Gwarantuję wam, że szybciej dogadacie się z niemową i to na dodatek władającym migowym językiem chińskim. Po cholerę macie tracić nerwy? Moja idolka postanowiła zastosować metodę amerykańskich dzieci w Halloween, czyli „cukierek albo psikus”, co w praktyce oznaczało, „kasa albo zrobię ci taki Dziki Gon, że nie będziesz wiedział, którędy do domu”. Podziałało! Pan wyskoczył z kasy, pani udała się
ladykitchenpysznakuchnia.com.pl/ 11. http://krushynaofficial.blogspot.com/ Moje pytania: 1.Gotowanie czy pieczenie? 2.Co w twoim życiu jest dla ciebie najważniejsze? 3.W jakim celu piszesz bloga? 4. Obchodzisz zagraniczne święta np. Halloween? 5.Ulubione ciasto? 6.Czego nigdy nie weźmiesz do ust? 7.Czego chciałabyś się nauczyć? 8.Z jakim zwierzakiem byś się porównała? Dlaczego? 9.Ulubione miejsce w domu? 10.Twoje najskrytsze marzenie. Moje odpowiedzi
Wielki apetytCalibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Gdy przychodzi pora na Walentynki lub Halloween podnosi się gdzie nie gdzie krzyk, że promowane są święta z zachodu… (szczególnie dotyczy to zabaw „z duchami”) a nie pamięta się o naszych polskich świętach, tradycjach. A gdy przychodzą
królestwo garówDziś mamy Halloween więc specjalnie na ten dzień placuszki w kształcie pajęczyn i pająków. Tak przy okazji dzisiejszego dnia, Moniko wszystkiego najlepszego. Do rysowania użyłam opakowania po sosie do deserów, ale również można wykorzystać opakowanie po ketchupie lub butelek z niekapkiem po soczkach dla dzieci. Składniki: ¾ szklanki mąki ¼ szklanki cukru ¼ szklanki mleka ¼ szklanki oleju 2 jajka Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować
Mama GotujeDeser czarownicy z ziemią i robalami Dzisiaj mam dla Was deser, którym zachwycił dzieci na halloween. Jak to z maluchami bywa, czasami im obrzydliwiej, tym lepiej.;) Proporcje są trochę na oko, ale czarownicy o dokładny przepis się nie prosi ;) Składniki na 4 porcje: 250 g mascarpone 200 g kajmaku 100 g kremowego serka 100 g draży (takich okrągłych lub słodkich
Pełny talerzmniejszych jej zwolenników do czytania mojego bloga. Wytłumaczenie mam jedno, nastał taki czas, że dynia zwyczajnie rządzi. Choć nie znajdziecie u mnie przepisów przygotowanych z jej udziałem na halloween, bo moim zdaniem, to pogańskie "święto" jest wytworem amerykańskiej popkultury, to zachęcam do polubienia i próbowania przepisów z tym warzywem, bo są zwyczajnie pyszne i sprawdzone. Składniki
Gosia gotujekochani :) Dzisiaj Halloween, tak więc od rana myśleliśmy jakie przygotować danie z dyni. Postanowiliśmy zrobić zapiekaną dynię z ryżem. Może robiliście coś podobnego w swoich domach, bo dynia staje się coraz bardziej popularna. Żeby nie zabierać Wam czasu w taki dzień, bierzmy się do pracy, bo może zaraz ktoś zapuka do drzwi i będzie psikus :P Więc lepiej otworzyć dzieciaczkom
vegetaniestaram się nie oceniać po wyglądzie, ale po wnętrzu, a w tym przypadku nie miałam dość długo przyjemności jej poznać. Na drodze ku naszemu bliższemu spotkaniu stanęło w dodatku Halloween, do którego nie pałam sympatią. Oszpecona wielkim szczerbatym uśmiechem i pustym spojrzeniem wzbudziła moją szczerą niechęć i doszłam do wniosku, że nie mam ochoty na bliższe poznanie. Często się
KUCHARNIAWracam po dłuższej przerwie :) Mama nadzieję, że wreszcie znajdę trochę czasu na nadrobienie zaległości kulinarnych.Zaczynam pysznymi babeczkami dyniowymi. Jako, że jakiś czas temu zakupiłam sylikonowe foremki halloween'owe babeczki przybrały taka właśnie formę. SKŁADNIKI (na 24 sztuki)30 dkg masła2 szklanki puree z dyni3/4 szklanki brązowego cukru2 szklanki mąki pszennej15 dkg kokosu 3 jajka1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/2 łyżeczki
Magiczna kuchnia Dariimyśleć tylko o przyjemnościach. Dzisiejszy dzień spędziłam idealnie, najpierw w kuchni piekąc smakołyki, później relaks, wyjście na warsztaty dla dzieci i powrót do domu. Tematem zajęć kulinarnych było Halloween, mimo, że osobiście nie obchodzę, to nie mogłam się oprzeć tej pokusie :) Dosłownie! Razem z dziećmi przygotowaliśmy ten sam deser, który ja podałam na piątkową rocznicę moich rodziców. No dobra
Słodkie Przyjemnościliczę na to, że ta piękna, słoneczna i ciepła będzie jak najdłużej.Jak jesień to dynie. U mnie w kuchni tradycyjnie króluje hokkaido ale nie zapomnę tych, które na Halloween, pod osłoną nocy, przynosił
Dzieje kuchennej Wiewiórybabka! wilgotna, kolorowa i bardzo smaczna. U nas pojawiła się w halloweenowe popołudnie. Ozdobiona przez Córcię smakowała wszystkim, nie tylko domownikom.Zainspirował mnie wypiek Asieji :)Babka dyniowa na halloween i nie tylko1 szkl. purre dyniowego1,5 szkl. mąki pszennej1/3 szkl. brązowego cukru1 łyżka cukru pudru1 jajkopłaska łyżeczka proszku do pieczenia1
Dzieje kuchennej Wiewióryktóre rzuca się w oczy są piękne, soczyście pomarańczowe dynie. Powszechna jest opinia, że dynia jest mdła i nijaka, a jedyne do czego się nadaje to bycie lampionem na Halloween. :) Obiecuje Wam jednak, że jeśli spróbujecie tej zupy, już nigdy nie powiecie, że dynia jest bez smaku i mam nadzieję, że ją docenicie, tak jak ja jakiś czas temu.Składniki
Zakręcony Widelecsię dostać na super czekoladowe warsztaty.Tym razem pomysł znów przyszedł mi do głowy w najmniej oczekiwanym momencie- leżąc w łóżku z grypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween!__________________________________________________________________________________________Mam dla Was przepis na fantastyczny deser!Niesamowicie kruche, piwno-miodowe ( z dodatkiem piwa Książęce chlebowo-miodowe ) ciasteczka przekładane puszystym musem z białej czekolady i domowym kremem kasztanowym z wanilią
Ostra na Słodkobędziemy ciąć. Utytłaliśmy przy tym stół i podłogę w jego okolicy, ale bawiliśmy się przednio. Inspiracją był Skeleton Jack (znajdź pięć podobieństw), i tak sobie myślę, że do Halloween jeszcze dojdziemy do wprawy... Wycięłam jedno oko (kto zgadnie, które?) i byłam z siebie dumna niesamowicie. Jack umila nam wieczory cudnym, ciepłym, pomarańczowym światłem i go po prostu uwielbiam
Pożeraczka, czyli raz adobrze