francuskie - 7160 przepisów (strona:283/478)

Kurczak w sosie musztardowym 209

dużym powodzeniem. Mam nadzieję, że ten przepis także przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży por 2 szklanki śmietany kremówki 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli Sposób przygotowania: Oliwę łączymy z pieprzem cytrynowym i solą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Pobite gary Barbary
Ciasto cynamonowe z cukinią i całą gruszką 129

motywacji, żeby zjeść więcej ciasta. Przecież każdy będzie chciał zjeść ozdobę ze środka ciasta. Ciasto z całą gruszką piekłam w tym roku na Trzech Króli. Taka wariacja na temat francuskich ciast z ukrytą fasolką czy figurką. Tutaj gruszka wcale nie jest ukryta, ale i tak przynosi szczęście. Ciasto podajemy razem z herbatą, bo jest lekko zapychające.   Składniki na standardową

Ugotowane pozamiatane
JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 138

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 ja jek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła, łyżka musztardy francuskiej, sól, pieprz, kiełki i rzodkiew ka do dekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję n a twardo.  Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą

JejKuchnia
TARTA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKAMI I POREM 174

większych pieczarek, 4 małe plasterki szynki (opcjonalnie), około 15 dag tartego sera żółtego, kawałek czerwonej papryczki chili (można zastąpić przyprawą, ale lepiej użyć świeżej), 275 g ciasta francuskiego, łyżka śmietany, sól, tymianek, pietruszka suszona, łyżka masła. Przygotowanie: Formę do tarty smaruję masłem, wykładam ciasto, nakłuwam widelcem na całej powierzchni. Następnie wkładam do piekarnika (180 stopni) i piekę około 20 minut

JejKuchnia
PIZZA PO GRECKU NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 156

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, 1/2 cukinii, 1/2 czerwonej papryki, 4 średnie pieczarki, 8 plastrów salami, 8 plastrów żółtego sera,  100-130 g fety, 5 kawałków papryczki jalapeno ze słoika (można zastąpić przyprawą chili lub pieprzem), bazylia, oregano, sól, ketchup, łyżka posiekanej bazylii

JejKuchnia
PIZZERINKOWE PRZEKĄSKI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 11283

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3 plastry szynki, 6-8 plastrów sera żółtego, czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 większe pieczarki, 1/4 małej papryki, zioła prowansalskie,  koncentrat pomidorowy, papryka słodka. Przygotowanie: Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam

JejKuchnia
Karkówka gotowana w mleku 282

Dziś kawał mięsa mam do zaproponowania , smak super , a za sprawa jedynie mleka , bardzo fajnie smakuje z świeżym chlebem , musztardą francuską , na kolację jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania w domowym zaciszu i zajadaniu się z całą rodziną . Składniki  1,5 kg karkówki  2 cebule  2 ząbki czosnku  2 łyżki majeranku  2 łyżki pieprzu

Mój Smak
Mężczyzna w kuchni i najlepsza sałata do obiadu 209

obiad, angażuję w wykonanie sałaty lub sałatki do obiadu. To nieskomplikowana czynność, ale facet może ją zrobić od początku do końca sam. Ty w tym czasie możesz wykańczać swój francuski sos na patelni, a On ma szansę wykazania się w najlepszym dressingu świata, do którego musi zapamiętać kilka składników, więc to dla niego pestka! SAŁATA DO OBIADU, SKŁADNIKI: - 3 garście

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kuskusem i pieczarkami 196

łyżka oliwy 1 łyżka masła  sól, pieprz Na dressing: 4 łyżki oleju ze słoiczka po suszonych pomidorach 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej szczypta soli Wykonanie : Kuskus zalać wrzącą wodą, pod poziomu około 2 cm nad powierzchnię kuskus. Przykryć naczynie i odstawić, aż kuskus wchłonie wodę. Następnie przemieszać, odkryć i odstawić do ostygnięcia

kolorowotorcikowo
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 210

Metoda to wolne gotowanie na parze zapakowanych próżniowo produktów.  Sous-vide próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Sous - vide po francusku oznacza:  w próżni. Temperatura w jakiej można  przygotować potrawy jest różna dla poszczególnych produktów. • cielęcina: 65 ÷ 68 °C • wołowina: 58 ÷ 60 ºC • wieprzowina:65 ÷ 66 ºC • drób

AZgotuj!
Drożdżowe supełki z makiem 132

setki pierogów i zmiksowało wiele zup. Wałkowało się, zwijało, rolowało, lepiło, siekało, prażyło, smażyło, gotowało, grillowało, ugniatało, piekło żeby wreszcie zjeść setki pysznych dań z rejonu kuchni bliskowschodniej, włoskiej, francuskiej, polskiej oraz tak zwanej fusion. Życzą Wam, aby kolejny rok obfitował w cudowne zapachy i wyrafinowane smaki, tworzone w zaciszach Waszych kuchni. Życzę Wam, abyście zawsze znaleźli czas na wspólne

Słodki Kompromis
Krem z zielonego groszku 214

cebula 1 por 2 ząbki czosnku 800 ml wywaru warzywnego ok 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml śmietany 30% Do podania: grissini z ciasta francuskiego (przepis) boczek wędzony Przygotowanie:     1. Cebulę i jasną część pora  siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę, całość  podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy tymianek, kiedy warzywa zmiękną

Słodki Kompromis
Chef. Historia Michela Morana - recenzja i konkurs 159

zdradzać, bo nie zechcecie sięgnąć po książkę, w której poza biografią są sprawdzone przepisy Chefa np na tradycyjne hiszpańskie ciastka churros, kaczkę w pomarańczach, czy tartę z ciasta francuskiego z truskawkami. Jeśli chcecie wiedzieć j aką drogę przeszedł? Co i kto miał decydujący wpływ na jego życie? Jaką ma opinię o polskich kulinariach? Czy każdy może być kucharzem? Jak zostać

Cynamonowe szczęście
Puree ziemniaczane z musztardą z wolnowaru 239

wyjdzie równie smaczne. Polecam! składniki 2 kg ziemniaków 3 - 4 ząbki czosnku  3/4 łyżeczki soli + dodatkowa do smaku pieprz 250 ml (szklanka) wody 2 łyżki musztardy  francuskiej, gruboziarnistej 1/3 szklanki rozpuszczonego  masła - opcjonalnie 3-4 łyżki mleka Przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wnętrze misy wolnowaru posmarować oliwą

Stare Gary
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku 188

suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami Desery Domowe kokosanki z migdałową nutą w wersji fit Fit ciastka ze śliwkami

My Chcemy Jeść