fasola - 7842 przepisów (strona:361/523)

Skomponuj swój idealny lunch! 192

wchodzą wszystkie niezbędne aminokwasy oraz te, w których brakuje przynajmniej jednego aminokwasu. Produkty pełnobiałkowe to : mięso, ryby, jaja,  mleko i inne produkty mleczne, soja Do drugiej grupy należą: fasola groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś z kurczaka (wcześniej upieczona/ugotowana i pokrojona na kawałki) wędliny (dobre jakościowo) tuńczyk w sosie

Kuchnia Ellie
Fasola szparagowa po chińsku 236

imbiru i sosu sojowego - delikatnie słono pikantne. I ten zapach... Do tego już totalne pomieszanie bo kasza kus kus z odrobiną garam masali! Pomieszanie z poplątaniem ale smak - cudowny! Fasola szparagowa po chińsku ok 25 minut dla 3 osób bardzo łatwe Składniki: * 40 dag fasolki szparagowej - u mnie mrożona. * 2 łyżki oleju arachidowego lub kukurydzianego - u mnie słonecznikowy * 5 łyżek

sierotka maRysia w kuchni
Tandori rybka 213

Uwielbiam tą przyprawę (szczególnie do pomidorów ze śmietaną) dlatego też nie mogłam sobie odmówić wypróbowania tej opcji na postny obiad. Dodałam od siebie do sosu warzywnego ananasa a wyrzuciłam fasolę i oliwki było pysznie Tandori ryba z sosem słodko - ostrym ok 30-40 minut 3 osoby składniki 3 filety z białej ryby osuszone i pokrojone w dość grube paski

sierotka maRysia w kuchni
Pełnoziarniste pierogi leniwe 159

obecnych czasach jesteśmy otaczani z każdej strony przez wymyśle diety, potrawy 'bio' i innowacje żywnościowe. Len zamiast jajka, fasola zamiast mąki, oleje kokosowe, nasiona chia i inne (swoją drogą nie najtańsze) produkty podbijają świat fitnessu i dietetyki na coraz większą skalę. Głodni nowości codziennie pochłaniamy kolejne porcje żywieniowych ciekawostek. Idziemy dalej i pragniemy natychmiast włączyć polecane produkty do diety

Chocolate Muffin Blog
GULASZ WOŁOWY - BAZA 200

SKŁADNIKI: 500 gram Mięsa Wołowego 250 gram Mieszanki Warzywnej Chińskiej ( Pędy fasoli, Marchewka,Papryka i Cebula Czerwona) 1 Litr Wody 3 Łyżki koncentratu Pomidorowego Pieprz, Sól, Czosnek, Koper Suszony Oliwa z Oliwek MARYNATA DO MIĘSA: 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 1 Łyżka Sosy Sojowego Chilli 3 Łyżki Sosu Słodko-Kwaśnego  2 ząbki czosnku(drobno posiekane) Przyprawy: pół łyżeczki pieprzy

Gotowanie Patki
Sum afrykański na warzywach 158

czarnej ostrej papryki, świeżo zmielony pieprz, 2 listki laurowe. Po marynowaniu ryba trafiła na gorącą oliwę, po zrumienieniu z obu stron wylądowała z kolei na warzywach . Marchewkę i żółtą fasolę podgotowałem ok. 7 minut, po czym dorzuciłem do smażonej papryki na kolejne 183 sekundy. Na koniec świeża natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Ot to cały sum afrykański

Right Behind The Kitchen
Eger - miasto winem płynące 196

polskiej odmiany, gdzie placek, to gąbką nasiąknięta tłuszczem. Trochę taki misz-masz na pierwszy rzut oka. Ale smak o dziwo niezły - była to polęwdiczka wieprzowa z kiełbasą i białą fasolą w ostrym sosie paprykowym. Brakuje czegoś, co przełamałoby ten monotonny kolor no ale cóż. Prawdziwą furorę zrobiły pierożki z płynnym, białym serem - rewelacja. Ciasto podobne do greckiego filo, aczkolwiek bardziej

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 163

też serwują w restauracji Schnitzelwirt. Uwaga! Zamówiony sznycel po wiedeńsku to dwa ogromne kotlety schabowe , które spożywa się często z sałatka ziemniaczaną, kapustą czerwoną, białą kapustą kiszona i białą fasolą. Zamawiając jakąkolwiek potrawę w tym miejscu należy mieć na uwadze to, iż porcje są naprawdę okazałe! Austriacy pomyśleli o tych, którzy nie wcisną takiej porcji - w lokalu dostępne

Right Behind The Kitchen
KOTLETY Z RYŻU, PAPRYKI I JARMUŻU - rasta ;) 157

jest papryka, dobrze pasuje do ryżu; - POKROIŁAM 2 DUŻE CZERWONE PAPRYKI W KOSTKĘ I WRZUCIŁAM DO UGOTOWANEGO RYŻU; - no ale skoro bazą jest ryż, to po co mi fasola, przecież ryż dobrze lepi się sam; - o, pokoloruje się ryż kurkumą i będzie fajny kolor; - DODAŁAM PÓŁ ŁYŻECZKI KURKUMY DO FARSZU I WYMIESZAŁAM DOBRZE; - to może zawinąć ten farsz w cały

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka rosyjska. Sałatka winegret 373

ziemniaki, marchew i cebula. Zamiast groszku, który jest tradycyjnym składnikiem także naszej polskiej sałatki warzywnej , do tej często dodaje się ugotowaną, drobną fasolkę albo nawet pociętą na kawałki zieloną fasolę szparagową. Są też wersje z posiekaną kiszoną kapustą więc jeśli chcecie też możecie ją dodać. Sałatkę winigret tradycyjnie doprawia się olejem słonecznikowym, ale inny roślinny olej też może być - byle

Smaczna Pyza
Tarta z gruszkami i karmelem 266

wybrzuszyło podczas pieczenia, można też piec "na ślepo", tzn. ciasto oprószyć mąką, ułożyć na cieście kawałek papieru do pieczenia, a na nim specjalne kulki do pieczenia lub groch czy fasolę, piec 10-15 minut, następnie wyjąć ciasto, zdjąć papier i piec kolejne 5-10 minut do zrumienienia - podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić SOS KARMELOWY - do rondelka przełożyć cukier, zalać

Smakołyki Bereniki
American pie w wersji dyniowej 200

średnicy 26 cm, wyłożyć nim spód formy. Pozostałe ciasto rozwałkować na pasek szerokości 4 cm, uformować z niego rant. Ciasto nakłuć wielokrotnie widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać fasolą lub kamykami do pieczenia. Piec w 200 st. C. przez 15 minut. Po tym czasie usunąć obciążenie i papier. Piec w 200 st. C. jeszcze 10 minut. Przestudzić. Czekoladę posiekać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czosnkowa sałatka z winogronem i fasolą 274

Składniki: puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 240g czerwonego winogrona, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Fasolkę przelać zimną wodą i odsączyć. Winogrona przekroić na pół. Do winogron i fasolki wcisnąć obrane ząbki czosnku, dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz - wszystko wymieszać.  Smacznego

W kuchni u Moniki
KREWETKI Z MAKARONEM RYŻOWYM 232

Dziś danie z woka. Małe koktajlowe krewetki smażyłam na maśle z dodatkiem startych  paru ząbków czosnku. Dodałam makaron ryżowy bądź można jakikolwiek inny np. z fasoli mung bądź sojowy. Posypałam wszystko curry, kurkumą, solą i pieprzem. Na koniec dodałam koperek. Danie lekkie i szybkie.Smacznego

potrawyregionalne