gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:98/372)

Pierś z kurczaka z warzywami chińskimi (duża porcja ok. 425 kcal) 237

dobra do jedzenia. 3. W międzyczasie przygotowujemy ryż, według przepisu na opakowaniu albo jak ja w parowarze (zalewając ciut ponad poziom ryżu gotującą wodą, gotując ok. 25-30 min)4. Do warzyw i kurczaka dodajemy ugotowany ryż (chyba, że zrobiło nam się dużo wody na patelni to najpierw odkrywamy patelnię i ją odparowujemy). Chwilę podgrzewamy razem i gotowe

Malowane smakiem
Pierś w marynacie 3770

Mięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i

Ala piecze i gotuje
Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto 191

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami z dodatkiem serka topionego , bazylii, czosnku,owinięta w szynkę prosciutto. Lubię tak  robić wtedy piersi są bardziej soczyste i

Ala piecze i gotuje
Mięcho 336

Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Sałatka gyros z serem, cebulką i sosem chrzanowym 371

jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu sól i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE : Jajka gotujemy na twardo. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z przyprawa gyros. Żółty ser ścieramy na dużych oczkach, przekładamy do miski. Jajka kroimy w kosteczkę dodajemy do sera. Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rosół nieco egzotycznie (z selerem naciowym i bakłażanem) 172

łyżeczki soli do smaku. Cebulę i natkę siekamy, pietruszkę, bakłażana, marchew i selera kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa dorzucamy do wody z kurczakiem i zagotowujemy. Po doprowadzeniu do wrzenia zmniejszamy płomień pod garnkiem i tak gotujemy około 40 minut. Na koniec gotowania doprawiamy zupę sokiem z cytryny lub limonki, pieprzem i solą według uznania. Wyławiamy mięso i porcjujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Lekka kalafiorowa 180

patelni. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy do czasu aż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, krótko przesmażamy (ok. 3 minut). Zalewamy 2 l. wody dodając ziele angielskie i liście laurowe. Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru. Gotujemy ok. 10 minut. Wrzucamy podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy do czasu aż zmięknie. Zabielamy mlekiem. Doprawiamy

Pobite gary Barbary
Kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym 359

cynamon. W oddzielnym garnku ugotować warzywa dodatkiem odrobiny oleju i 1/5 szklanki wody. Gdy warzywa będą już miękkie dodać 1/3 szklanki bulionu i gotować jeszcze 2 minuty. Do ugotowanych warzyw dodać podsmażoną pierś z kurczaka, dodać mleczko kokosowe i śmietanę. Całość poddusić jeszcze przez chwilę. Podawać gorące. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pomidorówka na bogato 177

ćwiartki kurczaka, 3 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 3 marchewki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, skórka starta z jednej cytryny, łyżka masła, 1,5 czerwonej papryki, 750 ml rozdrobnionych pomidorów z puszki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka cukru, sól i pieprz. Sposób przygotowania: Mięso zalać 2 litrami wody. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zagotować. Gotować

Pobite gary Barbary
Kurczak z warzywami po chińsku 237

gorącej wodzie, a następnie gotujemy przez 10 min. Na rozgrzany olej wrzucamy nasze warzywa i dusimy/smażymy do miękkości. Warzywa skrapiamy sosem sojowym, doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa należy sprawdzać aby nie zrobiły się błotniste muszą delikatnie chrupać. Gdy warzywa gotowe zdejmujemy je z patelni. Na patelnie dajmy odrobinę oleju i smażymy naszego kurczaka. Gotowe grzyby mun kroimy w długie(...)solą i pieprzem, skrapiamy sosem sojowym i smażymy/dusimy. Moczymy grzyby mun w gorącej wodzie przez 15 min i gotujemy przez 10 min. Kroimy grzyby mun w takie oto paseczki. Tak wyglądają gotowe warzywa, miękkie ale zarazem delikatnie chrupkie. Podsmażmy kurczaka, dodajmy grzyby mun skrapiamy sosem sojowym, doprawiamy i smażymy aż kurczak będzie gotowy.   Kurczak gotowy, dodajemy nasze warzywa

Sprawdzone przepisy kulinarne
Sałatka z kurczakiem i awokado 348

Odwieczne pytanie - co jeść w pracy? Co zjeść, żeby dostarczyć choć odrobinę wartości odżywczych, jednocześnie zaspokoić głód, nie spędzać godzin w kuchni  i nie przytyć

Taste Of My Day
KURCZAK W GALARECIE 146

PORCELANA BOGUCICE   Składniki: 5 podudzi z kurczaka 3 marchwie 2 pietruszki puszka zielonego groszku Jamar 2 łyżki żelatyny bulion warzywny Wykonanie: Podudzia z kurczaka myjemy, wrzucamy do bulionu razem z marchewkami i pietruszką. Gotujemy do miękkości mięsa. Kiedy przestydnie obieramy udka, skór nie bierzemy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry. Żelatynę zalewamy zimną wodą( tyle aby ją zakryż) kiedy

Z Majeczką w kuchni
Curry z kurczaka i bakłażana 233

azjatycką. To co w niej najpiękniejsze - niesamowite zapachy wydobywające się w trakcie gotowania, już kiedy przesmażacie pastę tak piękne aromaty roznoszą się po domu, a do tego wszystko jest szybkie, proste i takie pyszne! Inspirowałam się książką Leemei Tan "Lemongrass and ginger". Zapraszam Was na curry, z kurczakiem i bakłażanem. Obiad gotowy dosłownie w 35-40 minut.  Pyszne, zdrowe(...)umyć i pokroić w większą kostkę. Kiedy pasta będzie już dobrze przesmażona wrzucamy do rondelka piersi kurczaka i przesmażamy. Następnie do przesmażonego kurczaka dorzucamy pokrojonego bakłażana, przesmażyć jeszcze kilka minut i całość zalewamy mleczkiem kokosowym. Całość gotować jeszcze z 20 minut, na koniec doprawić sosem rybnym.  Curry podałam z ryżem basmati. Udekorowałam świeżą kolendrą i chilli. Jeżeli chcecie

Plate of Joy
Kurczak w sosie sojowo imbirowym 266

nich również kurczaka i trzymamy na ogniu 3-4 minuty. Pokrojoną dymkę wrzucamy na patelnie i mieszamy z całością. Ryż jaśminowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy ryż wykładamy do mieseczek i posypujemyc czarnym sezamem. Kurczaka z sosem wykładamy do drugiej miseczki i posypujemy świeżą kolendrą. Smacznego

DefinicjaSmaku
PIECZONE ZIEMNIAKI 585

dodaje do gotowania) 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka tymianku szczypta oregano, bazylii opcjonalnie łyżeczka przypraw do grilla, przyprawy do kurczaka Ziemniaki obrać umyć, wykrawać kulki, lub podzielić na ćwiartki, wypłukać przełożyć do garnka i gotować w osolonej wodzie około 10 minut ale nie dłużej. Podgotowane ziemniaki należy odcedzić. Oliwę dokładnie wymieszać z przyprawami. Mieszanką przypraw zalać

RAROSSA