faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:81/106)

DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 215

Zapach pieczonego pasztetu    kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi

potrawyregionalne
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I KASZĄ JAGLANĄ 278

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z szynki i kaszą jaglaną to sposób na łatwy, ciekawy i naprawdę pyszny posiłek. Danie nie wymaga wiele wysiłku, nie należy też do najkosztowniejszych:) Dodatek kaszy jaglanej zaś sprawia, że jest jeszcze zdrowsze oraz bardziej sycące i smakuje wspaniale. Ponieważ cukinia sama w sobi nie ma zbyt dużo smaku, ważne jest, aby dobrze podkreślić smak mięsa(...)kostkę (niedbale) pozostaly po wydrążonych cukiniach miąższ i podsmaż z cebulą, po czym przerzuć całość do miski.Mięso mielone dobrze wymieszaj w osobnej misce z solą, pieprzem, chilli, słodką papryką, majerankiem i ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i wrzuć na patelnię po cebuli. Możesz ewentualnie dolać 2-3 łyżki oliwy z oliwek, jeśli tłuszczu będzie za mało

Słodko-Słony Świat Ilony
Bakłażan nadziewany kurczakiem i mango 113

chciałoby się dodać, że liczę też na te z Waszej strony ;-) hihi ). Ale skąd to danie... otóż od kiedy dostałam paczkę od "Kuchnie Świata" wiedziałam, że je zrobię :-) Zwykle faszeruję bakłażany nadzieniem wytrawnym, ale tym razem postanowiłam coś zmienić, przełamać rutynę i wykorzystać oryginalne indyjskie przyprawy ;-) No i powiem Wam, że słodkie mango i rodzynki w połączeniu z przyprawami(...)aromatyzowanego czosnkiem 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej Mięso kroimy w kostkę, a następnie mieszamy z olejem aromatyzowanym czosnkiem i garam masala; odstawiamy na noc od lodówki.  Kuskus zalewamy wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany

Czary - gary w kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 105

oleju rzepakowego 150 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 250 g suszonych grzybów, np. podgrzybków lub 500 g pieczarek 1 duża cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta natur, lubczyk olej do smażenia Polewka: olej rzepakowy kilka plastrów boczku lub innej wędliny 1 cebula pokrojona w piórka Wykonanie: Składniki na ciasto wyrabiam na elastyczne(...)wymoczcie kilka godzin w wodzie, potem drobno posiekajcie. Jeśli uznamy, że farsz jest miękki i dobry dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy wedle uznania do smaku i dusimy jeszcze chwilę. Faszerujemy nimi pierogi. Do osolonego wrzątku wrzucamy pierogi, jak wypłyną na wierzch gotujemy około 5-8 minut. Możecie zrobić także polewkę: na niewielkiej ilości oleju podsmażcie kilka pokrojonych w kostkę plastrów boczku

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią 1000

półtalarki, a pomidorki koktajlowe na połówki. Pora przelać wrzątkiem na sitku i osuszyć. Wszystkie warzywa wrzucić do dużej miski. Dodać 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczkę papryki słodkiej i pół łyżeczki czosnku granulowanego, pieprz i sól do smaku, dokładnie wymieszać. Przygotować blaszkę. Wyłożyć na niej papier do pieczenia, a następnie poukładać na niej warzywa i kurczaka. Całość(...)Chodakowskiej Fit budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami The post Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierogi z kapustą i grzybami 174

ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek lub 250 g suszonych grzybów, np. podgrzybków 1 duża cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta natur, lubczyk olej do smażenia Polewka: olej rzepakowy kilka plastrów boczku lub innej wędliny 1 cebula pokrojona w piórka Wykonanie: Składniki na ciasto wyrabiam na elastyczne(...)wymoczcie kilka godzin w wodzie, potem drobno posiekajcie. Jeśli uznamy, że farsz jest miękki i dobry dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy wedle uznania do smaku i dusimy jeszcze chwilę. Faszerujemy nimi pierogi. Do osolonego wrzątku wrzucamy pierogi, jak wypłyną na wierzch gotujemy około 5-8 minut. Możecie zrobić także polewkę (chyba, że nie macie ochoty albo macie ochotę na inną

Zasmakuj Kuchni
Muszle z trzema serami nadziewane mięsem mielonym 278

parmezanu suszone pomidory (około ½ słoiczka) 350 g mięsa mielonego wieprzowego (używam szynki) 0,5 cebuli (dużej) lub jedna mała 8-10 pieczarek średniej wielkości sól, pieprz zioła prowansalskie papryka ostra łyżka sosu sos worcestershire łyżeczka czosnku granulowanego oliwa Sos pomidorowy: pomidory z puszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól.pieprz łyżeczka cukru łyżka(...)gładki sos.   Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu (aldente). Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oliwy i rozprowadzić po całym dnie. Sos pomidorowy wylać na dno naczynia. Muszle faszerujemy najpierw mięsem, potem nakładamy trochę pieczarek oraz pomidory suszone. Układamy w naczyniu.   Przygotowujemy sos beszamelowy. Masło rozpuścić w rondelku. Dodać mąkę. Mieszać, aż powstanie zasmażka. Dodać 1/3 mleka. Należy

Mania Gotowania
Idealne mini wrap'y na imprezę 963

pełnoziarniste lub naleśniki - 100g serka śmietankowego (lub odpowiednik sojowy) - 12 plastrów salami (lub odpowiednik sojowy) - 8 plastrów sera (lub odpowiednik sojowy) - sałata - liście szpinaku lub rukoli - 16 oliwek z papryką - 2 ząbki czosnku - pieprz - 16 wykałaczek   Serek śmietankowy przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z pieprzem. Każdą tortillę smarujemy czosnkowym serkiem, kładziemy kilka(...)pieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta francuskiego Frytki z batatów Żołnierzyki z owoców z dipem Placki cukiniowe Hummus buraczany Lekki krem orzechowy Pieczona cieciorka Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną

Be Fit Be Strong
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 332

drobno kroimy w kosteczkę. Na gorącym oleju podsmażamy. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy mrożony szpinak. Gdy się roztopi, dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta, śmietanę, przyprawiamy pieprzem i papryką. Solą nie, bo feta jest słona. Mieszamy. Dodajemy łyżkę mąki, by zagęścić farsz. Chwilę smażymy, aż farsz będzie gęsty. I gotowe.   5. Mięso myjemy, osuszamy, lekko przyprawiamy solą(...)wymieszanym z bułką tartą. 8. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.   9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Roladki z tortilli z szynką i warzywami 463

Roladki z tortilli z szynką i warzywami . Planujesz już sylwestrowe menu ? Może ten prosty przepis cię zainspiruje . Z tą szybką przekąską z gotowej tortilli przygotujesz najpyszniejszą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gryczane naleśniki faszerowane porami. 174

Hej :) Mamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest

vegetanie
Moje włoskie przyjemności 238

innego. Florencja słynie z befsztyka, Turynie z dań z kurczakiem w roli głównej, Bolonia jak łatwo się domyślić z sosu bolognese, Neapol z tradycyjnej margherity, a w Emilia-Romania faszerowane pierożki. Im dalej na południe, tym więcej dań z owoców morza, które ja uwielbiam! Warto też wspomnieć o fakcie, że Włosi są bardzo przywiązani do swoich tradycji kulinarnych i rodzinnych(...)wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam Wam moje pyszności inspirowane kuchnią włoską. Na pierwszy ogień proponuję steki z tuńczyka pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu . Ależ to jest przepyszne! Co więcej, bardzo łatwe w przygotowaniu. Przypominam też przepis na rewelacyjne gnocchi z grzybami i szałwią

karmelowy
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 284

łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta(...)Sałatka śledziowa z buraczkami Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź

Kulinarne przygody Gatity
KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI 247

Ileż to razy zastawialiście się pewnie, tak jak i ja co przygotować, by rodzince smakowało, a jednocześnie, by nie stać „przy garach” od bladego świtu. U jednych faszerowany schab, u innych soczysta wołowina, a jeszcze u innych pyszności z drobiu. I to właśnie na drób dziś mam dla Was przepis! Zapraszam na fantastycznego kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie(...)Zobaczcie jak zrobić taki obiad! SKŁADNIKI: * świeży kurczak – ok. 1,5 kg – 2 kg * musztarda sarepska – 4 łyżki * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * ostra, wędzona papryka w proszku – 1 łyżeczka * olej ( ulubiony, dobrej jakości ) – 3 łyżki * sól, pieprz DODATKOWO: * ziemniaki * pomidory koktajlowe * marchew * pietruszka * brokuły * miód * oliwa z oliwek * świeży tymianek * orzechy laskowe * sól

Ostra na Słodko
Indyk w pomidorach pieczony na marchwi 144

Tyle się słyszy o faszerowaniu kurczaków antybiotykami i inną chemią by przyśpieszyć ich wzrost. Szczerze mówiąc to nie należałoby jeść drobiu - chyba, że z chowu własnego bądź totalnie zaufanego, ekologicznego  źródła sprzedaży. Tym bardziej, że mięso z tuczonego w tak niezdrowy sposób ptactwa bardziej szkodzi niż odżywia. Aż mi się nie chce o tym myśleć... Dlatego jeśli chodzi(...)był pyszny Składniki: skrzydło indycze  1 średniej wielkości marchew 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka dobrej klasy keczupu 1 ząbek czosnku łyżeczka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej garść majeranku sól, pieprz  szczypta cukru Przygotowanie: Umyte skrzydło lekko solę i nacieram świeżo mielonym pieprzem. Odstawiam na ok 20 minut do wchłonięcia soli. W tym czasie szykuję

Kuchnia po mojemu