czekamy aż woda spłynie do ostatniej szalki. Trwa to kilka minut, po czym wodę wylewamy. Proces ten powtarzamy codziennie :) W pierwszej hodowli były kiełki rzeżuchy, fasoli mung i rzodkiewki. Drugiego dnia nasionka pęcznieją... Trzeciego dnia pojawiają się zielone listki i wielka radość :) Czwartego dnia można już wcinać :) ale ja czekam jeszcze jeden dzień... Piątego dnia można
Delicious TitbitsSajgonki to jedno z tych dań, które łatwo przenoszą nas w egzotyczne zakątki świata. Ich chrupiąca skórka, pełne smaku nadzienie i różnorodność składników sprawiają, że idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesienią dobrej zupy nigdy dość bo ona i nasyci i rozgrzeje i pachnie obłędnie a także wywoła uśmiech na twarzy. Może i na zdjęciach nie wygląda
Moje Małe CzarowanieTen kurczak, pyszny i aromatyczny podbije serca smakoszy drobiu. Kurczak jest soczysty, warzywa kolorowe, oczy jedzą same a brzuchy się cieszą. Ja robię tak często i
Moje Małe CzarowanieJakie warzywa można wysiać w sierpniu w ogrodzie Jeśli lubicie prace ogrodowe i próbujecie sił we własnej uprawie uprawie warzyw, to może zainteresuje was co jeszcze
Dorota SmakujeZupy na lato – przepisy Chłodnik z botwinki i szczawiu Chłodnik z botwiny na zakwasie Krem buraczkowy z amarantusem na zimno Chłodnik buraczkowy z płatkami owsianymi
Dorota SmakujeKuchnia polska charakteryzuje się sezonowością. W zależności od pory roku na nasze stoły lądują owoce i warzywa wprost od rolnika. Każdy, kto zasmakował takich specjałów
R'n'G KitchenMoje dzisiejsze danie to takie trochę curry indyjskie bo warzywa tutaj w sosie razem z nerkowcami pływają i jest to danie bardzo aromatyczne, pożywne i odżywcze
Moje Małe CzarowanieNaleśniki z kurczakiem i bobem Sezonowe, smaczne, sycące. Świetny pomysł na lunch, obiad czy kolację. Bardzo dobrze się mrożą, więc można przygotować podwójną ilość na posiłek
Dorota SmakujeBób z bułką tartą Jadacie bób ze skórką? Cóż, skórka bobu może do najpiękniejszych nie należy, gotowanie też raczej jej urok odbiera, a sama fasolka bobu
Dorota SmakujeFasolka szparagowa smażona z kiełbasą Jeśli macie ochotę na inną fasolkę niż klasyczna gotowana i podana z bułką tartą to bardzo polecam wam wypróbowanie tego przepisu
Dorota SmakujeJambalaya z fasolką szparagową, kiełbasą i ananasem Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest ryż oraz warzywa i dodatki na jakie akurat mamy sezon
Dorota SmakujeRzodkiew Daikon zakupiłam w sklepie z kuchnią azjatycką a ponieważ ona smakuje wybornie warto ją dokładać do dań gotowanych czy na surowo tak jak tym razem
Moje Małe CzarowanieNo pysznie jest na talerzu, no co mam się wypierać jak jest pysznie. Zupa pochodzi z francuskiej Prowansji i smakuje obłędnie. Ja jestem w niej zakochana
Moje Małe CzarowanieKurczak w ananasie to bardzo smaczne, mocno doprawione danie, idealna na niecodzienny obiad. SKŁADNIKI : 1 dojrzały ananas 600 g piersi z kurczaka
Kulinarne Fantazje Marioli