golonka pieczona - 341 przepisów (strona:9/23)

Golonka w kapuście z garnka rzymskiego 136

marchewki które gotowały się z golonką. Podlewamy  wszystko wywarem z golonki i zapiekamy pod przykryciem ok półtorej godziny w temp 200 st. na ostatnie 20 min pieczenia zdejmujemy pokrywę by golonka się przyrumieniła

Gotowanie jest łatwe
Golonka z indyka w sosie musztardowym 156

przyprawy. Dokładnie mieszamy. Cebulę i czosnek kroimy. Marchewkę ścieramy na tarce. Do rękawa do pieczenia wkładamy wszystkie nasze składniki, zalewamy marynatą, zawiązujemy i obracamy do momentu kiedy golonka będzie cała w marynacie. Pieczemy ok 1,5 godziny w 190 C. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, aby mięso się zarumieniło. Czas przygotowania: około 2 godziny Porcje: 3 sztuki

Związek na patelni
MAŚLANE INDYCZE GOLONKI Z WARZYWAMI 176

moim niedzielnym stole zawitają dzisiaj indycze golonki. O maślanym smaku, z całymi pieczonymi ziemniaczkami i aromatycznymi warzywami. Będzie pysznie.  Składniki: 4 indycze golonki pól kostki masła sól ,pieprz słodka i ostra papryka mielona 2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g Wykonanie: *Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. * Mięso układamy

Z Majeczką w kuchni
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 181

mają problemy z górnymi drogami oddechowymi i cukrzycą. ---------- Przepisy zgłoszone do akcji w Mikserze Kulinarnym: Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" Zimowa chata bartnika i "Lato leśnych ludzi" Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój Egipt" Chleb dyniowy(...)blog: Weekendy w domu i ogrodzie Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia autorka: Badylarka | blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Golonka po bawarsku 271

mięso w marynacie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Golonki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam piwną marynatą. Piekę około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewam kilkakrotnie marynatą spod golonek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Golonko zapiekane w piwie, czyli golonka prawie po bawarsku 124

niezwykle smaczny kawałek mięsa z wielką kością, otoczony równie dużą ilością tłuszczu. Sekret przygotowania dobrej golonki to czas – czas gotowania mięsa w wywarze jarzynowym, marynowania oraz pieczenia. Polecam ten przepis na golonko w piwie – jest prosty i zawsze się udaje

Gotujemy i jemy
Pieczeń z golonki w sosie 183

Idealne danie na niedzielny obiad, bardzo dobry sos. Mięsko delikatne, rozpadające się w ustach. Podawać z ziemniakami, kluseczkami lub kaszą. Golonkę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i słodką, kurkumą. Wymieszać dokładnie, tak żeby przyprawy były na każdym kawałku mięsa. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Szalotki obrać i przekroić na pół(...)chwilkę jeszcze smażyć. Wlać wodę trochę mniej jak do 1/2 wysokości mięsa. Dodać musztardę listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zagotować, wymieszać i sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec 1,5 godziny do 2 godzin. Naczynie musi być przykryte. Podczas pieczenia sos nabierze pysznego smaku. Mięso musi być mięciutkie. Gotowanie

Kuchnia Pokoleń
Pizza z golonką na ostro (ciasto pieprzowe) 240

wyrabiamy jednolite, gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki. Ciasto  rozwałkowujemy na okrąg o średnicy ok. 30 cm i przekładamy na podsypana mąką blachę do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 220°C. Golonkę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, galarety i dzielimy na kawałeczki. Ciasto smarujemy sosem chili za pomocą np. sylikonowego pędzla, bardzo cienką warstwę, żeby nie przesadzić z ostrością(...)całe ciasto nakładamy ser, dodajemy golonkę i kapary. Doprawiamy mieloną papryczką. Pizze wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok. 15 min. Podajemy z świeżą bazylią. Smacznego

Moniki Smakołyki
Pieczona golonka z indyka 149

lodówce sobie leżały i smakami się mieszały. Do pieczenia jeszcze marchewkę i pietruszkę korzeń dodałam i w rękawie foliowym wypiekałam. Wyszły znakomicie i smakowały wyśmienicie. Mięso, to co od razu nie zostało zjedzone, na drugi dzień do innego dania zostało dołożone.  Składniki: 5 małych, podobnej wielkości golonek z indyka (1.80 kg), marynata: 4 łyżki sosu sojowego, 1 płaska łyżeczka(...)czasie wyciągamy brytfankę, rozcinamy rękaw i całą zawartość przekładamy do naczynia. Pieczemy jeszcze ok. 15 min, żeby nam się skórka przypiekła. Rada: czas pieczenia uzależniony jest od wielkości golonek i mocy piekarnika. Przed wyciągnięciem należy sprawdzić czy są miękkie. Przed podaniem dodajemy np. świeży koperek i pietruszkę

Moniki Smakołyki
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8797

powinno zabraknąć ciepłych dań głównych. Zazwyczaj bawimy się przez kilka godzin, umilając sobie czas procentowymi płynami, warto więc na podkładkę zaserwować jakiś gorący poczęstunek. *** Żeberka pieczone w kapuście ( Przepis TUTAJ ) *** *** Golonka po bawarsku ( Przepis TUTAJ ) *** *** Burrito ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak pieczony z warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Makaronowe gniazdka z klopsikami ( Przepis TUTAJ

Blog z Apetytem
Pasztet drobiowy - ekspresowy 207

Dziś kolejny pasztet z tych co szybko się robi i bez pieczenia. Zrobiony z duszonych golonek indyczych i gotowanych udek z rosołu. Szybko i smacznie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Golonka z kapustą 175

Odstawiamy je na godzinę lub dwie, aby przeszły przyprawami. Kapustę kiszoną gotujemy. Jeżeli jest bardzo kwaśna to płukamy. Następnie przekładamy golonki do rękawa do pieczenia i obkładamy kiszoną kapustą.   Pieczemy w 180C ok. 1   godziny. Podajemy z pieczonymi ziemniakami oraz z musztardą i chrzanem.   Smacznego

Passion of Cooking
Chrzan z jajkiem. Domowy prosty, szybki przepis. 280

już dobiegają końca, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby taki chrzan przygotować sobie na co dzień. Pasuje on doskonale jako dodatek do wszelkich wędlin, kiełbas, mięs pieczonych i gotowanych np. golonka :) U mnie sprawdza się nawet do kiełbas i mięs z grilla... a sezon grillowy już tuż, tuż :) Polecam. Składniki - słoiczek tartego chrzanu 170 g. - 2-3 jajka

Kuchnia z widokiem na ogród
GOLONKA PO BAWARSKU + FILMIK 130

Golonka po bawarsku to przysmak nie jednej osoby. Mięso natarte przyprawami, pieczone z piwem jest  mięciutkie a skórka chrupiąca. Jest to na prawdę pyszne danie dla miłośników mięsa.  SKŁADNIKI : 3-4 kg golonki 3 liście laurowe 4 kulki ziela, kilka kulek pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżka pomieszanej papryki z ostrą woda do gotowania(...)wchodził. Wyjmujemy z wody, studzimy. Następnie nacinamy skórkę aby powstała kratka.  Golonki nacieramy przyprawami i czosnkiem. Układamy w naczyniu pokrojoną cebulę, na to golonki i zalewamy piwem, tak aby dno było zakryte.  Pieczemy w piekarniku 1-2 godziny do miękkości. Mięso musi być mięciutkie a skórka chrupiąca. Ewentualnie czas pieczenia wydłużamy.  Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami

Kulinarne Fantazje Marioli
Golonka ” BIG BOY” 120

votes ) Golonka ” BIG BOY” Golonka „BIG BOY”, to golonka dla dużych chłopców lub takich, jak ja chłopczyc, które kochają prawdziwy, chamsko tłusty, kawał pieczonego mięcha No i teraz na pewno będzie fala oburzenia, że niezdrowe , zabija, umrę z cukrzycą i nadwagą . Na razie nic z tych rzeczy mi nie zagraża, zresztą wychodzę z założenia(...)kostkę, aż do mięsa. Składniki z listy marynata, łączymy ze sobą w misce i nacieramy nimi obficie,każdy kawałek ponacinanej do mięsa , golonki. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki . Po upływie tego czasu, wkładamy do woreczka do pieczenia . Jeśli została jakaś resztka marynaty, także ją tam wlewamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo dokładamy posiekaną drobniutko cebulę i startą na tarce marchewkę

Ogrodnik w podróży