Dzień dobry, dziś przepis na pyszny domowy kebab :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzień dobry, dziś przepis na pyszny domowy kebab :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldOstatnio przeglądając magazyn Donny Hay natknęłam się na pszenne tortille, nawet sobie zaznaczyłam zakładkę, żeby wrócić do tego! Dzisiaj nadszedł czas, aby je zrobić! Nigdy nie
Plate of Joyzniszczone centrum handlowe Colorado Mountain Plaza – jest to istny raj dla takich osób, jak ja, gdyż deweloperzy zaprojektowali cały food court, czyli typowy dla centrów handlowych zakątek z fast foodami (np. Noodle Bowl, Bob’s Burger Club, Macho Nacho ), z których każdy ma widoczne całe menu. Oczywiście są one nieco podniszczone z oczywistych względów, ale nadal da się
Nerds Kitchenwłoskie produkty i dania są tak smaczne i co istotne – bardzo proste:) Włochy to także kraj narodzin ruchu Slow Food, powstałego jako wyraz sprzeciwu przeciw rosnącej popularności barów fast food. Jego głównym zadaniem jest ochrona i promocja lokalnych i tradycyjnych sposobów produkcji żywności (przepisów i receptur) oraz jej producentów, a także promowanie kultury spożywania żywności, czyli celebrowania i delektowania
365 dni dookoła kuchniDzisiaj pomysł na domowe danie fast food-owe - hamburgery z mięsa wołowego, podane z sałatą lodową, ogórkiem małosolnym, pomidorem i karmelizowaną czerwoną cebulą. Całość idealnie smakuje z najprostszym sosem ketchupowo-majonezowym. Pycha :) Składniki na 4 hamburgery: bułki hamburgerowe (przepis tutaj ) 400 g mięsa mielonego wołowego (musi zawierać co najmniej 20% tłuszczu) 4 liście sałaty lodowej 2 czerwone cebule
Ugotowaćudało się odnaleźć szczęście. Marka Almette napisała do mnie z zaproszeniem na wspólne gotowanie w myśl filozofii slow food – z lokalnych składników, prosto i ze smakiem (czyli przeciwieństwo fast food – gdzie gotuje się błyskawicznie i z pół-produktów). Mieliśmy rozmawiać o slow life i spędzić czas właśnie zgodnie z tą ideą. Zaczęłam się wtedy zastanawiać
Poezja smakulubią chyba wszyscy. Jeśli ktoś twierdzi, że nie przepada, to najprędzej musi trzymać dietę i tylko udaje ;) A poważnie, faktycznie jest to jedno z dań, które królują wśród konsumentów fast foodów. W warunkach domowych przygotowanie może nie jest takie znowu bardzo fast, ale zapewne zdrowsze i od czasu do czasu warto sobie na nie pozwolić. Taki chrupiący na zewnątrz
PichceniomaniaDziś wersja zdrowych a zarazem bardzo smacznych hamburgerów. Przygotowane w 100% z czystego mięsa wołowego bez żadnych "dziwnych" dodatków. Takie samodzielnie zmielone mięso
Smaczne Zdrowedogi ze sklepu meblowego i stacji benzynowych automatycznie odpadają z listy ulubionych Najbardziej w street foodzie kocham fakt, że bez problemu można zrobić go w domu – i to domowy fast food wygra u mnie absolutnie zawsze pod względem jakości i smaku. Bułka do hot dogów z niedawno dodanego do bloga przepisu i przepyszna, bardzo prosta sałatka z krewetek, która zwala
Karo in the Kitchenpotrzebuje czasu, potrzebuje miłości i cierpliwości. Dużo cierpliwości. Tym daniem robię ukłon w stronę kuchni slow food, która ceni takie właśnie przygotowanie dań. Myślę, że jest to świetny slow-fast food na każde przyjęcie w gronie bliskich. Z pewnością danie warte uwagi i do wypróbowania chociaż raz. Ekstrawaganckie połączenie czekolady i wołowiny wprawia liczne grono w zawrót głowy. Dla mnie
Mango PapajaCzas od czasu rodzina życzy sobie "fast foody". Choć tak naprawdę niewiele mają one wspólnego z rynkowymi odpowiednikami i co do "fast" też mam spore wątpliwości :) to maluchy pożerają wzrokiem i zjadają z apetytem serwowane zdrowe wersje upragnionych burgerów. Składniki: szklanka ciecierzycy jajko cebula biała cebula czerwona ogórek kiszony pomidor sałata zielona cebulka majonez i keczup 1 łyżeczka
Magiczna kuchnia Dariismażone na głębokim oleju, przyrządzimy je sami, w domowym zaciszu, zgodnie z zasadą slow food. Oczywiście zajmie to sporo więcej czasu niż zamówienie jedzenia w jednej z restauracji oferujących fast food, ale uraczenie siebie i swoich najbliższych własnoręcznie przygotowanym burgerem, z troską o dobór wysokiej jakości mięsa i zdrowych dodatków, jest niezwykle satysfakcjonujące. Podstawą jest zmiana nastawienia do przyrządzania posiłków
ProstePesto.plRzadko jadamy takie dania , a jeśli, to bazując na gotowych tortillach, jak w tym przepisie. Tym razem podeszłam do tematu ambitnie i zamierzałam przygotować całość w
Zdrowa Kuchnia SowyFalafel to popularna wegańska przekąska, znana przede wszystkim z ulicznych barów typu fast-food. Niemalże wszędzie stanowi „ zielony ” zamiennik mięsa w kebabie. Falafel zrobiony w domu jednak różni się znacząco — nie zawiera tyle tłuszczu, jest lepiej przyprawiony, a co najważniejsze jest po prostu smaczniejszy. Kotleciki robi się przede wszystkim z suszonej ciecierzycy (choć spotkałem
Food Square