filet z kurczaka - 9968 przepisów (strona:68/665)

Grillowane portobello 150

Składniki: 4 kapelusze portobello 1 filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać. Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Grillowane portobello

czarrna od kuchni
Grillowane portobello 219

Składniki: 4 kapelusze portobello 1 filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać. Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Grillowane portobello

czarrna od kuchni
Makaronowa sałatka z sosem jogurtowo - bazyliowym 151

Szybka w przygotowaniu, pożywna i zdrowa sałatka na bazie pełnoziarnistego makaronu, soczystego fileta z kurczaka oraz aromatycznej świeżej bazylii. Do tego jogurt naturalny, czosnek, zielony ogórek - to wszystko sprawia, że całość idealnie się komponuje i świetnie smakuje. Składniki: 200g pełnoziarnistego makaronu penne 150g fileta z piersi kurczaka 150g żółtego sera 1 puszka konserwowej kukurydzy 2 ogórki suszona bazylia(...)ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1.  Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.  Po ugotowaniu odcedzić, przelać zimną wodą i wystudzić. 2.  Fileta z kurczaka pokroić w mniejszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, suszoną bazylią, płatkami czosnku, a następnie usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu kurczaka ostudzić. 3.  Ogórki obrać, pokroić na plasterki

Szalona Kuchnia Eweliny
Fileciki w panierce z pesto własnej roboty:) 308

Składniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka 0,5 kubka sera typu parmezan mąka jajko 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera kilka pistacji sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Moinini Basilico lub Classic Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze

Luźna Kuchnia
Kurczak z oliwkami 252

Składniki: 1 filet z kurczaka ok. 100 g oliwek, u mnie kalamata 1/2 pora 200 g śmietany 30 % przyprawa do kurczaka słodka papryka, zioła prowansalskie pieprz, jarzynka Przygotowanie: Kurczaka … Czytaj dalej Kurczak z oliwkami

czarrna od kuchni
Ryż z kurczakiem i groszkiem cukrowym 243

Składniki: 1 szklanka ryżu 1 filet z kurczaka 1 cebula 100 g groszku cukrowego 1 podłużna czerwona papryka 1/2 brokuła sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Fileta z kurczaka … Czytaj dalej Ryż z kurczakiem i groszkiem cukrowym

czarrna od kuchni
Filety z kurczaka w boczku 233

Pomysł niedzielny obiad :) Składniki 1 filet z kurczaka 4 suszone pomidory sól, pieprz olej czosnkowy zioła prowansalskie świeży tymianek 4 plasterki boczku   Sposób przygotowania Fileta przecięć wzdłuż na … Czytaj dalej Filety z kurczaka w boczku

czarrna od kuchni
Fileciki w kremowym sosie porowym 65

soczyste mięso drobiowe zanurzone w pysznym sosie śmietanowym. Szybki i bardzo smaczny obiad dla całej rodzinki. Danie świetnie smakuje podane z ryżem lub ziemniaczkami.     Składniki: 3 filety z kurczaka ok 10 cm pora 1 niewielka marchewka 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki posiekanego koperku ok pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej(...)ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy     *** Pora dokładnie myjemy i drobno kroimy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Mięso z kurczaka kroimy w grube plastry i oprószamy solą orz pieprzem *** *** Następnie filety obtaczamy w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim mięso, z każdej strony na złoty kolor *** *** Mięso zdejmujemy

Blog z Apetytem
Fileciki w kremowym sosie porowym 113

soczyste mięso drobiowe zanurzone w pysznym sosie śmietanowym. Szybki i bardzo smaczny obiad dla całej rodzinki. Danie świetnie smakuje podane z ryżem lub ziemniaczkami.     Składniki: 3 filety z kurczaka ok 10 cm pora 1 niewielka marchewka 1 ząbek czosnku 200ml bulionu 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki posiekanego koperku ok pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej(...)ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy     *** Pora dokładnie myjemy i drobno kroimy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Mięso z kurczaka kroimy w grube plastry i oprószamy solą orz pieprzem *** *** Następnie filety obtaczamy w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim mięso, z każdej strony na złoty kolor *** *** Mięso zdejmujemy

Blog z Apetytem
Filet z kurczaka pod pierzynką 148

Smaczny pomysł na filet z piersi kurczaka. Mięso jest aromatyczne, kruche i soczyste. Dodatek ,,pierzynki” sprawia, że danie jest jeszcze bardziej syte. Polecam! 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka(...)główki brokułu 1 duża marchewka 3 łyżki szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Masło do formy Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony. Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Marchewkę obieramy

VioletoweKucharzenie
Fileciki w kremowym sosie z warzywami 81

obiad dla całej rodziny, który wykonasz w około pół godziny. To danie świetnie smakuje podane z ryżem, makaronem, kluskami lub ziemniaczkami. Polecam!     Składniki: 3-4 pojedyncze filety z kurczaka pół szklanki mąki 1 większa marchew 1 nieduża cukinia 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku pół szklanki bulionu 200ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 1 łyżka posiekanego koperku(...)Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, słodka papryka olej do smażenia       *** Marchew i cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki *** *** Mięso oprószamy solą i pieprzem *** *** Kawałki mięsa kolejno obtaczamy w mące *** *** Obsmażamy partiami na rozgrzanym oleju *** *** Smażymy z każdej strony na rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy na talerz. Z patelni wylewamy nadmiar

Blog z Apetytem
Kurczak w sosie jabłkowym 216

piersi kurczaka, 1,5 szklanki soku jabłkowego, 5 ząbków czosnku, zioła prowansalskie, 1-2 papryczki chili, maggi, natka pietruszki, oliwa, mąka, olej szczypiorek do dekoracji Kurczak w sosie jabłkowym – przepis Rozpoczynamy od przygotowania fileta. Należy pokroić go w małe kawałki zalać oliwą i maggi. Prócz tego należy je oprószyć dużą ilością ziół prowansalskich. Tak przygotowany kurczak wędruje do lodówki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapsalon – holenderski przysmak 755

Składniki na 3 sztuki: Frytki: ok 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól do smaku *** Można zamiennie wykorzystać gotowe mrożone frytki – 600g *** Mięso: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3 łyżki przyprawy kebab-gyros olej do smażenia Sałatka: ok 250g kapusty pekińskiej 2-3 pomidory 1-2 ogórki gruntowe 1/2 czerwonej cebuli Sos: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki(...)gęstej kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 2 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz, cukier Dodatkowo: ok 20 dkg żółtego sera ketchup prostokątne foremki aluminiowe     *** Filet z kurczaka kroimy w niedużą kostkę *** *** Mięso przekładamy do miski, polewamy dwiema łyżkami oleju, mieszamy, posypujemy przyprawą i ponownie mieszamy. Całość odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami *** *** Przygotowujemy frytki

Blog z Apetytem
Pikantny kurczak z salsą z mango, kolendry i mięty 167

Niezwykle aromatyczna, pachnąca świeżą kolendrą, miętą, orzeźwiająca salsa z delikatną słodkością mango, wyrazistym imbirem, limonką i czerwonymi pomidorami to rewelacyjny dodatek do grillowanego pikantnego kurczaka. Składniki: 500g fileta z kurczaka pikantna przyprawa do kurczaka olej do wysmarowania grillowej patelni Salsa: 1 czerwona cebula 2 pomidory 1 łyżka drobno posiekanego imbiru 1 mango 1 limonka 1 pęczek kolendry 1 garść(...)skórkę z limonki, posiekaną kolendrę, miętę, wlać oliwę i całość skropić sokiem z limonki. Doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny. 6. Fileta z kurczaka umyć, wysuszyć, oprószyć pikantną przyprawą i wstawić do lodówki na około 1,5 godziny. 7. Po tym czasie usmażyć na mocno rozgrzanej, wysmarowanej olejem patelni grillowej. Fileta

Szalona Kuchnia Eweliny