fasola - 7842 przepisów (strona:282/523)

Tarta z grillowaną cukinią, jogurtem greckim i serem feta 102

oprószoną mąką. Wyrównać. Ciasto bardzo dokładnie nakłuwać widelcem. Formę włożyć do zamrażarki na 30 min. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać fasolę lub ryż, w celu obciążenia ciasta – żeby nam się nie wybrzuszyło podczas pieczenia. Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne

moj przepis na
Tarta cytrynowa 98

jeden arkusz, ciasto delikatnie przenieść na formę, strona z papierem ma być od góry. Papier oderwać, ciasto nakłuć widelcem, delikatnie dopasować do formy, położyć papier, wysypać ok. 1 kg fasoli, w celu obciążenia. Wstawić na 15 min do zamrażarki. Piekarnik nagrzać do 190-200 st. Wstawić formę z tartą na najniższą półkę i piec 15 min, następnie zdjąć obciążenie

moj przepis na
Tarta Truskawkowa Chmurka 87

góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec

moj przepis na
Wegeburgery w szybkimi bułeczkami 94

proste przyprawy i wegekotlety gotowe. Możesz je zjeść bez bułki, ale możesz przygotować szybkie bułeczki – gotowe w 30 maksymalnie minut. Są chrupiące, przypominają trochę ciabatkę. Polecamy burgery z czerwonej fasoli i boczników oraz burgery z kaszy jęczmiennej i boczniaków Składniki: Burgery 1 szklanka gotowanej kaszy gryczanej białej 1 garść orzechów nerkowca 250 g boczniaków lub pieczarek 1 łyżeczka tymianku

Niedzielny kucharz
Pieczone krokiety z warzywami 89

słodkiej bułce i jajku, smażone w smalcu. Obecnie krokiety to popularne danie na całym świecie. W Portugali możemy spróbować krokietów z owocami morza, w Meksyku - z tuńczykiem lub czerwoną fasolą, w Indiach - ziemniakami, w Korei - z makaronem sojowym i warzywami lub kapustą kim-chi. Z kolei w Polsce najpopularniejsze są krokiety nadziewane kiszoną kapustą i pieczarkami lub mięsem obtaczane

Z notatnika dietetyka
Najlepsze dania jednogarnkowe 95

Makaron Boeuf Strogonow Szakszuka z batatem Chilli con carne Krewetki w sosie pomidorowym z fetą Łosoś ze szpinakiem Szybkie curry z krewetkami Curry z kalafiorem i marchewką Chili z fasoli expresowe Makaron bolognese jednogarnkowy Gnocchi puttanesca Chilli con carne z dynią i kalafiorem Risotto z krewetkami Karkówka duszona Krewetki w maśle czosnkowym Fasolka po bretońsku Curry z kalafiora Pad thai

nietylkopasta.pl
Sałatka z mango i serem brie 127

Mango zupełnie mi się nie nudzi wyjadane tak po prostu, obrane, świeże… – ale pysznie smakuje również w daniach co starałam się Wam pokazać ostatnio i jeśli spróbowaliście Sałatki z fasoli i mango , Surówki z marchewki z mango lub chutneya mango to wiecie – a jeśli nie, zapraszam na przepyszną sałatkę. Pyszna, zdrowa, lekka, sycącą, pożywna, idealna na lunch albo kolację. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą 121

zaraz po przygotowaniu również skutecznie zadowoli podniebienia Sałatki śledziowe przepisy, które często goszczą na naszych stołach, to z pewnością: sałatka śledziowa z jajkiem, z buraczkami, z ziemniakami oraz czerwoną fasolą. Przygotowujemy śledzie w occie, oleju, w sosie musztardowym, śmietanowym, tatarskim i salsa. Sałatka śledziowa to bez wątpienia jedna z naszych ulubionych sposobów na dość szybkie i pyszne przekąski. Zapraszamy

Kuchnia Na Wypasie
Kasza pęczak z kapustą i kiełkami – prosty wege obiad 105

KAPUSTĄ I KIEŁKAMI – SZYBKI WEGE OBIAD Składniki: 2 szklanki kaszy pęczak 300-400 g białej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g kiełków “stir fry”, na patelnię ( fasoli mung, ciecierzycy, soczewicy) 2 łyżki śmietany 18% ( 1/2 szklanki mleka roślinnego w wersji bez laktozy) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego olej, np. rzepakowy

Wiszniówka
Włochy - Ekspresowe penne all'arrabbiata 133

Arrabbiata oznacza po włosku zły , więc nazwa sosu nawiązuje do jego ostrości. Jeśli jesteście fanami makaronów, proponujemy zapoznać się z naszymi przepisami na  pasta e fagioli (makaron z fasolą) ,  pasta alla Norma (makaron z sosem pomidorowym i bakłażanem) ,  wegańską carbonarę z nerkowców i pieczonego czosnku  czy  spaghetti z orzechami włoskimi . A póki co przedstawiamy nasz

Roślinożerni urlopowicze
Sałatki na Sylwestra 109

imprezie. Szybkie, niedrogie i smaczne zachwycają każdego!  Sałatka jajeczna Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka makaronowa z ciecierzycą

Moja smaczna kuchnia
Bigos wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę 105

wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę Zobacz przepisy na inne potrawy na kolację wigilijną: Ryba smażona w chrupiącej panierce – szybko i pysznie Paszteciki z kapustą i grzybami Kapusta z fasolą Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku Ryba po grecku – tradycyjny przepis Artykuł Bigos wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Gnocchi z kozim serem 91

mąką. Z każdej części formujemy wałek o średnicy około 2 cm i wycinamy kluski o długości do 2 cm. Można w rękach tak kształtować gnocchi żeby miały kształt dużej fasoli. Potem, widelcem, lekko zrobić wgłębienie z jednej strony lub obu. Surowe jeszcze gnocchi przekładamy na posypaną mąką deskę, przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na jakieś 15 min. Gotujemy

Kardamonovy
Gnocchi z tapenadą 100

mąką. Z każdej części formujemy wałek o średnicy około 2 cm i wycinamy kluski o grubości do 2 cm. Można w rękach tak kształtować gnocchi, żeby miały kształt dużej fasoli. Potem, widelcem, lekko zrobić wgłębienie z jednej strony lub obu. Surowe jeszcze gnocchi przekładamy na posypaną mąką deskę, przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na jakieś 15 min. Gotujemy

Kardamonovy
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową 121

takowa wytworzy się w trakcie smażenia. Do garnka wlać wodę, dodać łyżeczkę soli i zagotować. Na gotującą się wodę włożyć fasolkę. Ponownie zagotować i gotować przez 8 minut. Ugotowaną fasolę przelać na durszlak i wystudzić. Do miski włożyć pokrojony w kostkę ser feta, fasolkę, pieczarki, drobno krojoną zieloną cebulkę, krojone w kostkę jajka, 1/2 łyżeczkę soli oraz pieprz. W kubku

MeCooks