fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:16/70)

Potrawka meksykańska 193

oliwa 3 ząbki czosnku 330 ml soku pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 200 g żółtej fasolki szparagowej 1 puszka (425 ml) kukurydzy złocistej Bonduelle 2 puszki (425 ml) fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli WYKONANIE Do dużej brytfanny włożyć mięso mielone, dodać obrane i pokrojone w kostkę(...)pomidorowy, pomidory w puszce, umyte, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki oraz przekrojoną na pół fasolkę szparagową, do tego wlać dwie szklanki wody, nałożyć pokrywę i dusić mieszając od czasu do czasu. Gdy warzywa już zmiękną, dodać kukurydzę, fasolę czerwoną, koncentrat pomidorowy i całość doprawić solą, pieprzem i chilli. Gotować jeszcze chwilę i podawać. Potrawę można jeść

Passions hobbies life
Wołowina Michoacan 141

fasolką szparagową, ale w Meksyku to jadalne kaktusy, tzw. nopales, są najpopularniejszymi warzywami i to one powinny wystąpić w tym daniu. Sceptycznie podchodziłam do możliwości dostania ich w sklepie, ale w końcu mieszkam w stolicy, więc sprawa nie była beznadziejna. Moja euforia, gdy zobaczyłam je na półce była tym większa, że obok nich stały chipotles, czyli wędzone czerwone(...)czosnku400g pokrojonych w kostkę pomidorów (mogą być z puszki)1 (jeśli ma być w miarę łagodnie) lub 2 papryczki chipotles350g kaktusa lub fasolki szparagowej1l bulionu wołowegoolejmąka pszenna do obtoczenia mięsasól i pieprzdodatkowo1 szklanka ryżu 1 puszka czerwonej fasolisól i olejSposób przygotowania:Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie na dużej patelni lub jeśli macie szybkowar

W kuchni wieczorem
Fasolowe trio 167

raczej samo się robi. Wymaga jedynie odrobiny uwagi ;) 3 porcje: 3 łyżki soczewicy czerwonej i/lub żółtej 2 łyżki komosy ryżowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli mrożone: fasolka szparagowa zielona i żółta w ilości i proporcjach dowolnych 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól, garam masala Olej rozgrzewamy w woku lub większym garnku. Dodajemy soczewicę i komosę(...)wody. Gdy wchłoną wodę, dodajemy fasolę czerwoną i podlewamy kolejne 100 ml wody. Mieszamy, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Co jakiś czas (ok. 5-10 minut) mieszamy i podlewamy wodę. Gdy soczewica i komosa będą miękkie dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz kolejne 50-70 ml wody i mrożone fasolki. Mieszamy i przykrywamy aby fasolki się zagrzały. Im dłużej

Kucharzyca
Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką 167

mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką :) Składniki na kaszę z mięsem: – 300 g mięsa mielonego wieprzowego – 60 g kaszy jaglanej – 200 g zielonej fasolki szparagowej – 1 mała czerwona papryka

Kuchenne Wariacje
Kolorowa sałatka z fasolą 228

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}  pęczek rzodkiewki 20 dag żółtej fasolki szparagowej 1 pomidor czerwony 1 pomidor pomarańczowy pół pęczka szczypiorku   Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i tniemy na około 2 cm fragmenty. Kroimy: pomidory w większą kostkę

Humanistka w kuchni
Pieczony kurczak z warzywami 229

sprawdzi się na kolację sylwestrową na pewno. Tutaj z fasolką szparagową, brokułami i marchewką. Coś innego, ale równie smacznego. Polecam! * kurczak bądź elementy z kurczaka * brokuł * marchewka * czerwona cebula * zielona fasolka szparagowa  * 3 łyżki oleju rzepakowego * przyprawa do kurczaka  Przygotowanie :Kurczaka natrzeć przyprawą i obsmażyć po 5 minut z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warzywa

Magiczne Życie Marty
Fasolka po bretońsku w stylu wegańskim. 164

posmakuje.   Fasolka a'la bretońska po wegańsku. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 szalotki 3 gałązki selera naciowego 1 ogórek konserwowy 5-6 patisonów z zalewy octowej 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego oliwa(...)pieprz i sos sojowy. Dusimy aż soczewica zmięknie, ok. 10 min. Teraz czas na strączkowce. Dodajemy zatem wcześniej opłukane z zalewy czarną fasolę, fasolę czerwoną i ciecierzycę. Chwilę dusimy i na koniec dodajemy fasolkę szparagową, ogórka korniszona, patisona i przeciśnięty w prasce czosnek. Wszystko dobrze mieszamy i dodajemy nieco wody wymieszanej z łyżeczką mąki, aby fasolka zgęstniała. Dusimy jeszcze

vegetanie
Fasolowy sezon :) 125

południu :) Sezon fasolki szparagowej trwa, ale już nie długo. Dzisiaj proponujemy klasyczną fasolkę szparagową z czerwonymi kulami ryżowymi. Wspaniałe i proste danie, a przy tym niezwykle smaczne.  Na pewno będzie Wam smakować. Kule ryżowo-warzywne z fasolką szparagową  (4 osoby) Składniki: 1 torebka ryżu białego długoziarnistego ½ marchewki ½ małego buraka plaster selera korzeniowego kilka piórek szczypiorku

vegetanie
Jajka po hiszpańsku 145

może takie śniadanie ? Składniki 20 dag zielonej fasolki szparagowej duża czerwona papryka 20 dag kiełbasy chorizo 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 4 jajka 7 łyżek oliwy ostra papryka sól biały pieprz Przygotowanie   Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem. Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną

R'n'G Kitchen
Sałatka z fasolki szparagowej 217

Udało mi się dostać wczoraj świeżutką zieloną fasolkę, stąd też dzisiejsza propozycja sałatkowa :)Składniki: - 150 g fasolki zielonej- 1 czerwona papryka- 100 g sera żółtego- 1 łyżka musztardy- 2 łyżki octu balsamicznego- 6 łyżek oliwy- 4 jajka- sół, pieprz- pęczek natki pietruszkiPrzygotowanie:Fasolkę gotujemy 10 minut i kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę

Zainspirowana w kuchni
Zupa strączkowa 219

warzywny- 1 litr * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * por- 1/2 szt. * cebula- 1 duża * koncentrat pomidorowy- 3 czubate łyżki * soczewica czerwona- 1/2 szklanki * czerwona fasola- mała puszka * biała fasola- mała puszka * fasolka szparagowa- 150 g (teraz mrożona) * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, chili, słodka papryka, sól, pieprz * olej- do smażenia Marchewkę, pietruszkę(...)przełożyć do garnka z zupą. Warzywa gotować przez około 25 minut, a 10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać fasolkę szparagową, białą i czerwoną fasolę, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili do smaku  i podgotować całość około 1 minutę. Posypać świeżą kolendrą. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z grillowanym łososiem i fasolką szparagową 306

towarzystwie żółtej fasolki i zielonego groszku. Dacie się namówić? Składniki: 2 gniazdka makaronu wstążki garść mrożonego zielonego groszku garść mrożonej mieszanki papryk lub 1/2 świeżej papryki czerwonej  garść żółtej fasolki szparagowej 1/2 cebuli  2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 filet z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka octu ryżowego Wykonanie: Obciąć końcówki

Pasja Smaku
Roladki z kurczaka z fasolką szparagową 221

fasolką szparagową, którą latem zapakowałam do słoiczków. Warzywny farsz świetnie komponuje się z kruchym, drobiowym mięsem. Składniki:  1/2 kg filetu z kurczaka,  marchewka,  1/3 czerwonej papryki,  150g fasolki szparagowej (może być ze słoika),  sól morska ziołowa (użyłam Kamis),  pieprz młotkowany z kolendrą (użyłam Kamis),  jajko,   1/2 szklanki bułki tartej, olej

Z miłości do słodkości
Pikantny kalafior smażony z fasolką szparagową 216

szybko, a że jest jeszcze końcówka sezonu na fasolkę to możecie jeszcze go wypróbować. Także stopień pikantności możecie dostosować do siebie :) Składniki: 1 mały kalafior garść zielonej fasolki szparagowej 1/2 czerwonej cebuli chili 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz  1 łyżka oleju Wykonanie: Kalafiora oczyścić, umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze. Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową

Pasja Smaku
Fasolka szparagowa z woka 158

proste, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu, co stanowi jego ogromną zaletę, szczególnie kiedy wraca się do domu po 18, głodnym, zmęczonym i złym;) Polecam! 450g zielonej fasolki szparagowej 1 czerwona papryczka chili 2 łyżki oleju arachidowego (użyłam sezamowego) 3 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu 1 gwiazka anyżu olej sezamowy do smażenia Fasolkę umyć

Codzienne Gotowanie