fasola - 7842 przepisów (strona:335/523)

Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą 147

świeżość od masłowej. Dzisiaj przepis na sałatkę z jej udziałem. Składniki: ok. 200 g chudego parzonego boczku 2 sałaty rzymskie mini kostka niezbyt miękkiej fety (użyłam ziołowej) puszka czerwonej fasoli opakowanie pomidorków śliwkowych lub koktajlowych 3 łodygi selera naciowego 1 łyżka majonezu łyżeczka soku z cytryny lub musztardy kubek jogurtu naturalnego lub chudej śmietany (250 g) łyżka oleju pieprz

Czerwień i błękit
Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło 160

solą, pieprzem i łyżką sosu sojowego. 7. Podsmażamy do podgrzania składników. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Ciecierzyca (konserwowa) 294 230 14.03 6.79 42.53 Fasola szparagowa (mrożonka) 62 200 4.4 1 6.6 Sos sojowy 9 17 1.36 0.1 0.83 Cebula (świeża) 12 30 0.33 0.03 2.29 Filet z kurczaka 248 250 53.75 3.25 0 Masło

Atlas Smaków
Sałatka ze stekiem – świeża, chrupiąca i wyrazista 149

pieprz 3 garście mieszanki sałat 1 garść roszponki 1 kulka sera mozzarella 1 szalotka bananowa 1-2 gałązki szczypioru 1/3 wężowego ogórka 1 garść grzanek ziołowych 1 garść kiełków fasoli mung, świeżych 2 łyżki startego na płaty parmezanu sos włoski -> PRZEPIS TUTAJ

Karo in the Kitchen
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 106

formy. Spód podziurkować widelcem, wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę z ciastem (dno i boki) okryć folią aluminiową. Na folię wysypać suchą fasolę i rozprowadzić je równomiernie po całej powierzchni tarty. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez kolejne 13 minut

Moja Mama Gotuje
Sałatka z tuńczyka z mozzarellą i warzywami 205

tego kusi kolorami;) - smacznego:) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 185 g) 1 kulka mozzarelli 1 średnia cebula 2 suszone pomidory spora garść mrożonej zielonej ciętej fasoli spora garść mrożonej kukurydzy 1 mała czerwona papryka 4 łyżki sosu tatarskiego z ogórkiem konserwowym - przepis znajdziecie na moim blogu - opcjonalnie możecie użyć majonezu, jogurtu naturalnego lub pominąć ten składnik

Zasmakuj Kuchni
sałatka z makaronem 126

Trzeba czasami zrobić coś z niczego :) tak właśnie powstała szybka sałatka makaronowa... ...kolorowa, smaczna i pożywna :) Potrzebujemy makaron, cebulę czerwoną i białą, kukurydzę, groszek, fasolę,ogórek kiszony, pieprz, sól, coś zielonego...majonez- nie było w domu majonezu, więc szybko zrobiłem kliknij tuta j Wszystkie składniki łączymy razem i dodajemy majonez.... ...potem przekładamy do misek,wstawiamy do lodówki i gotowe :) Smacznego

chleba naszego
Kurczak aroniowo-sojowy na Ostatki i "Chata" 211

palniku o średniej mocy ok. kwadransa - przez pierwsze 5 minut pod przykryciem, a potem bez pokrywki, by alkohol odparował. Podawać z ryżem (u mnie niedoprawiany ryż z czarną fasolą - przepis wkrótce) i surówką, np. kimslaw . Wkrótce na ekrany kin wchodzi film pt. "Chata" nakręcony na podstawie książki Williama Paula Younga pod tym samym tytułem. Po obejrzeniu trailera wiedziałam, że chcę

Weekendy w domu i ogrodzie
PLACUSZKI GRYCZANE (BEZ GLUTENU, WEGAŃSKIE ) 132

Ciekawostki na temat kaszy gryczanej * Kasza gryczana jest bogata w białko zawiera go ok. 10-16 % i jest zbliżone składem do białka roślin strączkowych takich jak : groch, fasola, soja . Jest źródłem witamin: B1 , PP, E , oraz składników mineralnych : wapnia , żelaza, kwasu foliowego, magnezu i potasu .  * WARTO WIEDZIEĆ *   ❕ Kasza gryczana nie zakwasza organizmu tak jak inne kasze

Marcepanowa kuchnia
Recenzja produktów Legal Cakes 162

Opinia: Szyszkę oceniam najsłabiej. Niestety, kasza jaglana i ryż były jak dla mnie trochę za miękkie, lecz mimo wszystko w smaku był bardzo dobry. 4. Baton brownie 130g Składniki: fasola czerwona, banan, odżywka białkowa, kakao, gorzka czekolada 90%, kasza jaglana, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 244kcal, tłuszcz 4g, węglowodany 29g, białko 23g. Opinia: Rewelacyjny, wilgotny, mocno czekoladowy baton. Idealny

Be Fit Be Strong
tarta z sokiem kisielowym i bitą śmietaną... 174

dłonią szybko przyklepać do dna i do boków, nakłuć widelcem i schować do lodówki na 30 minut, ciasto nakryć folią i wysypać np. kaszę owsianą, można groch, fasolę, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C z 17 minut, następnie zdjąć folię z ziarnami i piec jeszcze z 17 minut, ciasto wystudzić, ja zrobiłam wieczorem i do rana zostawiłam jabłka

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolowa na wędzonej pachwinie 121

zupka fasolowa  na wędzonej wkładce. Pyszna wyszła i gęsta mimo , że nie dawałam zasmażki.Polecam dać małą fasolkę jakoś lepiej wygląda w zupie. Składniki: 350 g małej fasoli dzień wcześniej namoczyć w wodzie( namoczyłam wieczorem) Cenos  1  marchew 4 ziemniaki  pietruszka korzeń 100 g seler korzeń 100 g pachwina wędzona 400 g ( pokrojona w kosteczkę

Różowa kuchnia
Wegetariański smalec z fasoli. 202

oryginalny smalec ,a nawet śmiem stwiedzić,że jest od niego lepsza. Dlaczego?Bo nie idzie w boczki. Pyszna,na pewno zrobię ją jeszcze nie raz.Polecam. Składniki: 1 puszka białej fasoli 5 łyżek oliwy z oliwek 1 mniejsza cebula Sól,,pieprz,majeranek 1 małe ,kwaskowate jabłko 100 g słonecznika Najpierw prażymy słonecznik na suchej patelni . Odstawiamy.Teraz kroimy cebulkę na drobne kawałki

Ladylaura.
tarta z duszonym porem i łososiem 144

Rozwałkowujemy na cienki placek wielkości naszej blachy do tarty. Wykładamy na wysmarowaną masłem formę i gęsto nakłuwamy widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie groch lub fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Na podpieczony spód wykładamy pora, następnie układamy plastry łososia. Do miski wbijamy jajka

Cook&Love
Ratatouille (ratatuj) 167

danie? Jeśli je lekko zmodyfikujemy otrzymamy a la leczo - wystarczy wzbogacić danie o dodatkowe składniki jak mięso - kurzynę lub pokrojoną w kostkę pierś, fasolę groszek, kukurydzę, kilka przypraw, np.:  kebab-gyros, majeranek, chili. Gdy dodamy czarne oliwki, passatę, dużo ziół prowansalskich i mięso mielone (z indyka, wieprzowe) otrzymamy a la zupę meksykańską (także gęstą

Zasmakuj Kuchni
Pietruszka pieczona w miodzie, pyszny dodatek do obiadu. 113

pieczona w miodzie idealnie pasuje do pieczonego mięsa na przykład do pieczonej wieprzowiny w marynacie miodowo – musztardowej. Będzie też idealna jako dodatek do dań wegetariańskich np. do kotletów z fasoli. Dosyć słodka na pewno spodoba się dzieciom. Dodatkowo posiada wiele przeciwutleniaczy (monoterny, ftalidy, poliacetyleny) Może dezaktywować karcenogeny zawarte w dymie tytoniowym i ma działanie moczopędne. Składniki: pietruszka (korzeń kilogram) łyżka

wysmienity

Proponowane wyszukiwania