impreza - 9461 przepisów (strona:243/631)

OKO na Wrocław 131

głównie ludzie? A może splecione w jednej tkaninie nitki historii? Albo znacznie coś więcej? Na to pytanie postanowił sobie odpowiedzieć magazyn USTA , organizując wspólnie z siecią PURO hotels cykl imprez „OKO na...”. JEDNYM OKIEM Wydaje się, że jako rodowity wrocławianin powinienem znać własne miasto na wylot. W końcu przemierzam jego ulice od ponad ćwierć wieku, znam wiele tajemniczych zakątków

Food Square
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 195

gapiąc się w talerze , oczekują cudu . Wtedy można spróbować np. panierowanych pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe ..no , nie oczywiście ,że przegięłam , nic nie jest tak smaczne jak schabowe " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
KOPYTKA PIETRUSZKOWE Z ŁOSOSIEM I KOPERKOWYM BULIONEM 191

przepis na przepyszne kopytka z pietruszką, podane z aromatycznym, koperkowym bulionem i wędzonym łososiem. Takie danie jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad, jak i np. na imprezę. Gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni – nie tylko smakiem , ale i zaskakującym połączeniem. Robi się je niesamowicie szybko i tak samo szybko znikają! Ps. ja zawsze biorę dokładkę! Spróbujcie i Wy! Polecam

Ostra na Słodko
Najlepszy przepis na pierogi ruskie 715

chyba jeden z moich ulubionych farszów do pierogów , zajmuje czołówkę listy :-) Pierogi ruskie są bardzo smaczne, nadają się na wiele okazji, na piątkowe obiady, święta i imprezy, na przykład rodzinne oraz bez okazji. Okraszone cebulką z boczkiem połechtają najbardziej wymagające podniebienia! A oto i przepis na pierogi ruskie : Składniki: 400 g twarogu półtłustego 400 g ugotowanych ziemniaków  (objętościowo mniej

Anielska Kuchnia Ani
Tarator – orzeźwiający chłodnik ogórkowy 190

zupę, przed drugim daniem, podajemy tarator w głębokich talerzach – z kleksem jogurtu, posypany pokrojonym ogórkiem, siekanymi orzechami włoskimi i ziołami, skropiony oliwą. Możecie też podać tarator na letniej imprezie, jako „czekadełko”, czyli ‘amuche buche’ – w bardziej wysublimowanej wersji – pomyślcie o podaniu go na kruszonym lodzie, w kieliszkach do wódki, do szampana lub w innych niewielkich i eleganckich szklankach

Karo in the Kitchen
Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip 121

serwujecie go dzieciom, to pomijamy ten dodatek Sos świetnie sprawdza się do mięs grillowanych czy pieczonych warzyw, jajek, na kanapki, ale również jako dressing do sałaty czy dip na imprezę. Jeśli decydujecie się używać go jako dressing, dodajcie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki temu dodatkowi, dressing będzie nie tylko lżejszy w smaku, ale będzie miał również rzadszą konsystencję

Mieszam w Garnku
Pizzerinki z cukinii 165

Ostatnio udało mi się kupić dość grubą sztukę i od razu wiedziałam co z niej zrobię - fit pizzerinki. Tak przygotowana cukinia może być lekką kolacją lub świetną przekąską na imprezę. Warto zawsze zadbać, aby każdy znalazł coś dla siebie na stole :) Składniki na 7 sztuk: Kawałek grubej cukinii (u mnie 200g) 150g passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku 2 plastry szynki

Fabryka pomysłów
HUMMUS Z ROZMARYNEM I PRAŻONYM SEZAMEM – idealny! 117

cytryny i przyprawy. Ja dziś mam dla Was swoją ulubioną wersję hummusu – z prażonym sezamem i rozmarynem. Niesamowicie aromatyczna i łatwa do zrobienia. Idealna jako przekąska na imprezę! Polecam – ten hummus jest idealny! SKŁADNIKI: * ciecierzyca ( sucha ) – 1 szkl * pasta tahini jasna – 1 szkl * bardzo zimna woda – 1/3 szkl * czosnek – 3 ząbki * sok z cytryny

Ostra na Słodko
6. numer Magazynu Aromat 130

bloga Modern Taste. W jesiennym numerze znajdziecie m.in.: przepisy na faszerowane warzywa pomysły na jesienne przetwory przepisy z wykorzystaniem ziemniaków i jabłek moją recenzję lokalu Szaszłykarnia Gruzja kalendarium imprez kulinarnych w regionie (wrzesień-listopad) i wiele innych pysznych i inspirujących Czytaj dalej... Artykuł 6. numer Magazynu Aromat pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki 116

Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu

Di gotuje
MIELONE KOTLETY ASI 157

Dawno nie jadłam tak pysznych mielonych.Przepis dostałam kilka lat temu na imprezie u Asi.W smaku są zachwycające.Nawet mojej znajomej ogromnie smakowały :)Polecam do zrobienia :). 0.5 kg.mięsa mielonego wieprzowina - wołowego 1 ogórek kiszony lub duży konserwowy 10 dag.žółtego sera - pokroić w drobną kostkę 2 Ząbki przeciśnięte czosnku 1 bułka kajzerka namoczoną w mleku i odciśnięta 1 czerwona

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak poprawnie kroić arbuza? 34652

miąższ od skórki arbuza. 3. Kolejnym krokiem jest pocięcie arbuza w plastry jak na poniższym zdjęciu. 4. Takie plastry można poprzesuwać dekoracyjnie na skórce arbuza i podać gościom na imprezie, albo można przełożyć do miseczki i zjeść przy pomocy widelca. W upalne dni arbuz świetnie gasi pragnienie.  Smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Zdrowe przekąski - domowe nachosy 692

przyprawione. Jednak trzeba sobie jakoś radzić, dlatego koniecznie podajcie je z domowym aromatycznym sosem, np. serowym, pomidorowym lub z guacamole. Jest to bardzo fajna przekąska na imprezy lub wieczory ze znajomymi...i na pewno zdrowsza niż te z paczki. W zależności od smaku i nastroju można je łatwo modyfikować różnymi przyprawami.  Składniki (na 4 porcje): 1 szklanka mąki kukurydzianej

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Papryka marynowana 187

Marynujemy. Dzisiaj w roli głównej papryka w swojej klasycznej odsłonie czyli papryka marynowana. Niezastąpiona na każdym stole podczas spotkań, przyjęć, imprez. Warto zrobić sobie na zimę kilka słoiczków i korzystać gdy tylko mamy ochotę. Prosty przepis, proste wykonanie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurki w occie w słoiczkach 147

listka laurowego, trochę gorczycy i zalać zalewą. Zakręcić i pasteryzować tradycyjną metodą 20 minut. Wyłożyć słoiczki na gruby ręcznik i przykryć drugim. Zostawić tak, aż ostygną. Będą idealne na imprezy lub jako dodatek do sosów na zimno. Polecam

Kuchnia Pokoleń