filet z kurczaka z pieczarkami - 1151 przepisów (strona:42/77)

Kurczak w sosie z pieczarkowym z parmezanem 304

Często przyrządzam dania z kurczaka ze względu na jego uniwersalność. Kurczak pasuje do wszystkiego, przyrządza go się szybko i nie da się ukryć jest najtańszym mięsem na rynku. Kurczak w sosie pieczarkowym…Z czym lubicie go jeść najbardziej? Ten kurczak świetnie smakuje z makaronem. Kurczak w sosie pieczarkowym Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka 1 czosnek solo(...)ząbek czosnku 200 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki oliwy Filety z piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zrumień na rozgrzanym maśle po obu stronach, wyjmij z patelni na talerz i trzymaj w cieple. Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Usmaż na tej samej patelni co smażyłaś kurczaka. Dodaj serek, śmietankę

codojedzenia
Kurczak wpadł w kapustę! 258

Składniki: 4 filety z kurczaka, mogą być też pałeczki lub udka 20 dkg kapusty kiszonej łyżka miodu 2 łyżeczki papryki ostrej  4 łyżeczki papryki słodkiej 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka cynamonu sól pieprz 1 ostra czerwona papryczka 1 łyżeczka curry 1 cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: kurczaka myjemy, oprószamy solą i pieprzem pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki

Luźna Kuchnia
Stroganow lekki na rosołku 110

zdążyłam zrobić lepszego zdjęcia. Goście szybko zjedli zupkę w całości Ja strogonowa robię tak Składniki: 1/2 kg schabu 1/2 kg szynki 2 filety z kurczaka 2 papryki czerwone 1 papryka zielona 1 papryka żółta pieczarki seler naciowy koncentrat pomidorowy (3 łyżeczki) musztarda (1 łyżeczka) majeranek suszony posiekana natka pietruszki olej sól pieprz Do wielkiego garnka wlewam wodę – gotuję(...)oleju. Przekładam schab do garnka, by się gotował. Na tą samą patelnię wlewam olej, dodaję szynkę pokrojoną w kostkę – smażę, odcedzam, przekładam do garnka. To samo robię z filetem. Na patelnię wkładam pokrojone w kostkę papryki i seler naciowy. Chwilę smażę i dodaję do garnka z mięsem. Na patelnię dodaję pieczarki, smażę dodaję bez oleju do garnka. Pozwalam warzywom

MojaQchnia.pl
Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym 117

Kurczaka uwielbiam w każdej postaci, ta jest jedną z moich ulubionych:) Składniki na 3 porcje: 3 duże pojedyncze filety z kurczaka 3 duże lub 6 mniejszych plasterków sera żółtego 6 średnich- obgotowanych pieczarek bez "korzonków" 3 średnie kawałki świeżej papryki przyprawy wg uznania 2 jajka 3 łyżki mleka sól, pieprz mąka- ok 1 szklanki- tak by ciasto było bardzo

Kuchnia w czekoladzie
Drobiowe roladki zapieczone w grzybowym sosie 142

sosem.  Dodatek świeżej natki pietruszki wzbogaca smak całego dania. Na 6 roladek: 500 g fileta z piersi kurczaka (2 piersi) 6 plastrów sera radamer 6 łyżeczek świeżej natki pietruszki Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Sos: 1 duża cebula 200 g pieczarek ¾ szklanki suszonych grzybów leśnych 1 ząbek czosnku 300 ml wody 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka mąki(...)ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany 2 łyżki natki pietruszki Leśne grzyby zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 20 minut. Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Na każdym kawałku układamy plaster sera i łyżeczkę natki pietruszki. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Roladki przesmażamy na rumiano na patelni, układamy

VioletoweKucharzenie
Chińska zupa domowa 171

marchewki mały por, kawałek selera cebula, chili- wystarczy nie więcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska  lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić(...)przesadzać, bo zupa będzie za ostra ! W garnuszku zagotować około 1 l wody,( rosół jeszcze lepszy) wrzucić obsmażone mięso, później  dodać garść makaronu, pokrojone pieczarki  Warzywa pokroić w słupki , obsmażyć stopniowo, krótko na oleju , dołożyć do rosołu gdy mięso będzie prawie miękkie Pod końcem gotowania doprawić zupę- solą, pieprzem, sosem sojowym, ewentualnie przyprawą chińską czy kostką

Proste Potrawy
Kociołek rozmaitości 175

dotarła do mnie niespodziewanie gdy byłam na wczasach, dzięki temu wykorzystałam ją do tej potrawy. Składniki: 70 dag fileta z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oliwy 2 średnie cebule 2 papryki czerwone 1 papryka biała 35 dag świeżych pieczarek 1 szklanka suchego makaronu muszelki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego-używam Pudliszki 3 łyżki pikantnego ketchupu 20 dag ciecierzycy(...)smaku Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka pokroić w kostkę , oprószyć przyprawą do grosa, wymieszać z oliwą, odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie mięso przesmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą, przełożyć do garnka i dusić dalej na wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki  pieczarki  oraz pokrojone w kostkę papryki

Wanilia i Kardamon
Kolorowe szaszłyki drobiowe z piekarnika 81

Zabieram moją rodzinkę na majówkę. Polecam i Wam takie szaszłyki doskonale poprawiają humor i cieszą podniebienie :) Składniki ( wyszło mi 9 sztuk ) - 1 większy filet z kurczaka - 1 czerwona papryka - 2-3 małe cebule - 4-5 pieczarek - 150-200 gram boczku wędzonego parzonego  - 2 ogórki kiszone Marynata - kilka łyżek oleju - łyżka domowej wegety  lub innej ulubionej przyprawy(...)mieszam i odstawiam do lodówki na co najmniej pół godziny. Kiedy mięso się marynuje przygotowuję resztę składników. Paprykę kroję w kostkę, cebulę, pieczarki, ogórki i boczek w grubsze plastry. Wszystko wielkościowo podobnie do wielkości kostki z filetów. Patyczki do szaszłyków moczę chwilkę w zimnej wodzie ( zapobiega to ich przypaleniu i łatwiej się ściąga mięsko po upieczeniu) i nabijam kolejno mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
Potrawka Figo Fago 80

ryżem. Składniki: ·        Filet z kurczaka ·        Cebula ·        2 marchewki ·        1 pietruszka ·        Kostka rosołowa ·        ½ kg pieczarek ·        Puszka groszku konserwowego

Kulinarna Chwila
Udka bez kości w szynce szwarcwaldzkiej faszerowane pieczarkami 119

Udka bez kości to alternatywa dla fileta z kurczaka, moim zdaniem smaczniejsza.  6 udek bez kości  400g pieczarek  1 cebula  6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej  100g sera mozzarella  2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Udka z kurczaka nacieramy solą i przyprawami, musztardą i 1 łyżką oleju.  2. Pieczarki

Szefowa kuchni
Zapiekanka gyros z makaronem 126

makaronem Szybka, pyszna i kolorowa zapiekanka na obiadek, imprezę albo uroczystość rodzinną. Bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do gyrosa 200g makaronu świderki 10 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew, fasola) 20 dkg żółtego sera olej do smażenia Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu

Blog z Apetytem
Kurczak po Araracku 113

prostą i bardzo szybką potrawę kuchni ormiańskiej o wdzięcznej nazwie „Kurczak po Aararacku”. Trzy składniki, troszkę przypraw i mamy super potrawę, przygotowanie której zajmuje tyko 25 minut Składniki na dwie porcje: – 300g filetów z piersi kurczaka – 1 cebula średniej wielkości – około 300- 350g pieczarek średniej wielkości – 1 łyżeczka cynamonu – sól i pieprz

Smaki Armine
Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem 179

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 filet z kurczaka 100 g szpinaku 1/2 czerwonej papryki 200 g pieczarek 2 cebule 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek sól, pieprz przyprawa do … Czytaj dalej Makaron w sosie z warzywami i kurczakiem

czarrna od kuchni
Sałatka z kurczakiem i serem 162

Składniki: 1 filet z kurczaka 100 g sera żółtego kawałek pora 1/2 kg pieczarek 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki papryki konserwowej 3 łyżki majnezu 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, słodka … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i serem

czarrna od kuchni
Kurczak duszony w białym winie 135

Składniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną

Gaździnka warzy