faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:2/106)

Faszerowana papryka 145

Cześć :)Od dawna miałam ochotę na faszerowaną paprykę...Kupiłam 2 papryki, kupiłam mięso, wróciłam do domu, po czym okazało się, że nie ma kaszy gryczanej... a właśnie ją chciałam użyć do nadzienia... nie było kaszy, ale był makaron ryżowy :)  Coś trzeba było wykombinować :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Papryka faszerowana 2178

Lato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:)  Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie.  Należy

Czerwona Porzeczka
FASZEROWANA PAPRYKA 184

grzyba. Nie wiem na ile te produkty są zdrowie, ale mają atest towarzystwa wegetariańskiego i naprawdę są smaczne. Czy w Polsce można kupić Quorn? Jeśli tak, to musicie spróbować.  Papryki faszerowane są w pierwszej 10 moich ulubionych obiadów :) Jeżeli nie jesteście wegetarianami do farszu użyjcie mięsa mielonego. Najlepsze będzie wołowe.    CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe 179

Papryka faszerowana doprawiona słodką papryką mieloną , płatkami paprykowymi ( z różnych suszonych pikantnych papryk ) i marynowaną paprykę. Z dodatków do farszu też lekka zmiana- do mięsa dodałam ryż ,  płatki owsiane i cebulę.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Wafle ryżowe z faszerowaną papryką 206

przekąskę, należy troszkę popracowac nad papryką, bo warto. To doskonały pomysł, by zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić powszednie posiłki. Wafle już są. Teraz przygotować faszerowana paprykę. Potrzebne nam będą- -czerwona papryka przekrojona na pół. Usuń gniazda nasienne. -cukinia baby -pomidor -bazylia -mielone mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko podsmażyłam -natka pietruszki(...)piekarniku w temp. 195 stopni, dotąd aż wierzchnia część farszu zacznie brązowieć. Nie zapomnij podlać papryki odrobinką wody. Wyciągnij z piekarnika i odłóż na bok do wystudzenia, gdyż papryka faszerowana cukinią w ten sposób jest genialna w smaku jak jest chłodna po prostu. Każdą papryke połóż na waflu ryżowym. Jeśli masz ciepliwośc to zapiecz kilka malutkich ziemniaczków dodatkowo w piekarniku

Z Kuchni Do Kuchni
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 173

zejść z tapetu kasza jaglana. Skoro tak, to zdecydowałam się spróbować kolejnej wariacji z jej udziałem. Tym razem użyłam jej przy okazji przygotowywania jednego z moich obiadowych faworytów, mianowicie papryki faszerowanej. Niniejsza wersja posiłku charakteryzuje się znakomitym smakiem i dużą aromatycznością. Ponadto stanowi bardzo dobrą propozycję dla osób, które nie spożywają mięsa.   Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: – kaszę(...)kaszę, koncentrat oraz stosowną według Was porcję ziół, wymieszajcie i całość podgrzejcie. Kiedy farsz osiągnie zwartą konsystencję, wypełnijcie wcześniej przygotowane połówki papryki. Jeżeli jesteście fanami żółtego sera, możecie przykryć faszerowaną paprykę jego cienką warstwą i całość zapiec w piekarniku. Mam nadzieję, że moja propozycja spotka się z Waszym uznaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Pomidorowa po faszerowanych paprykach ( z wermiszelem) 184

Zawsze  kiedy robię faszerowane  papryki, cukinie, kabaczki lub  gołąbki  w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy-  to zamrozić i podać potem np. z pulpetami(...)podać ten sos jako zupę np. z makaronem.Ja gotuję w takim przypadku wermiszel bo nadaje się do zupy typu pomidorowa ( lub rosół ) , a do tego błyskawicznie się gotuje.Wczoraj zrobiłam ,,Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe

Buniabaje w kuchni
Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami 424

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami to doskonała propozycja na obiad, kolację lub rodzinne przyjęcie. Bardzo smaczne, sycące danie. Świetnie prezentuje się na stole do zaprezentowania dla gości. Post Papryka faszerowana kurczakiem, ryżem i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Papryki faszerowane. 364

 To kolejna propozycja na dietetyczny obiad. Pyszne, odchudzone, inspirowane przepisem Okrasy danie, które po raz kolejny pokazuje, że walka ze zbędnymi kilogramami może być niesamowicie

Brzuszki Łakomczuszki
Papryka faszerowana kuskusem 198

Zazwyczaj jadłam paprykę faszerowaną mięsem mielonym. Tym razem jednak zdecydowałam się na ukochany przeze mnie ostatnio kuskus. Połączenie jest lekkie i smaczne. Składniki: 6 średnich papryk opakowanie kaszy kuskus 8 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki 4 ogórki konserwowe sól, pieprz pół łyżeczki chilli 30 dag żółtego sera Wykonanie: Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy. Odstawić pod przykryciem

Pasja Smaku
Papryki faszerowane chili con carne 183

Lato to najlepszy okres na faszerowane warzywa. Papryki, cukinie, bakłażany aż się proszą, by napełnić je przepysznym farszem. Możliwości jest mnóstwo. Ja tymczasem przygotowałem papryki faszerowane moim ulubionym chili con carne i podałem je z sosem guacamole. Może i Wy skusicie się na odrobinę Meksyku w Waszej kuchni? (:Składniki (na 4 porcje):500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa(...)puszka pomidorów)200 ml bulionu warzywnego1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka pieprzu cayenne1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżka sosu Worcester lub sojowego1 łyżeczka cukru trzcinowego1 łyżeczka masła1 łyżka oliwy z oliwekPrzygotowanie:Papryki przekroić na połówki i oczyścić z gniazd nasiennych. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 200°C. W tym czasie przygotować farsz.Oliwę z masłem rozgrzać

Food Square
Papryki faszerowane ryżem i ziołami 151

Bardzo lubię faszerowane papryki. Często robię je z dodatkiem mięsa, tym razem wersja ziołowa, tylko ryż i dużo aromatycznych ziół. Podłużne papryki też wydają mi się smaczniejsze od tradycyjnych okrągłych. Poza tym łatwiej mi się je faszeruje. Polecam!składniki6 podłużnych papryk2 ząbki czosnkuok 700 g pomidorów1 cebula - drobno posiekana1/2 szklanki ryżupęczek pietruszkiok 15 listków mięty1 łyżeczka suszonej miętysól, pieprzoliwa

Stare Gary
Faszerowana papryka 201

Faszerowane warzywa to świetny pomysł na obiady w czasie lata i jesieni, kiedy możemy korzystać  z dobroci natury. Przygotowuję je w wersji mięsnej oraz bezmięsnej (najbardziej chyba lubię wersję z ryżem i warzywami lub kuskusem). Dzisiaj przedstawiam Wam paprykę w tej pierwszej. Swego czasu też proponowałam Wam na blogu bakłażana/cukinięnadziewaną mięsem mielonym. Dzisiejsza papryka jest o wiele

Fabryka pomysłów
Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowego 224

Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowegoSkładniki:  3 średniej wielkości papryki opakowanie kaszy kuskus  puszka krojonych pomidorów 200 g pieczarek  natka pietruszki  4 ząbki czosnku mała cebula oregano suszone  1 łyżeczka suszonego tymianku suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 5 łyżek oliwa z oliwek extra vergine  sól, pieprz(...)Doprawiamy do smaku i mieszamy.  Umyte papryki, przekrojone na dwie równe połówki, z usuniętym ogonkiem i gniazdami nasiennymi i błonkami, wewnątrz posypujemy solą i odkładamy na moment.  Papryki faszerujemy bogatym kuskusem z pomidorami i pieczarkami na bogato. Gotujemy na parze.  Podajemy z sosem powstałym z jogurtu, posiekanego czosnku i czerwonej papryki w proszku

Moja smaczna kuchnia
Papryka faszerowana 196

   Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.Składniki:-4 czerwone lub żółte papryki-10-15 dkg ryżu-1/2 kg mielonego mięsa-2 ząbki

Maminek kulinarny