jabłkiem, kwasem, chlebowym, maliną, dziką różą, aronią, żurawiną, czarną jagodą. Łuchu, cóż za szaleństwo!!! No to zdrówko
Brzuszki Łakomczuszkicoś tak niedobrego:) Postanowiłem więc sam spróbować przyrządzić soczewiaki. Znalazłem kilka różnych przepisów w Internecie i trochę poeksperymentowałem. Zdecydowałem się na wersję pieczoną, a do farszu dodałem marchewkę i jabłko, co znacznie poprawiło jego smak. Jest przy tym daniu trochę roboty, ale było warto! Czytaj dalej
Gotuj z Misiempomidorowym. Można powiedzieć, że była to jej weekendowa specjalność:) Ja tym razem do spaghetti zrobiłem sos śmietanowy. No może prawie śmietanowy – zawsze zastępuję śmietanę jogurtem naturalnym. Dodałem też starte jabłko i odrobinę chrzanu. Dzięki temu uzyskałem dość ciekawy, winno-ostry smak. Małe szkodniki nie wybrzydzały i zjadły swoje porcje bez marudzenia. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemowocami takimi jak kiwi, ananas czy truskawki. W lecie można zmiksować go z kostkami lodu. Składniki na 2 koktajle: 2 kiwi 2 małe dojrzałe banany (lub 1 duży) 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1/2 - 3/4 szklanki wody mineralnej (może być gazowana) lub świeżo wyciśniętego soku, np. z pomarańczy Przygotowanie: Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem
Ze smakiem i z pasjąTarta Tatin to kolejny deser, który dodałam do mojej akcji "Historia na talerzu".Tarta powstała na skutek przypadku i roztargnienia jednej z sióstr Tatin
Przepisy AleksandryFor recipe in English, please scroll down :) Pogodę, jaka jest w Wielkiej Brytanii, bardzo ciężko jest nazwać zimową. Jest bardziej jesiennie. Idąc wczoraj do pracy zauważyłam
Przepisy AleksandryŚledzie to prawdziwe morskie skarby. Zawierają bardzo dużo kwasów omega-3, fosforu, cynku, potasu, jodu, witamin A,D,E. Powinniśmy jeść je przynajmniej dwa razy w
Przepisy AleksandryZapraszam na pyszną i zdrową surówkę. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w
Przepisy AleksandryWielkanocna pieczeń dla fanów wątróbki. Przepis znaleziony w notatniku mojej Mamy :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na
Przepisy AleksandryJeden z moich ulubionych drinków. Kwaśny i słodki jednocześnie. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Przepisy Aleksandry