grillowana piers z kurczaka - 951 przepisów (strona:38/64)

Grill: Cukinia z serkiem i ananasem 148

staram ci się pokazać, że grill to nie tylko kiełbacha, karkówka i pierś z kurczaka. Grill to sposób na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi i kolejny powód do kulinarnych eksperymentów. Składniki: 1 puszka ananasa 200 g serka śniadaniowego  1 łyżeczka cynamonu cukinia Sposób przygotowania: Ananasa grilluj z 2 stron. Następnie pokrój go w kosteczkę, wystudź i dodaj

Wielki apetyt
Tosty z kurczakiem i ze szpinakiem 206

drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Ostudzoną pierś z kurczaka, rwiemy palcami na kawałki (takie piórka). Dodajemy do niego szpinak (tylko bez soku, który puścił), posiekany szczypiorek i przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos. Mieszamy. Przygotowujemy tosty do zapieczenia i grillujemy na chrupko. Smacznego! Ps. Przepis pochodzi ze strony przepisy.pl

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kurczak długo pieczony z papryczką Chipotle 261

więcej papryczek chipotle. W przepisie oryginalnym użyto puszki z grillowanymi pomidorami, nie spotkałam u nas takich, natomiast myślę, że w sezonie, kiedy pomidory będą dojrzałe i pyszne, należy po prostu samemu je zgrillować.  Przepis z  tej  strony składniki: 500 g mięsa z kurczaka (piersi, uda) bez kości i skóry  sól sos: 1/4 czerwonej cebuli

Stare Gary
SZASZŁYKI DROBIOWE Z CUKINIĄ I BANANAMI 157

Grillowanie w pełni, nie może zabraknąć również szaszłyków, ja uwielbiam te z cukinią i bananami, przepyszneSkładniki:500g piersi z kurczaka2 małe cukinie1 papryka3 bananysól morska ziołowa Kamis młyneksól morska, pieprz mielony Kamispatyczki do szaszłykówWykonanie:Pierś kurczaka kroimy w kostkę, lub paseczki jak kto woli.Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na min. godzine do lodówki.W kostkę kroimy paprykę, cukinię

Z Majeczką w kuchni
Nadeszła chwila na kurczaka z grilla! 344

dzisiaj ja, jako osoba należąca do tego grona, postawiłam skorzystać z dobrodziejstw techniki i postawiłam na aromatycznego, grillowanego kurczaka w towarzystwie grillowanych pomidorków, delikatnej kaszy jaglanej, fasoli oraz kukurydzy. Z czystym sumieniem polecam każdemu znudzonemu "tradycyjnym kurczakiem" bo naprawdę ta wersja smakuje genialnie. W przepisie standardowo podaję ilości składników użyte do obliczenia wartości kalorycznej. Porcja ze zdjęcia to 457kcal(...)140g piersi z kurczaka 40g kaszy jaglanej 120g pomidora 80g czerwonej fasoli konserwowej 40g kukurydzy konserwowej  PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy mięso, dokładnie je nacieramy, następnie odstawiamy do lodówki na minimum godzinę Gotujemy kaszę jaglaną Na rozgrzaną patelnię grillową kładziemy mięso oraz pokrojone w grube plastry i doprawione według uznania pomidory Filet grillujemy po kilka

peanutbuttermonster
Quesadilla z kurczakiem 179

kurczakiem grillowanym jaką pokazuję Wam właśnie w tym przepisie. Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: – rollsy z salami – rollsy z szynką i serem –  pikantne skrzydełka z kurczaka –  chilli con carne –  pad thai z kurczakiem –  tacos ze stekiem Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji:  2 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – mieszanka(...)pyszne  guacamole do podania – śmietana do podania – świeża kolendra do podania Przygotowanie: Kurczaka pokrój w małe kawałki. Z podanych w przepisie przypraw przygotuj mieszankę. Dodaj ją do pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszaj. Na patelni zwykłej lub grillowej rozgrzej olej i smaż kawałki kurczaka po kilka minut z każdej strony. W tym czasie rozgrzej piekarnik

nietylkopasta.pl
KANAPKA Z KURCZAKIEM – WIEDŹMIN – kurczak marynowany w piwie stout 245

kurczaka, a pozostałą marynatę wlewamy do rondelka. Wstawiamy go na bardzo mocny ogień i gotujemy do zredukowania nadmiaru wody – musi powstać sos o gęstości podobnej do sosu pieczeniowego. Powinno zając to ok. 15 min przy założeniu, że gotujemy go na największej mocy palnika. Następnie gotowym sosem smarujemy kurczaka z jednej strony i przechodzimy do kolejnego kroku, 4. GRILLOWANIE/SMAŻENIE KURCZAKA(...)dymić), potrząsamy patelnią, a następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy gaz do minimum, dusimy 1 min, a następnie wyłączamy palnik. Odkrywamy kurczaka, ściągamy go z patelni i przenosimy na talerz. 5 . GRILLOWANIE PIECZAREK I CHLEBA (4 min) Na tej samej patelni szybko grillujemy na największej mocy pokrojone w grube plastry pieczarki (ok. 1 min z każdej strony), a pod koniec opruszamy

Nerds Kitchen
Quasedillas z kaczką w sosie bbq / Bbq duck quasedillas 183

męczącym dniu pracy. Grillowana i chrupiąca quasedilla nadziewana kaczką (można zamienić na kurczaka) w sosie bbq, dużą ilością roztopionego sera, cebulką i kolendrą. Dosłownie niebo w gębie! Wychodzą dużo smaczniejsze niż podobne dania w fast foodach. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Quasedillas z kaczką w sosie bbq (4 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki (kurczaka) ugotowane(...)posyp cebulką, dymką i kolendrą. Przykryj nadzienie drugą połówką tortilli tak by powstał „półksiężyc”. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię grillową i ułóż na niej po 2 tortille. Grilluj po 2-4 minuty z każdej strony, aż powstaną ładne przypieczone grillowe paski a ser się rozpuści. Podawaj! Smacznego! English version Bbq duck quasedillas (4 servings) Ingredients: 2 cooked duck

karmelowy
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 200

baza do bardzo wielu potraw. Można je gotować, dusić, piec, smażyć i grillować. Świetnie komponuje się z niemal wszystkimi przyprawami – filety z kurczaka można więc przyrządzić na ostro lub łagodnie, a także w słodkiej wersji (rewelacyjnie komponuje się z wieloma owocami, np. śliwkami lub ananasem). Dodatkową zaletą piersi z kurczaka jest ich naprawdę szybkie przygotowanie, ponieważ mięso nie wymaga długotrwałej

CookMag
Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem 229

łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki chilli.  Przygotowanie:    Piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę z ketchupu, majeranku, bazylii, papryki oraz chilli. Marynujemy w takiej marynacie kurczaka ok. 2 godzin. Następnie nadziewamy na patyczki od szaszłyków kawałki kurczaka, boczku oraz plasterki cebulki. Grillujemy ok. 30 minut. Podajemy z grillowanym chlebkiem i ogórkiem małosolnym- pycha

Aga w kuchni
Sałatka z kurczakiem, mango, awokado i pomarańczą 198

cytryny 4 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy  PRZYGOTOWANIE Piersi oczyszczamy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i przekrawamy na 4 cieńsze kotlety. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i skrapiamy oliwą. Odstawiamy na kwadrans do lodówki. Grillujemy na złoto, przestudzone kroimy w paski. Sałaty myjemy i rozkładamy na  4 talerze. Awokado i mango(...)obieramy i kroimy w paski. Pomarańczę filetujemy (  tutaj przydatny filmik, jak łatwo to zrobić). Układamy owoce na rukoli i dokładamy kawałki kurczaka. Składniki dressingu łączymy i podajemy sos do sałatki. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zdrowe grillowanie 166

kontaktu z ogniem i dymem, a jednocześnie z niedoczyszczoną kartką. Jedzenie układamy w niewielkich kawałkach i małych odstępach od siebie. Grillowanie odbywa się w zależności od danego pożywienia. Mięso grillujemy dłużej niż warzywa czy owoce. Jedzenie, aby miało lepszy smak należy zastosować marynaty i odstawić na kilka godzin lub na całą dobę do lodówki. Jak uniknąć przejedzenia? wyeliminujmy gazowane napoje(...)alkohol - nie przesadzajmy z procentami, w ten sposób pobudza nasz apetyt i tym samy jemy po prostu więcej  tłustą kiełbaskę, boczek czy karkówkę zastąpmy chudym mięsem m.in pierś z kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne  zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów  fit desery - zamiast ciężkich ciast

Truskawkowa Fiesta
Satay-musztardowy kurczak w towarzystwie chrupiących warzyw 3156

mięsa. Wymieszać musztardę, sok z cytryny, oliwę i marynatę teriyki. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w paski i włożyć do marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso i odstawić na minimum godzinkę a najlepiej na noc do lodówki. Następnie zamarynowane paski kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków i grillować ze wszystkich stron aż mięso się zarumieni. Mięsko można róznież ugrillować

Monia miesza i gotuje
Konkurs z Hendi.pl Pierś z kurczaka sous-vide na grillowanej cukini podana z pianką z pomidorów 238

Wkładamy do woreczka do wakowarki oddsysamy powietrze i wakujemy Naszą pierś wkładamy do brytwanki zalanej w wodzie i pieczemy przez 1h 45 min  na 58 stopniach lub prościej w maszynie do Sous-Vide, kurczak ma mieć od 67 stopni do 70  Przekrajamy na pół cukinie i grillujemy z obu stron na piękne paseczki  Solimy nasze białka,podgrzewany

pichciszto

Proponowane wyszukiwania