Kolejne sprzątanie lodówki zaowocowało bardzo pyszną sałatką 😊 Składniki: -po pół papryki czerwonej i żółtej -2-3 ogórki konserwowe -1 jabłko -1 cebula -100-150 g szynki gotowanej -natka pietruszki Sos: -1 łyżka śmietana -2 łyżki majonezu -1 łyżeczka musztardy łagodnej -sól, pieprz Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać, posolić, popieprzyć do smaku. Połączyć
Kulinarne przemysleniaPrzygotowanie Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem. Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera. Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut
R'n'G KitchenSkładniki: ( ilość składników można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli, 100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikimajonezem wymieszanym z odrobiną śmietany doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Wstawiamy salaterkę z sałatką do schłodzenia, aby smaki się przegryzły. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i podajemy do gotowanej szynki. Smacznego! The post Sałatka z warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię225g mrożonego szpinaku, 2 łyżki masła, 4 jajka, sól, pieprz, ostra papryka mielona, 2 łyżeczki mąki, 2 małe ząbki czosnku, 150g naturalnego serka kanapkowego, 4 łyżeczki chrzanu, 100g szynki gotowanej, w plasterkach, kawałek czerwonej papryki konserwowej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki: 125g ryżu, 10 niedużych ogórków konserwowych, 75g szynki gotowanej ( kilka plasterków ), 200-250g startego sera żółtego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 1 świeża żółta papryka, 1 świeża czerwona papryka, szczypiorek, 6-8 czubatych łyżek majonezu ( rozdzielić na dwie części ), 4 łyżki ketchupu pikantnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikisama byłam w szoku! Spieszę więc, by podzielić się z Wami tą śniadaniową pysznością :) Z czym podawać? Sam w sobie jest wyśmienity, ale ja lubię uzupełnić go moją ulubioną gotowaną szynką i świeżymi pomidorami. Co kto lubi! :) Patelnie na gaz! Ziołowy omlet z botwiną Potrzebujesz: 2 jaja 2 łyżki mleka 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaobieramy i kroimy w kostkę, dodajemy odsączoną kukurydzy z puszki, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt wg własnego smaku, mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Możemy dodać również szynkę gotowaną pokrojoną w kostkę lub paseczki
Pelusiowa KuchniaPrzepis na szynkę gotowaną, przygotowaną domowym sposobem bez dodatku soli peklowej. Nie jest ona co prawda tak różowa, jak ta kupiona w sklepie, ale z pewnością jest dużo zdrowsza. Dzięki wielu przyprawom jest bardzo aromatyczna. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnepowstała przy okazji przygotowywania innego dania. Składniki 1 sałata rzymska 1 ogórek 1 czerwona papryka 3 jajka sól pieprz sos czosnkowy ocet balsamiczny z sokiem figowym 150 g gotowanej szynki 1 cebula świeży tymianek Przygotowanie Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem
R'n'G Kitchenteż można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny Składniki 2 główki sałaty rzymskiej 4 plastry gotowanej szynki 4 łyżki majonezu 2 jajka ugotowane na twardo strąk czerwonej papryki ogórek cebula sól pieprz pół szklanki grubo startego żółtego sera świeży tymianek Przygotowanie Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem
R'n'G Kitchensosu na bazie majonezu, śmietany, musztardy i odrobiny chrzanu. Sos tatarski idealnie współgra z ugotowanymi na twardo jajkami, ale jest też świetnym dodatkiem do zimnych mięs, wędzonego łososia oraz gotowanej szynki. Domowej roboty sos tatarski jest bardzo smaczny! Polecam też przepis na różowe jajka z sosem tatarskim znajdziecie: tutaj Przepis na najlepszy Sos tatarski staropolski do jajek wielkanocnych. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsosu na bazie majonezu, śmietany, musztardy i odrobiny chrzanu. Sos tatarski idealnie współgra z ugotowanymi na twardo jajkami, ale jest też świetnym dodatkiem do zimnych mięs, wędzonego łososia oraz gotowanej szynki. Domowej roboty sos tatarski jest bardzo smaczny! Polecam też przepis na różowe jajka z sosem tatarskim znajdziecie: tutaj Przepis na najlepszy Sos tatarski staropolski do jajek wielkanocnych. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWielkanoc sama przygotowuję wędliny. Zwykle jest to schab lub szynka gotowana oraz pieczony boczek. Staram się kupić jak najchudszy. Mój pachnie kminkiem i czosnkiem. Wspaniale komponuje się z chrzanem... Składniki: 1,5 kg chudego, surowego boczku, 1 łyżka soli lub przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu szczypta pieprzu 1 łyżka majeranku 2 łyżki kminku kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki
Czerwień i błękitpumpernikiel, dekorujemy plasterkami ogórka i połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób wykonania znajdziecie w tym wpisie. Tym razem do faszerowania został wykorzystany twaróg, kukurydza z puszki, szynka gotowana, papryka marynowana i szczypiorek. Proporcje dobierzcie sobie do wielkości bagietki, farsz ma wyglądać jak mozaika. The post Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię