hot dogi - 281 przepisów (strona:11/19)

Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 128

dania i produkty kuchni austro-węgierskiej ale i z Dalekiego Wschodu - do wyboru do koloru. Jeśli już zdecydujemy się na jakiś smakołyk, zdecydowanie polecam lokalne rzeczy. Przykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy

Right Behind The Kitchen
surówka z pekińskiej na ostro 133

Jeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku.  Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegańskie kiełbaski hot-dogi 189

Jakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co  idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować

VegUlka
Klasyczna zapiekanka z pieczarkami i serem 129

Chciałoby się powiedzieć - klasyka polskiej kuchni, ale to raczej klasyka polskiego fast foodu. Niegdyś królowa jedzenia w budkach przy ulicach teraz zdetronizowana przez zachodnie hamburgery i hot dogi i wschodnie kebaby. Czasami nie ma nic lepszego o drugiej w nocy niż klasyczna zapiekanka ;) A jeśli najdzie nas ochota, to dobrze sprawdzi się też na zwykłą kolację, czy sycące śniadanie

Milion Smaków
Co warto grillować – kilka pomysłów 180

albo kapusta będzie miała rzeczywiście wyjątkowy smak gdy ją przygotujemy na grillu. Wystarczy że skropimy ją odrobiną oliwy z oliwek, posypiemy solą i pieprzem i mamy wyjątkowy dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Prawdopodobnie każdy z Nas jadł kiedyś pieczone ziemniaki . Ale czy każdy z nas jadł je grillowane? W szczególności polecamy wykorzystać je do sałatki ziemniaczanej. Na pewno zauważymy

naRuszcie
Co na drugie śniadanie? 120

dzień w podróży! Cały dzień na uczelni! Cały dzień w szkole. I od razu wszyscy pomstują. Maruszą. W trosce o własne żołądki. Że głód. Że na myśl o drożdżówkach, hot dogach, kebabach jest im niedobrze. Że wieczorem wpadają i jedzą co popadnie,że może batoniki? kebab na szybko? MCSyf? że obiadu ni będzie, że drogo w bufecie, że pociąg

Fiolka w kuchni
Hot – dogi z kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i chilli 237

Domowy fast food z domowymi bagietkami i  ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli. Hot - dogi podałam na talerzyku  Scania Porcelana Bogucice 5 bagietek (przepis na domowe  tutaj )  400 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka lubczyku 2 papryczki chilli 2 łyżki oliwy

VioletoweKucharzenie
Śniadaniowe bagietki z czarnuszką i sezamem 118

Rewelacyjne śniadaniowe bagietki. Są mięciutkie i delikatne w smaku. Sprawdzą się również do hot-dogów. Teraz już nigdy nie kupię gotowych bułek! 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 4 szklanki maki pszennej Mleko do posmarowania Czarnuszka Sezam W rondelku mieszamy mleko, masło i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy

VioletoweKucharzenie
Domowe burgery 154

wpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był dla mnie przepis ze strony Smaczna Pyza Składniki na 12 burgerów : BUŁKI (do hamburgerów albo hot dogów) : ZACZYN : 10g świeżych drożdży  340 g mąki pszennej typ 650 340 ml lekko letniego mleka CIASTO WŁAŚCIWE : 215 g mąki pszennej typ 650  1 łyżeczka soli

cucinare
Sałatka szwedzka z ogórków – do hot-dogów, hamburgerów, do obiadu 209

wiem, że nie ma jej w mojej szwedzkiej sałatce. Nie lubię ogórków konserwowych ale ta sałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny

Karo in the Kitchen
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 146

swoim życiu, a uliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej

Food Square
Ogórki curry – ogórki kanapkowe na zimę 1209

curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków

Poezja smaku
Surówka obiadowa z ogórkiem gruntowym 137

Banalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie

VioletoweKucharzenie
Prażona cebulka do hot-dogów 134

Prażona cebulka do hot-dogów Składniki: - cebula - mąka pszenna - sól, pieprz dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroję w kostkę, ale niezbyt drobno. Doprawiam solą i pieprzem. Przekładam cebulkę do miski z mąką. Wszystko dokładnie mieszam, aby cała cebula została nią obtoczona. W małym garnku podgrzewam olej rzepakowy. Dopiero do rozgrzanego tłuszczu wrzucam cebulę. Smażę do uzyskania rumianego koloru

Kuchnia co dnia