fasolka - 6917 przepisów (strona:79/462)

Sałatka makaronowa z łososiem wędzonym, rukolą i zieloną fasolką 71

ryba, i dużo duuużo warzyw. Ta sałatka jest idealna – łączy w sobie wszystkie te aspekty. Znajdziemy w nim pysznego wędzonego łososia oraz aż 3 rodzaje zielonych warzyw – fasolkę, groszek i rukolę. To wszystko, polane dressingiem tworzy smakowitą całość – na obiad, na lunch, do pudelka do pracy czy nawet na kolację. Składniki (na 4 duże porcje): 200g makaronu(...)mnie cinque buchi (kupione w Lidlu) 150g wędzonego łososia 150g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej 1/2 szklanki mrożonego groszku 2 garści rukoli Na dressing: 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy – użyłam delikatesowej 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku łyżka drobno posiekanego, świeżego koperku

Smaczna Strona
Zupa z fasolki szparagowej 178

Zupa z fasolki szparagowej to pyszna zupa, którą ugotujesz zarówno ze świeżą, jak i mrożoną fasolką. To mój najlepszy i ulubiony przepis z udziałem zielonej lub żółtej fasolki. - uwielbiana przez dzieci - można użyć mrożonej fasolki - na bazie bulionu drobiowego lub warzywnego

AniaGotuje.pl
Polędwiczki z fasolką 99

Polędwiczki z fasolką Danie, które rozpływa się w ustach, tak przyrządzone jest idealne na sobotni obiad, delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem sezonowej fasolki szparagowej w aromatycznym sosie, podane z ryżem, czy to nie kusząca propozycja? 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe(...)ząbki czosnku ·        3 cm korzenia imbiru ·        1 papryczka Chili ·        30 dag fasolki szparagowej ·        1 opakowanie marchewek mini ·        5 dag grzybów suszonych Mun ·        1 łyżka

Kulinarna Chwila
Klopsiki z bobem w sosie pesto 116

Delikatne klopsiki drobiowe z nadzieniem z bobu. Podałam je w fajnym sosie który zrobiłam na bazie pesto. Do tego fasolka szparagowa i wyszło pyszne danie z patelni sezonowe.         klopsiki: 1pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka 125 ml mleka 1 jajko sól, pieprz przyprawa do mielonego 2 łyżki posiekany koperek,szczypiorek(...)bobu 300 g fasolki szparagowej żółta i zielona pesto: 1 garść liście bazylii 1 garść koperku 70 ml oleju 1 ząbek czosnku 2 łyżki migdałów 2 łyżki parmezanu startego sól   pozostałe: 200 ml śmietanki 30 % 1 cebula  mąka pszenna   Bób wrzucam do wrzącej wody osolonej i gotuję trzy minuty. Przelewam zimną wodą i obieram.W tym samym garnku

wesoła kuchnia
LETNIA ZUPA Z MŁODYCH WARZYW. Z PULPETAMI 107

lubi pierwszych, młodych warzyw? 😍 Młodej marchewki, pachnącego selera, młodej kapusty, kalafiora czy pysznej żółtej fasolki?  Dla mnie od maja do jesieni jest istny raj, właśnie dlatego, że te wszystkie pyszności pojawiają się w sklepach i na straganach. Gotuję wtedy głównie dania z wykorzystaniem tych wszystkich dobrodziejstw. Moim głównym "faworytem" jest zawsze młoda kapusta i żółta fasolka szparagowa(...)namoczonej w przegotowanej wodzie Wyrobić dokładnie masę. Formować zwilżonymi dłońmi małe pulpeciki. Na zupę: pęczek młodej marchewki 1 młody seler pęczek młodej pietruszki 1 młody por mały kalafior żółta fasolka szparagowa 2 łodygi selera naciowego 2-3 ziemniaki śmietanka 18% ziele angielskie liść laurowy sól pieprz posiekany koperek/natka pietruszki/lubczyk Wykonanie: Na lekko osoloną wrzącą wodę z liściem laurowym i zielem

Walijskie Pichcenie
Buddha bowl z fasolką szparagową, falafelem i sosem tahini 94

Buddy z ulubionych składników. Zasada jest prosta - 1/4 to produkty zbożowe, 1/4 produkty białkowe, 1/2 warzywa i dodatki. Składniki (na 2 porcje): 60 g kaszy bulgur, 200 g zielonej fasolki szparagowej, 1 ogórek, 1 pomidor, 4 rzodkiewki, 2 garście mixu sałat, 1/2 małej czerwonej cebuli, 2 gałązki natki pietruszki, 1 łyżeczka sezamu, 6 falafeli, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczki cukru do ugotowania fasolki Sos: 2 łyżki tahini, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 ząbek czosnku (lub 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego), 1/4 łyżeczki soli, 2 łyżki wody, Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki cukru, gotować przez około 15-20 minut. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem

Moja kraina smaków
Zupa z fasolki szparagowej z kozią fetą 79

Pyszna letnia zupa z fasolki szparagowej. Jej smak bardzo fajnie podkręca kozi ser sałatkowy. Składniki (4 porcje): 400 g. zielonej fasolki szparagowej 800 ml. bulionu warzywnego 2 łyżki kwaśnej śmietany 250 g. obranych ziemniaków 120 g. obranego korzenia selera 10 cm. kawałek pora 100 g. koziego sera sałatkowego 2 łyżeczki masła kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki oliwy truflowej (opcjonalnie(...)sól, pieprz Fasolkę pokrój na 1 cm kawałki. Ziemniaki i seler obierz i pokrój w małą kostkę. Wrzuć do garnka z roztopionym masłem. Dodaj posiekany por i fasolkę. Smaż 3-4 minuty, co chwilę mieszając. Wlej bulion, wsyp 1 płaską łyżeczkę soli. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu 20 minut. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, dokładnie

Delicious Place
Szakszuka z fasolką czarne oczko 78

Kolejna wersja przepysznego, wegetariańskiego dania, jakim jest Szakszuka . Tym razem z porcją białka w postaci malutkiej fasolki czarne oczko. Czym jest Szakszuka pisałam przy okazji podstawowej wersji Szakszuki bez fasolki. My najczęściej Szakszukę jemy na obiad, ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, ale jajka z fasolą i warzywami świetnie się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak na kolację. Szakszukę z fasolką czarne(...)oczko polecam szczególnie w sezonie na czerwoną paprykę i dojrzałe pomidory. Czytaj dalej "Szakszuka z fasolką czarne oczko" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Bulgur z fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi 57

lekkie obiady, to ta propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Właśnie takie obiady najbardziej lubię, kiedy na zewnątrz robi sie już naprawdę ciepło. Pojawiła się już pierwsza fasolka szparagowa, a co zielone to musi pojawić się u mnie na talerzu :) Składniki (2 porcje): 100 g. kaszy bulgur duża garść zielonej fasolki szparagowej kilkanaście pomidorków koktajlowych 2 łyżki startego parmezanu(...)łyżeczki masła 2 jajka 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz Fasolkę szparagową wrzuć na wrzątek z cukrem i taką samą ilością soli. Gotuj 5 minut, a następnie odcedź i zanuż w zimnej wodzie. Pokrój na mniejsze kawałki. Bulgur gotuj w lekko osolonej wodzie 10 minut. Pomidorki przekrój na połówki. Na patelni, na łyżeczce masła podgrzewaj pomidorki, po chwili dodaj fasolkę

Delicious Place
Fasolka po bretońsku 62

Fasolka po bretońsku to pyszne, jednogarnkowe danie. Mocno aromatyczne, a do tego proste do przygotowania. Składniki oraz sposób przygotowania: Na całą noc namaczam fasolę u mnie jest to 1 kg. Następnego dnia stawiam ok. 70 dkg żeberka wędzone lub kości schabowe wędzone gotuje wywar, dodaje liście laurowe, pieprz, ziele ang. Pogotuje chwilę i dodaję odcedzoną fasolę. Gdy żeberka zrobią się(...)miękkie, wyciągam, obieram i kroję w kostkę i wrzucam mięsko do wywaru. Przypiekam cebulkę i czosnek ( jak do rosołu) i dodaję do fasolki. Przesmażam boczek i kiełbasę (pół kg jednego i drugiego) pokrojone w kostkę, dodaję do fasolki. Wszystko gotuję do miękkości fasoli. Na koniec doprawiam solą, majerankiem. Dodaje łyżkę koncentratu pomidorowego. Autor przepisu: Urszula Kita Artykuł Fasolka po bretońsku

Wasze Przepisy
Gulasz z fasolką 78

Gulasz z fasolką Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką i fasolką szparagową w pomidorowym sosie.   Składniki: ·        1kg szynki wieprzowej ·        3 duże marchewki ·        1 opakowanie fasolki szparagowej ·        2 czerwone papryki(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju, podlewamy wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. 2.    Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrane, pokrojone w plasterki marchewki, fasolkę szparagową oraz pokrojone w paseczki papryki, solimy. 3.    Kiedy warzywa są miękkie łączymy z mięsem i zaprawiamy naturalnie smacznym gulaszem rozrobionym z przecierem pomidorowym, ½ szk. wody i szczyptą

Kulinarna Chwila
Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi 72

Szaro dziś i buro. Idealny moment na wrzucenie Wam przepisu na tytułową fasolkę. Skoro do gulaszy i innych forszmaków pasuje ogórek kiszony, to czemu miałby nie pasować do fasolki po bretońsku? Moi drodzy, informuję – pasuje. Składniki: 500 g fasoli Jaś 2 długie ulubione kiełbasy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 250 ml passaty pomidorowej 2-3 ogórki kiszone(...)ogniu pod przykryciem około 45 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki ogórki kiszone, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeżeli chcecie zagęścić fasolkę, wyjmijcie z potrawy ze 2 łyżki fasoli i zmiksujcie ją, potem dodajcie z powrotem do garnka i zagotujcie. Ja tak robię od jakiegoś czasu. Artykuł Fasolka po bretońsku z ogórkami

Kardamonovy