Pyszne, puszyste brownie bez dodatku mąki i oleju :) Spokojnie - nie jest z fasoli, więc nie obawiajcie się warzywnego posmaku waszego śniadania. Przygotowujemy je miksując banana, jajko, odrobinę mleka i prawdziwe ciemne kakao. Co otrzymujemy? Najlepsze śniadanie tego roku :) Ciasteczko nie jest gliniaste, gumowe czy twarde. Jest po protu idealne, a przy tym bardzo szybkie i bez użycia piekarnika. Smakuje
Chocolate Muffin Bloggodziny. Po tym czasie formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik
Be Fit Be Stronglubię barszczu z torebki. Ale taki, z koncentratu, ląduje na stole zawsze, gdy mam ochotę na barszcz z porcją białej fasoli lub gotowanych ziemniaków, a czasu mam tyle, co na lekarstwo. Barszcz czerwony zabielany w wersji ekspres jest naprawdę szybki. Gdy mieszkałam sama, wiele razy zdarzało się, że gotowałam sobie garnek barszczu na 2-3 dni i każdego dnia jadłam
Karo in the Kitchenjeden z moich ulubionych sosów. Doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza z grilla. Jak się okazuje, pasuje też do dania wegetariańskiego dając fasoli i ciecierzycy ten charakterystyczny pomidorowy słodki posmak. Danie jest dość szybkie do przygotowania, smaczne i bogate w wartości odżywcze
Milion SmakówTacos to jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Najczęściej robi się je z mięsa wołowego, pomidorów, czerwonej fasoli czy kukurydzy. Ja wykorzystałam kukurydziane łódeczki do wersji z śniadaniowej z jajkiem gotowanym na twardo. Składniki (ok 6 muszelek): 150 gram mąki kukurydzianej 80 gram mąki pszennej 120 ml ciepłej wody łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Dodatki: 4 jajka kilka liści sałaty
e-PrzepisyKulinarnesposób zatrzymujemy proces gotowania).) Fasolkę przekładamy do dużej miski, a w drugiej mniejszej przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki do momentu ich całkowitego połączenia. Gotową mieszankę wylewamy na fasolę i mieszamy. Obsypujemy sezamem i podajemy jako dodatek do potraw. Smacznego
Be Fit Be StrongFormę do tarty o średnicy 20 cm, wyłożyć ciastem, nadmiar obciąć. obciążyć ( Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty) piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut - powinno
Stare Garysię za robienie farszu) Formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach jak i na dnie. Nakłuwamy widelcem. (Jeżeli macie możliwość przykryjcie spód papierem do pieczenia i wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Składniki na farsz: - 300-400g kurek - 4 małe ziemniaki - 2 cebule - por - pół pęczka
Be Fit Be Strongformy, dociskamy je mocno i formujemy rant równo z brzegiem formy, nakłuwamy całe ciasto gęsto widelcem. Całość nakrywamy pergaminem na który wysypujemy ok 250 g ziaren suszonej fasoli, lub innych nasion strączkowych (zapobiega to uniesieniu się spodu ciasta w trakcie pieczenia). Naczynie wkładamy na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego to temperatury 180 stopni, po czym otwieramy piekarnik
Miód i pieprzbyć inaczej. Musze powiedzieć że wynik był zaskakujący . Wyszła naprawdę smaczna . Do tego fasolka i wspaniała przekąska gotowa. Składniki na 4 porcje 2 pojedyńcze piersi kurczaka 1/2 kg fasoli szparagowej ( kolor obojętny lub może być wymieszany) 1 łyżka masła 1/2 litra mleka 1 szklanka wody 1 cebula przyprawy( sól,pieprz,liść laurowy, kilka ziaren kolendry) 1 łyżka oliwy
Eli Gotowaniewrzucam do osolonej ,gotującej się wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam solą i pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster sera i po kolka strąków ugotowanej fasoli. Zawijam , obtaczam w bułce tartej i smażę , po 3 minuty z każdej strony( na okrągło
Eli Gotowaniecałego serca tym, którzy lubią od czasu do czasu pożywić się samymi warzywami. W tak rewelacyjnym zestawieniu nawet mój mięsożerny M. skusił się i polubił. Soupe au pistou fasola biała i czerwona (2 puszki) 3-4 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka 2 marchewki 1 mała cukinia 0,5 kg fasolki szparagowej 2 pomidory przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, pieprz cayenne
Przepysznik - BLW i nie tylkojedyne źródła i dobrze zbilansowana dieta spokojnie może zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek. A zatem, świetnymi źródłami żelaza są także: pestki dyni karob ziarno amarantusa mak biała fasola czerwona soczewica pistacje orzechy nerkowca natka pietruszki sezam kasza jaglana groch płatki owsiane płatki jęczmienne suszone morele figi komosa ryżowa szpinak kasza gryczana buraki jarmuż drożdże żółtko jaja Bogate w żelazo
Przepysznik - BLW i nie tylkorównie dobrze pasuje jako dodatek do ziemniaków. Robi się ją bardzo szybko a jeszcze szybciej się zjada. Przepis to klasyk więc podaję go dla początkujących ;-) Składniki; ok. pół kg fasoli szparagowej 3 łyzki masła 3 łyzki bułki tartej sól pół łyżeczki suszonej bazylii Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Zalać zimną wodą,(w trakcie gotowania należy posolić) i gotowac do miękkości
Radość kipiąca uśmiechem.cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Ugotuj spaghetti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i na 5-6 minut przed końcem gotowania dodaj fasolę. Odcedź, zostawiając 1 szklankę płynu z gotowania i odstaw. W średniej misce dokładnie roztrzep jajka wraz z 1 szklanką startego sera i solidną szczyptą pieprzu, odstaw. Rozgrzej większą i głęboką patelnię
karmelowy