filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:555/660)

Pieczona pierś z indyka na kanapki / Baked Turkey Breast 77

także sporą ilością suszonych ziół. Aby indyk nie był przesuszony, ale mięciutki i soczysty, nie należy przedłużać czasu pieczenia. Poza tym, przez większość czasu filet z indyka powinien piec się pod przykryciem. Pieczony filet z indyka to świetny składnik kolorowych kanapek. Gdy podajemy go w tym celu, należy go dobrze schłodzić i pokroić na cienkie plasterki. Można pokroić(...)podać na ciepło lub pokroić w kostkę i dorzucić do sałatki. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na domową wędlinę:) Jeśli lubicie pieczony drób, polecam również moją roladę z kurczaka z warzywami : Pieczona pierś z indyka na kanapki, składniki: 1.3 kg piersi z indyka, 1-2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy, łyżeczka słodkiej papryki, starty ząbek czosnku, 2 łyżeczki suszonych

Lekcje w kuchni
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem. 1192

Składniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego) -ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.) -2 łyżki masła -1 ząbek czosnku -1 kostka rosołowa -przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz) Sposób przygotowania: Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez(...)prasę czosnkiem, pieprzem i solą. Filety rozciąć wzdłuż na połowy (tak, by otrzymać 4 równe porcje), lekko rozbić, oprószyć pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Dwa filety przykryć kołderką szpinaku, na to położyć ser i kolejną warstwę szpinaku. Przykryć drugą częścią piersi i spiąć wykałaczkami. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem w temperaturze

Magia jedzenia.
DEVOLAY Z MASŁEM CZOSNKOWYM I SEREM (keto, LCHF, redukcja, MAD, bez glutenu) 52

mniejszym ogniu. Mięso musi dojść w środku i ma być soczyste. Natomiast panierka powinna nabrać złocistego koloru. Składniki – devolay z masłem czosnkowym i serem 800 g piersi z kurczaka (4 pojedyncze po 200 g) 80 g miękkiego masła 82% 80 g sera żółtego dobrej jakości 3 ząbki czosnku opcjonalnie natka pietruszki 100 g masła klarowanego do smażenia (faktycznie zużyte(...)jajka 40 g mąki kokosowej 10 g mąki łubinowej (opcjonalnie) 40 g łupin babki jajowatej sól kłodawska , pieprz czarny mielony , czosnek mielony suszony , majeranek itp. Przygotowanie Filety oczyścić z chrząstek i błonek, umyć pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie piersi przekroić wzdłuż i rozłożyć tak, by uzyskać 4 kotlety. Mięso umieścić w folii lub woreczku i rozbić

Ola la LCHF
Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego 125

zrobienia Świetnie sprawdza się jako lancz do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego, lub spaghetti 2 małe piersi z kurczaka Garść szpinaku 2 marchewki 1 czerwona papryka Pęczek świeżej kolendry Pęczek szczypiorku 1-2 szklanki orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego lub winnego(...)łyżek oleju roślinnego 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka tartego imbiru Sok z połowy cytryny 4 łyżki masła orzechowego Przygotowanie: Krok 1 Filety osusz ręcznikiem papierowym, oczyść z błonek. Wszystkie składniki dresingu oprócz masła orzechowego, zmiksuj w malakserze. Połową powstałego sosu polej filety i dokładnie obtocz w marynacie. Odstaw na pół godziny

Niedzielny kucharz
Pilaw z koprem włoskim i filetem z białej ryby 139

Spróbuj także innych pilawów:  pilaw z dynią i suszoną śliwką pilaw bakłażanem, cynamonem i pistacjami pilaw ze szparagami i bobem pilaw z bobem i grillowaną cukinią pilaw z kurczakiem i pestkami granatu Herbatka z kopru znana jest wszystkim mamom, ale wydaje mi się, że koper jako jarzyna nie jest w Polsce popularny i zdecydowanie za rzadko wykorzystywany(...)filetem z białej ryby znajdziecie także w najnowszym, zimowym wydaniu  Magazynu Green Canoe Style . Jeżeli jeszcze nie widzieliście najnowszego numeru, który ukazał się tuż przed świętami, to zajrzyjcie do niego koniecznie! A w nim więcej odpowiednich na zimowy czas przepisów (w tym moje zimowe kolacje) i dużo pięknych inspiracji dekoracyjnych i wnętrzarskich. * Pilaw z koprem włoskim i filetem

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini burgery 64

Dzisiaj polecam mini burgery na karnawałowe szaleństwa. Składniki na 10 burgerów 10 g drożdży 270 g mąki szczypta soli 130 ml letniego mleka 2 łyżki stopionego

Pomysłowa kuchnia
KOTLETY DE VOLAILLE Z MASŁEM 130

sól i pieprz do smaku do zamarynowania mięsa z kurczaka: sól pieprz mielony 1-2 cebule Przepis na kotlety de volaille - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. Z piersi kurczaka usunąć resztki kostek, chrząstek, tłuszczu i błon, mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. mięso umieścić w misce, oprószyć z każdej strony solą i pieprzem. Następnie obłożyć posiekaną cebulą. Naczynie nakryć folią(...)odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Potem mięso wyjąć z cebuli i postępować dalej jak w przepisie. zimne masło podzielić na 4 części Krok 2. W każdym filecie zrobić wzdłuż nacięcie, nie rozcinając mięsa do końca - utworzy się kieszonka na masło. Do powstałej przez nacięcie fileta kieszonki włożyć porcję schłodzonego i twardego masła lub innego nadzienia

Moja Książka Kucharska
Cukiniowe placuszki z serem i kurczakiem 131

Doskonałe na letni obiad 1 średnia cukinia 200g filetu z kurczaka 1 mała cebula ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz chili w proszku olej do smażenia  Cukinię myjemy,ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Do cukinii ścieramy cebulę,solimy i odstawiamy na 10 minut(...)puściła sok. Po tym czasie dokładnie odciskamy nadmiar soku,przeciskamy przez praskę czosnek.   Filet kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wbijamy jajka,dodajemy mąki,mieszamy wszystko dokładnie,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i chili.  Na patelni rozgrzewamy olej,łyżką nakładamy małe porcje ciasta i smażymy na złoty kolor. Usmażone placuszki układamy

Kolorowa kuchnia Elki
Devolay z piersi kurczaka 271

wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z WŻ Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka do panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego w kawałkach sól , pieprz, papryka ostra mielona Najpierw(...)pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części  wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś sie nie rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku. Ser pokroic na grube paski , koperek drobno posiekac i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładac po porcji sera żółtego , masło

Słodkości i nie tylko
Sałatka Podlaska 781

jeszcze nigdy nie doczekała następnego dnia. ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 0.5 główki średniej wielkości kalafiora 1 ser feta(270 g) 4 ugotowane na twardo jaja 250 g zamarynowanego fileta z piersi indyka/kurczaka* 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku WYKONANIE : ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Kalafior podziel na różyczki, wypłucz i gotuj(...)Zamarynowaną pierś z indyka/kurczaka usmaż na łyżce oleju na złoty kolor; 3. Fetę pokrój w kostkę; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Jajka pokrój w kostkę; 5. Wystudzonego kurczaka i kalafior wrzuć do reszty składników, dodaj musztardę, majonez i wszystko wymieszaj. Ewentualnie możesz doprawić solą i pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); * Kurczaka/indyka kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję 2 łyżki oliwy

Prosty przepis na
ptasie falszywe nozki 142

Składniki ciasto: 200 ml jogurtu sól - do smaku 1/2 łyżeczki sody 250-300 g mąki Nadzienie 500 g piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male 2 3-5 ząbków czosnku mielony czarny pieprz - do smaku słone paluszki 1-2 jajka do obtaczania panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie oliwa,lub maslo klarowne do smażenia Wykonanie Jogurt mieszamy(...)solą i sodą. Mąke przesiewamy na stolnice ,lub do miski,dodajemy roztwór ,mieszamy i zagniatamy ciasto nie za twarde. Wypełnienie: Filet zemleć ,cebulę drobniutko posiekać.Dodać sól, pieprz do smaku i wszystko wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka . Na środek , każdego koło w środku umieścić paluszek .Teraz na to wszystko położyc przygotowany farsz.Zlepić jak pieroga. Przygotuj jajko

w mojej kuchni
Devolay z mięsa mielonego z mozzarellą i bazylią 174

Tradycyjny kotlet z fileta drobiowego w bardziej delikatnym wydaniu. Idealny dla dzieci, bo nie trzeba wiele gryźć i możemy mieć pewność ze talerze po obiedzie zostaną puste. Przynajmniej u mnie zawsze tak jest gdy robię te kotleciki. Oprócz farszu, który proponuję w przepisie można użyć innego sera czy plasterka szynki z kawałkiem czerwonej papryki. Co kto lubi.   Składniki(...)kotlecików: 40 dkg mięsa z piersi kurczaka 1 jajko łyżka kopiata bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanej natki pietruszki 10 listków bazylii 1 opakowanie sera mozzarella w wodzie (nmozzarella w kulce) do panierowania - mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Mięso zmielić na grubym sitku. Dodać jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku

Maślane ciasteczko
Kurczak w Czerwonym Curry według ALEXA 242

BLONDYNKA pisze: To danie zostało zrobione od początku do końca przez mojego 14 letniego syna Alexa. Zdjęcie, przepis i pomysł i tekst poniżej jest autorstwem Alexa

Blondynka Gotuje
Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad 123

tego wykonanie zajmuje około 30 minut co nie jest bez znaczenia w dzisiejszym zabieganym świecie Zdrowe , kolorowe , nic tylko wcinać składniki : 0,5 kg udek bez skóry i kości , filety 1 średni brokuł 1 duża cebula 3 ząbki czosnku kilka pieczarek 2 łyżki sosu sojowego ketjap manis , słodkiego ( lub zwykły, sojowy jasny plus łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej mielonej(...)chilli do smaku , odstawiamy na godzinę do lodówki . Brokuł dzielimy na różyczki , a cebule siekamy w piórka . Pieczarki w średniej grubości plasterki . Teraz na niedużej ilości tłuszczu , podsmażamy kawałki kurczaka , aż się mocno przypieką . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dorzucamy cebulę i pieczarki i ponownie smażymy na dużym ogniu , aż się zrumienią , co jakiś czas mieszając . Na koniec wsypujemy brokuły , odrobinę solimy

Ogrodnik w podróży