Sezon na szparagi w pełni więc korzystajcie bo potrwa tylko kilka tygodni. Będę zatem dzieliła się z Wami przepisami z ich wykorzystaniem ponieważ są skarbnicą witamin
Ola la LCHFPyszne ciasto z kaszy jaglanej dla smakoszy, dziś z borówką amerykańską. Miałam jeszcze sporo zamrożonej borówki i chciałam ją wykorzystać. Pasowała tutaj idealnie. Polecam na śniadanie
Moje Małe CzarowanieW końcu po dość długiej przerwie dodaję nowy przepis. Szukałam inspiracji na przetestowanie mąki kasztanowej którą ostatnio zakupiłam. Znalazłam ją na fanpage Jacek Bilczyński
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćFIT! Zjedzenie takich muffinek od czasu do czasu nie zaszkodzi, no ale pamiętajmy, że jest to deser i nie należy z nimi przesadzać. Muffinki dyniowe są niesamowicie miękkie, delikatne, kruche z zewnątrz i mokre w wilgotne w środku. Są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale również drugie śniadanie! Koniecznie je wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 sztuk ) * puree dyniowe
Ostra na SłodkoAbsolutnie nie jestem na diecie bezglutenowej, ale uważam, że są takie składniki, które warto ograniczać. Jakie to składniki? Pszenica- gluten, produkty mleczne-laktoza, cukier-węglowodany proste
fitolarun.blogspot.comDobry sprzęt w kuchni to podstawa kulinarnego sukcesu. Jakże często po nieudanej próbie wykonania „sprawdzonego” przepisu – zarzucamy go mając żal do swoich umiejętności? Czasami powodem
Be Fit Be StrongCzy w niedziele pieczecie ciasto? Jeśli tak, polecam mój wypiek, zdrowy i bez dodatku maki. Za to w środku znajdziecie sok i skórkę z pomarańczy. Dzięki
Moja smaczna kuchniaLubicie owsianki? Ja do niedawna nie przepadałam za nimi, kojarzyły mi się w szarą breją. Nawet nie próbowałam jej polubić. Aż do dziś. Dziś przepadłam po
Oka w rosole czyli KaFka gotujeCzy owsianka może być dobra ? Jasne jeśli przygotujemy ją w ten sposób. Zalana musem bananowo-malinowym to szybki i prosty sposób na pyszne i zdrowe śniadanie
Słodka StrefaPyszny i zdrowy posiłek! Idealny obiad na letni ciepły deszcz, bądź też wczesną kolację. W czerwcu jak i przez całe wakacje, w każdym daniu staram się
SMYKWKUCHNIJeszcze muszę się nauczyć, jak robić szybko i skutecznie zdjęcia jedzenia, zanim je zjem... :D Ciężka sprawa. Trudno! Najważniejsza jest treść... ale ładne zdjęcia by się
fitolarun.blogspot.comPo weekendowych szaleństwach przyszła pora na coś stonowanego, lekkiego i smacznego. Co powiecie na kompozycję smaków sałata, szynka, ser feta i migdały ? Dla mnie to świetne
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPapryka faszerowana to jedna z naszych ulubionych jesiennych potraw. Większość osób przygotowuje ją z ryżem lub kaszą, ale na LCHF oczywiście faszerujemy samym mięsem. Prosta
Ola la LCHFPo raz kolejny zapraszam Was na pyszny i zdrowy deser. Niezwykle smaczne, proste w wykonaniu crumble, które świetnie smakuje na gorąco, jak i na zimno. Na
Be Fit Be Strongubijaniem piany. Ale muszę przyznać, że dzięki temu zabiegowi placuszki są lekkie i puszyste. Sięgnęłam po przepis z lutowego Magazynu Jamie, jednak zmodyfikowałam go tak, aby był bardziej fit i nie zawierał dodatku cukru. Choć jeśli wolicie oryginalną recepturę, to wskazówki dla niej także znajdziecie poniżej. Placuszki same w sobie nie są więc słodkie. Słodyczy dodają im dodatki - rabarbar(...)tego naturalny jogurt z dodatkiem wanilii, chrupiące pistacje, a nawet odrobina miodu dla chętnych :) Dla mnie to wyśmienity deser, choć pewnie nie jeden z Was woli placuszki jako dekadenckie śniadanie. I na pewno Wam tego nie zabronię :) Puszyste placuszki z ricottą z pieczonym rabarbarem i truskawkami Składniki / na 4 porcje: na pieczony rabarbar: 400 g rabarbaru pociętego
Chilli Czosnek i Oliwa