fasolka - 6917 przepisów (strona:235/462)

Schab z warzywami w kokosowym sosie 180

śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ZUPA FASOLOWA Z CHORIZO 246

Zamiast klasycznej fasolki po bretońsku – gęsta i aromatyczna zupa... Artykuł ZUPA FASOLOWA Z CHORIZO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zupa rozgrzewająca na dobry dzień 169

chilli ( chilli można ominąć). Smażyć aż warzywa zmiękną i lekko się przesmażą. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i wlać wszystko do garnka. Do zupy dodać fasolkę, kukurydzę i ziemniaki. Uzupełnić wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotować tak długo aż ziemniaki zmiękną. Smacznego, dziękuje Sylwunia

Kuchnia Pokoleń
Sałatka serowo-pomidorowa, fasolka na zimę i nowa biblioteka osiedlowa 174

kuchni. Wypróbowałam m.in. przepis na sałatkę serowo-pomidorową - zamiast parmezanu użyłam wykorzystałam ser cheddar (za którym nota bene przepadam i prawie zawsze mam go w lodówce). Przygotowałam także fasolkę szparagową w sosie pomidorowym w wersji "na zimę". W końcu, po dłuuuugich miesiącach oczekiwania, otworzyli po remoncie moją osiedlową bibliotekę. Pierwsze wypożyczone książki w "nowej" bibliotece już przeczytałam. Odciągnęło to mnie

blog.moje-pasje.info
Fasolka szparagowa kiszona 243

Kiszona fasolka szparagowa to dalszy ciąg mojego domowego fermentowania czyli kiszonki rządzą u Smacznej Pyzy! Zawsze kochałam kiszone ogórki i kiszoną kapustę, ale przez lata niewiele innych rzeczy kisiłam. W mojej spiżarce pojawiał się kiszony kalafio r, pomidory, no i oczywiście kiszone buraki. Robię zakwas na chleb i żurki a to przecież także kiszonki. Nastawiam octy owocowe chociaż to nieco

Smaczna Pyza
Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 181

przeze mnie pozycji w menu jeżeli chodzi o posiłki w trasie. Mowa oczywiście o panierowanej piersi z kurczaka z pieczarkami oraz żółtym serem. Nie mogło zabraknąć dodatków, czyli zielonej fasolki szparagowej oraz niezawodnych frytek. Jeżeli masz ochotę na taki obiad warto go przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy

Programista w kuchni
Fasolka z wołowiną na frytkach 186

W końcu udało się usiąść i coś napisać. A uwierzcie, że po 3 tygodniach urlopu nie jest to wcale takie łatwe. Ba, nawet udało się coś

slodkokwasnapl
Risotto z kurczakiem 711

lodówce, ale to nie jest konieczne. Tylko zawsze jak macie czas to warto, mięso nabierze smaku przypraw. Przygotowanie warzyw – paprykę umyć, wyciąć błonki i nasionka, pokroić w paseczki. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej, wrzucić ryż i smażyć dwie minuty. Cały czas mieszać. Dodać posiekaną

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kuskusem, tuńczykiem, czerwoną fasolką i kukurydzą 1114

zalać wrzącą wodą (musi być lekko ponad powierzchnię kaszy). Przykryć talerzem i odstawić na kilka minut. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą. Fasolkę czerwoną przełożyć na durszlak i przelać wodą. Kukurydzę  i tuńczyka odcedzić z zalewy. Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do miękkiej kaszy kuskus dodać kukurydzę, fasolę, tuńczyka, cebulę

Ugotować
Chili sin carne - czyli Chili con carne w wersji bezmięsnej 169

przeciskamy przez praskę czosnek. Mieszamy lekko solimy i dodajemy pieprzu. Kiedy papryka zmięknie, odstawiamy.  4. Do garnka wlewamy pomidory dodajemy paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodajemy odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę.  5. Granulat zalewamy odrobiną wrzątku tak aby napęczniał. Dodajemy do reszty składników.  6. Całość doprawiamy jeszcze solą, pieprzem, chili i kminkiem. Ilość przypraw jest zależna już

Mój pomysł na
Kurczak pieczony na warzywach 198

Składniki na 4-6 porcji: z przepisu z książki D. Kamińskiej "Superfood po polsku" 1 kg udek z kurczaka 3 buraki 250 g fasolki szparagowej (przelana gorąco wodą) 1 czerwona papryka 2 jabłka 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 por 2 marchewki 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki szczypiorku 1 garść słonecznika 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej, oliwa

Moja Galeria Smaku
Szybki obiad z patelni 337

dużo czasu. Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Jak są większe ziemniaki to przekroić na pół po ugotowaniu. W tym samym czasie ugotować marchewki i fasolkę. Mogą być inne ulubione warzywa. Po ugotowaniu odcedzić W miedzy czasie przygotować boczek z cebulką. Patelnię rozgrzać i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się usmaży

Kuchnia Pokoleń
Makaron po meksykańsku 189

mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona, cebula) 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 mały (300 ml) sok pomidorowy 1/2 szklanki wody 4 kopiaste łyżeczki koncentratu

Passions hobbies life
Kurczak tagine, czyli obiad w stylu marokańskim 203

cynamonem. Dokładnie wymieszać, żeby przyprawy doszły do każdego kawałka mięska. Wrzucić mięso do cebuli i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać wodę, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki zieloną fasolkę,przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posiekane drobno suszone daktyle. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć patelnię z ognia. Wylać całą zawartość z patelni do specjalnego naczynia,posypać szafranem

Kuchnia Pokoleń
Ciecierzyca po bretońsku 224

wiadomo białko jest nam niezwykle potrzebne w codziennej diecie.  Doceniana jest przede wszystkim w kuchni arabskiej - a ja dzisiaj postanowiłam zaprosić ją do naszego polskiego ogródka :) Fasolkę po bretońsku znają przecież wszyscy - więc dzisiaj wariacja na jej temat :) Składniki: 400 g ciecierzycy ok 200 g boczku wędzonego surowego ok 200 g kiełbasy 1 duża cebula 2 puszki pomidorów krojonych

Taste Therapy