Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z
Kulinarny PamiętnikJakiś czas temu bardzo rozsmakowałam się w burakach - świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i za zimno, są smaczne i bardzo sycące, a na dodatek zawierają
Kulinarny PamiętnikSkładniki: pół dużego selera 3 średnie marchewki ulubione przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, curry, papryka ostra, papryka słodka) łyżeczka oleju Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyłam, obrałam i
Kulinarny PamiętnikSkładniki: pół główki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach mały por (biała część), pokrojony na półplasterki łyżka koperku
Kulinarny PamiętnikŚwietna - bo zdrowa - alternatywa dla tradycyjnych frytek smażonych na głębokim tłuszczu. Chrupiące, idealne jako przekąska albo dodatek do dania głównego. Składniki (na jedną dużą porcję): cztery
Kulinarny PamiętnikPyszna i lekka zupa. Jeden z moich ulubionych smaków wiosny :) Składniki: 2 spore pęczki botwiny (umyte liście i obrane buraczki) jedna marchewka, starta na tarce o
Kulinarny PamiętnikSkładniki: 2 pstrągi skórka otarta z jednej cytryny posiekany pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku pół cebuli pokrojonej w kosteczkę 2 łyżki oliwy z oliwek
Kulinarny PamiętnikDzisiaj znowu dietetycznie, ale nie, nie – nie będzie tak już zawsze. W długi weekend z pewnością będziemy grillować coś pysznego i niebanalnego, ale równowaga w
OstryKęsAnanas.... echh. Osobiście uwielbiam w każdym wydaniu! Ananas ma specyficzny smak, jeśli ktoś nie do końca go akceptuje. Ja proponuję go upiec. Po upieczeniu bez dodatku
Blondynka GotujePrzedstawiam Państwu przepis na dietetyczny deser. Dietetyczny jednak w – tym przypadku – wcale nie oznacza gorszy, mniej smaczny. Deser jest bardzo lekki – nie zawiera
OstryKęsBędąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które
SMYKWKUCHNIBędąc na diecie powinniśmy wybierać produkty bogate w błonnik. Usprawnia on pracę jelit, zwiększa objętość treści pokarmowej, dzięki czemu dłużej jesteśmy syci. Źródłem błonnika w
SMYKWKUCHNIKochani dzisiaj kolejny pomysł na obiadek. To czego potrzebujemy do wykonania tego dania to wysokiej jakości grill elektryczny z powłoką teflonową non stick, dzięki któremu możemy
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI - 200 g piersi z Kurczaka - łyżeczka sosu sojowego jasnego - chili - ząbek czosnku, kawałeczek świeżego imbiru - 1/2 papryki - 3 plastry cukinii Przeciskamy czosnek, siekamy drobno imbir
SMYKWKUCHNI