fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:211/256)

Dietetycznie: omlet z zielonymi warzywami 211

Szczypta smaku". No to nie ma co dalej przekonywać, do dzieła.   Składniki: I tutaj panuje dowolność, składniki to po prostu zielone warzywa, ja dorzuciłam: paprykę zieloną, szpinak, groszek, fasolkę szparagową, można też dodać pora będzie idealnie pasował.      3 jajka odrobina bryndzy kiełki No i robimy tak, na ociupińce oliwy podsmażamy nasze warzywka. Wrzucamy je na patelnię

Brzuszki Łakomczuszki
Jajka. Śniadanie. Pan Ziółko. Omlet z cukrowym groszkiem, szpinakiem i bratkami 192

moje zdumienie kiedy okazało się, że to młodszy pan Ziółko przyjechał sprzedawać swoje plony ! Czegóż tam nie było ! Różne rodzaje sałat, ziół i zielska różnej maści, zielony groszek, bób, fasolka szparagowa , cebula, ogórki, cukinia, buraczki, brukiew, kolorowe kalafiory , cykoria liściasta, jarmuż, kwiaty cukinii , nasturcji, bratków i ogórecznika - to tylko część asortymentu. Wszystko nakłada się samemu - ile potrzebujesz, na ile masz

Smaczna Pyza
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 180

Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy się wzajemnie

Pasja Smaku
Pierś z kurczaka grillowana 209

Soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka przygotowana na patelni grillowej. Mięsko marynowałam przez całą noc w marynacie. Podałam z ziemniakami zapiekanymi klik oraz fasolką szparagową z ogórkami. Było smacznie. Składniki: 3 piersi z kurczaka Marynata: 5 łyżek oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny Kamis 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis

Ala piecze i gotuje
Ziołowe młode ziemniaczki 253

warzywne . U mnie często na obiad są po prostu ugotowane ( czasem potem podrumienione na maśle ) młode ziemniaki i miska sałaty , mizerii lub zestaw różnych sezonowych jarzynek lub surówek ( kalafior, fasolka szparagowa, pomidor z cebulką, młoda marchewka z kalarepkę itp.) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Wytrawna galaretka 201

przywola wspomnienia kolorowego lata czy upragnionej, zielonej wiosny. Wszystko w naszych rekach. skladniki na keksowke 24x10cm 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 2 jajka 1 marchewka kilka zielonych fasolek szparagowych pieczarki marynowane szynka w kawalku zelatyna sol, vegeta wykonanie. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimna woda i obieramy. Marchewke i fasolke gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie. Wyciagamy warzywa

Przysmaki Karolki
Fasolka z mięsem gulaszowym 199

danie towarzyszy nam przez cale lato odkąd tylko pojawi się świeża, żółta fasolka szparagowa. Nauczyłam się go do znajomej Turczynki, która bardzo często gotowała je latem dla całej rodziny. Danie proste, bez wyszukanych składników, sycące i pyszne. Oczywiście w trakcie kilku lat dopasowałam je pod siebie i z takimi zmianami go podaje. A ze warte jest waszego zainteresowania niech świadczy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kokosowa marchewka wg Buni 223

Zostało mi od wczoraj kotletów ( bez sosu )   i ryżu . Zrobiłam więc tylko marchew trochę inaczej zamiast fasolki szparagowej . Czas : 20 minut Składniki : 3 średniej wielkości marchewki 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka wody 1 łyżeczka masła szczypta soli Marchew obrać, pokroić na plastry a potem w słupki. Zalać wodą zmieszaną z mlekiem kokosowym . Lekko posolić, dodać masło

Buniabaje w kuchni
Pstrąg z pieprzem i rozmarynem 195

Podawać zdejmując   z pstrąga delikatnie przed podaniem skórę. Skropić sokiem z cytryny. Dodatkowo podać   do ryby cytrynę . Proponuję do tego sezonowe warzywa na surówkę - ja miałam młoda fasolkę szparagową z wody. * wyjaśniam sprawę obkładania cebulą - po prostu usuwa ona ,, rybi" zapach - chciałam by pstrąg jak najbardziej przeszedł rozmarynem

Buniabaje w kuchni
Sałatka z żółtej fasoli( do grilla) 232

Początek lata to sezon na fasolkę szparagową . Objadamy się nią podając na wszelkie możliwe sposoby . Z masłem i bułeczką tartą , na kwaśno, w cieście naleśnikowym smażoną itd., itp. Czasem robię na zimno - sałatkę , a w zasadzie sałatki z różnymi dodatkami. Wystarczy polać prostym dresingiem, posypać koprem i już. Można podawać np. do mięs z grilla. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Makaron z warzywami i sezamem 189

sezam i ulubione przyprawy.  Czy ktoś mi powie, że dietetyczne dania nie mogą być pyszne? Składniki : * makaron durum bądź razowy * łyżka oleju kokosowego   * garść mrożonych warzyw - marchewka, fasolka szparagowa, kalafior * pół opakowania serka wiejskiego  * przyprawy  * sezam  Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać warzywa i lekko poddusić by nie powstała

Magiczne Życie Marty
Nadziewane koperty z fetą 175

nimi zrobić. W tym przepisie wykorzystam wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty. Składniki : * naleśniki * mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa * łyżka oleju kokosowego * domowy ser feta  * ulubione przyprawy * bułka tarta * jajko * olej rzepakowy Przygotowanie : Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie

Magiczne Życie Marty
Warsztaty w TODZE - OFDS, 11.08.2012. 197

pisałam, pęczotto smaczne, ale ser mało wyczuwalny. Polędwiczki zbyt słabo doprawione. Sos jednak smakował bardzo dobrze. Pierwsza jednak była zupa. EINTOPF, czyli RUMPUĆ   na bulionie z żeberek, z fasolką szparagową, kalarepką, itd. Smaczna, ale nie jadam zup na mięsnych bulionach, więc to nie mój smak. Natomiast z żeberek z bulionu powstało danie drugie. ŻEBERKA W GLAZURZE PIWNO-MIODOWEJ podane

W kuchni Karmel-itki
CHLEB Z KWIATAMI NASTURCJI, MIĘTĄ I JOGURTEM NATURALNYM. 156

pachną, dookoła bzyczą natrętnie wszelakiej maści latające paskudy. Zerwie Karmel-itka kilka gałązek mięty. I kwiatów nasturcji parę. Oberwie ogórki. Pobawi z kotem sąsiadów, który notorycznie tarza się w fasolce szparagowej. Miauczy on głośno i natarczywie, każąc się głaskać bez końca. Ale głód tym razem zwycięża. Idzie Karmel-itka spokojnie do domu, przyrządzić prawdziwie letnie, wakacyjne śniadanie. Ciekawostka:  Nasturcje

W kuchni Karmel-itki
Steki wołowe 180

smażyć po 2 min z każdej strony, a dla dobrze wysmażonych po 4 min.  Steki podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami (ja oczywiście wybierałam pierwszą opcję). Dodatkowo ugotowałam fasolkę szparagową

Zgrabne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania