fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:128/215)

Sałatka warstwowa z ciecierzycy i fasoli Jaś 166

jedzenie, więc pasuje do wielu potraw i ładnie wygląda w sałatce warstwowej. Ta sałatka jest bardzo prosta do zapamiętania, bo zawiera 2 rodzaje strączków (fasolę i ciecierzycę), 2 rodzaje ogórka (kiszony i szklarniowy), oraz czerwone dodatki kolorystyczne (paprykę i rzodkiewkę). Jest sycąca i pyszna. Jeśli się bardzo spieszysz możesz użyć fasoli i ciecierzycy z puszki.   Składniki(...)ugotowanej fasoli Jaś 200 g ugotowanej ciecierzycy sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu, ze szczypty świeżo mielonego pieprzu, słodkiej papryki i połowy łyżki ziaren sezamu czerwona papryka umyta i oczyszczona 4 kiszone ogórki pokrojone na kawałki zielony ogórek szklarniowy obrany i pokrojony w plasterki kilka rzodkiewek pokrojonych w plasterki odrobina szczypiorku

Ugotowane pozamiatane
Pikantna sałatka z kabanosem 444

wyszła bardzo smaczna. Do sałatki użyłam białej fasoli od firmy  Bonduelle . Składniki: 150 gram kabanosów wieprzowych 100 gram sera żółtego Pół papryki zielonej Pół papryki czerwonej Pół papryki żółtej Mała puszka fasoli białej od  Bonduelle Mała puszka kukurydzy Kawałek pora 4 ogórki konserwowe 3-4 łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Sól, pieprz Papryka chili Sposób przygotowania: Kabanosy

Bajeczna Kuchnia
Faszerowane buraki pastą z fasoli 166

Składniki na 2 porcje: 2 buraki - duże puszka fasoli białej 3 ogórki konserwowe mała cebula czerwona majonez sól i pieprz. Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze z dodatkiem około3 łyżek majonezu, dodajemy sól i pieprz. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa z czarnej fasoli i pomidorów, LAF - dzień III 212

dużo żelaza i witamin z grupy B. Jedzmy na zdrowie! Składniki: 1 cebula 2-3 ząbki czosnku olej lub masło do smażenia 1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli 4 większe pomidory natka pietruszki, czerwona czubryca (lub inne) sól, pieprz, sok z cytryny Drobno pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj fasolę i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie dodaj pomidory

Qlinarnie i Qlinarnie
LECZO Z BIAŁĄ FASOLĄ 158

Leczo robiłam już na kilka sposobów, ale postanowiłam dodać do niego fasolę, żeby danie było bardziej treściwe. Polecam, jest pyszne.  SKŁADNIKI 1 cebula, 1 cukinia zielona, 1 cukinia żółta, 2 papryki czerwone, 3 pomidory, 200 g suchej fasoli białej lub 1 puszka fasoli, kawałek cienkiej kiełbasy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, majeranek, olej

słodki bratek
Burrito z czarną fasolą i cheddarem 154

fasolą. Tym razem do burrito dodałam marchewkę z chrzanem i kolorowy cheddar. Danie wyszło przepyszne, posmakuje szczególnie miłośnikom pikantnych dań. 5 tortilli 400 g (puszka) czarnej fasoli 400 ml passaty pomidorowej pół czerwonej cebuli ząbek czosnku ok. 2 kawałek chili posiekany pęczek szczypiorku łyżka posiekanej pietruszki (lub kolendry jeśli lubicie) zmielone w moździerzu 0/5 łyżeczki nasion kolendry(...)zielonego tabasco łyżka oliwy   marchewka łyżeczka chrzanu sól i pieprz do smaku   cheddar z wasabi cheddar z czerwonym pesto Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy ją na patelni, dodajemy passatę, czosnek, posiekane drobno chili, zioła i odsączoną i przepłukaną fasolę. Całość doprawiamy przyprawami, które wcześniej ucieramy w moździerzu oraz sokiem z limonki i dusimy aż sos zgęstnieje. Marchewkę drobno

Mienta blog
Sajgonki z kurczakiem i warzywami. 245

czekał. Aż w końcu dziś postanowiłam je zrobić. Cóż muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Składniki: -pierś z kurczaka -marchewka -5 grzybów Mun -kiełki fasoli Mung 100 g. -papryka czerwona i żółta -groszek zielony -papier ryżowy Tao Tao -1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego -olej roślinny lub arachidowy -sól -pieprz Sposób przygotowania: Grzyby Mun moczyć 20 min. w gorącej wodzie(...)usuwając twarde elementy oraz pozostałą wodę. Rozgrzać łyżkę oleju w gorącym woku i smażyć pokrojoną w cienkie paski pierś. Kiedy mięso będzie miękkie dodać ciemny sos sojowy, grzyby, kiełki fasoli, groszek, pokrojoną w cienkie paseczki marchewkę i paprykę, sól i pieprz. Kiedy warzywa będą miękkie odstawiamy do ostygnięcia. Sajgonki zawijać według instrukcji na opakowaniu papieru ryżowego. Smażyć na rozgrzanym, głębokim

Magia jedzenia.
Cassoulet - francuski gulasz z fasolką 225

Cassoulet to francuska zapiekanka - aromatyczny, gęsty, sycący i rozgrzewający gulasz zapiekany w piekarniku. Tradycyjnie robiony z białej fasoli i z mięsem oraz pomidorami. Bardzo podobny do fasolki po bretońsku, którą doskonale znamy, chociaż cassoulet w moim odczuciu jest bogatszy smakiem i bardziej treściwy. Jest to niezwykle ciekawe danie, które zaoszczędzi nam czasu w mieszaniu i pilnowaniu podczas gotowania, bo oprócz(...)szklanki bulionu 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 1 duża cebula 2 zmiażdżone ząbki czosnku  2 liście laurowe sól, pieprz ziołowy i ostra czerwona papryka jako przyprawy Wykonanie: Fasolę zalać wodą i zostawić na noc, by napęczniała. Następnego dnia przelać, odcedzić i zalać świeżą wodą. Następnie gotować 20 minut z dodatkiem soli.  Mięso i boczek

Poezja Smaków - blog kulinarny
Fasolka poŻarska 154

fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną(...)Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy w 2-3 cm paski. Dodajemy do całości razem z fasolą i dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung 309

sałatki z tuńczykiem. Jest pożywna i lekka zarazem. Doskonale nadaje się na świąteczną kolację. Składniki 1 puszka tuńczyka z oleju 1 szkl fasoli mung firmy Targroch kilka różyczek brokuła 2-3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 słoik selera konserwowego kawałek pora majonez sól pieprz czarnuszka kwasek cytrynowy firmy Gellwe 1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)dużym ogniu przez 10 minut, żeby pozbyć się toksyn. Później zmniejszamy gaz. Zbieramy powstającą pianę. Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem. 2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy. 3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
wiejskie jadło 211

sycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. Składniki: 250 g białej fasoli jaś 2 kiełbasy 1/2 cukinii czerwona papryka marchewka cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowy  słodka i ostra papryka sól pieprz natka pietruszki Fasolę moczyć w wodzie przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fasolowy przysmak z patelni 145

CZAS: 30-60 minut   -PORCJE: 4 Fasolowy przysmak z patelni pół opakowania makaronu 2 laski kiełbasy (dowolna) 1 cebula 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej 1 puszka białej fasoli pieprz, sól, przyprawa do potraw pół litry bulionu drobiowego   Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie dodać do niej poszatkowaną drobno cebulę. Słoik papryki marynowanej

Gotuję Testuję
Fasola z papryką 160

każdej odsłonie. Dziś fasola nakrapiana i czarne oczko z papryką i pomidorami. Danie to łatwo zrobić, wystarczy tylko dzień wcześniej namoczyć fasolę. Składniki: po ok. ½ szklanki fasoli czarne oczko i nakrapianej papryka czerwona 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka estragonu 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Wykonanie: Fasole zalać dużą

Mama Gotuje
Krem z buraczków z fasolą i pierożkami 206

Robiłam już krem z czerwonych buraczków z fasolą ziarnistą. Tym razem postanowiłam ugotować go na kurczaku . A, że nie lubię wkładania ugotowanego mięsa do zupy przy podawaniu , a już szczególnie takiego jak skrzydełka ( skórki, chrząstki itp.)- postanowiłam zrobić z nich mini pierożki i podać je w zupie. Proporcje na 3 małe porcje zupy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Makaron z boczniakami w stylu azjatyckim 189

macie makaronu soba, spokojnie podajcie boczniaki z klsycznym makaronem spaghetti - też będzie smacznie. PRZEPIS NA MAKARON Z BOCZNIAKAMI W STYLU AZJATYCKIM Składniki: 200 g boczników 1 czerwona papryka 100g ciętej zielonej fasoli ( świeża lub mrożona ) 3 ząbki czosnku około 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki kawałeczek papryczki chili ( ilość wedle uznania ) garść

kolorowotorcikowo
Sałatka warzywna z ciecierzycą, Jujyfruits (Seinfeld) 191

Można użyć dowolnych warzyw, a zamiast ciecierzycy fasolę. Smacznego! Składniki: 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta papryka ½ główki sałaty lodowej ½ puszki kukurydzy 1 dojrzałe awokado 1 duża garść zielonych oliwek 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy (lub 1 puszka) Składniki sosu: sok z cytryny + oliwa + odrobina wody sól + pieprz + ulubione zioła Pokrój warzywa i oliwki na mniejsze kawałki. Wymieszaj

Qlinarnie i Qlinarnie
Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie) 294

czarny mielony pieprz do smaku opcjonalnie posiekany koperek do posypania dania *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy przez 2-3 minuty

Słodkie okruszki
Zapiekanka warzywno-makaronowa z serem korycińskim 243

pieprz do smaku posiekana zielona pietruszka 2-3 małe pomidorki *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy nasz ser koryciński (u mnie z czarnuszką) – cały

Słodkie okruszki
sałatka z makaronem 152

Trzeba czasami zrobić coś z niczego :) tak właśnie powstała szybka sałatka makaronowa... ...kolorowa, smaczna i pożywna :) Potrzebujemy makaron, cebulę czerwoną i białą, kukurydzę, groszek, fasolę,ogórek kiszony, pieprz, sól, coś zielonego...majonez- nie było w domu majonezu, więc szybko zrobiłem kliknij tuta j Wszystkie składniki łączymy razem i dodajemy majonez.... ...potem przekładamy do misek,wstawiamy do lodówki i gotowe

chleba naszego
Kurczak w sosie curry 156

podanego z ryżem i czarnym sezamem. Składniki: dwie piersi kurczaka ryż paraboliczny z dzikim 4-5 łyżeczek czerwonej pasty curry 200 ml mleczka kokosowego pół czerwonej papryki pół szklanki kiełków fasoli Mung kilka grzybów mun   sól czarny sezam Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Posolić. Dodać pokrojoną paprykę, kiełki i pokrojone grzyby uprzednio namoczone

Pysznie & Pięknie
Mini tarty z warzywami 222

sztuk: 5 jajek 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 mały brokuł 12 pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek 1/2 małej cukinii 1 mała papryka czerwona kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej sól, pieprz, gałka muszkatołowa świeża bazylia Sposób przygotowania: Warzywa umyć i osuszyć.Pieczarki pokroić w plasterki, posolić i przez kilka minut poddusić na patelni. Zieloną fasolę i brokuła pokroić

Ze smakiem i z pasją
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 190

Przepis na szybką zupę z fasolą z puszki i pomidorami. Smaczna i sycąca. Składniki: puszka czarnej fasoli (może być biała lub czerwona) duża marchew puszka pomidorów 250 g dobrej kiełbasy 200 g boczku cebulka ok 1, 5 l bulionu łyżka sosu sojowego oregano, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, sól Przygotowanie Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
GULASZ WOŁOWY - BAZA 203

SKŁADNIKI: 500 gram Mięsa Wołowego 250 gram Mieszanki Warzywnej Chińskiej ( Pędy fasoli, Marchewka,Papryka i Cebula Czerwona) 1 Litr Wody 3 Łyżki koncentratu Pomidorowego Pieprz, Sól, Czosnek, Koper Suszony Oliwa z Oliwek MARYNATA DO MIĘSA: 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 1 Łyżka Sosy Sojowego Chilli 3 Łyżki Sosu Słodko-Kwaśnego  2 ząbki czosnku(drobno posiekane) Przyprawy: pół łyżeczki

Gotowanie Patki
Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem 193

kolację a składniki do niej nie są wymyślne. Składniki: 1 szklanka makaronu typu kokardki 100 gram wędzonego łososia 2 ogórki kiszone ½   słoika papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 puszka białej fasoli 4 jajka 1 ostra mała papryka ( świeża ) Kilka gałązek pietruszki Majonez Sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Cebulę kroimy w plasterki, ogórki i papryki

Smaki Ewy
chicken curry 187

curry z warzywami i ryżem. Składniki : 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka przyprawy curry 1 duży ząbek czosnku 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 2/3 szklanki zielonej fasoli (mrożona) 200ml mleka kokosowego 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu sojowego Sposób przyrządzenia : mięso z kurczaka myjemy i oczyszczamy, kroimy na kawałki czosnek kroimy na cienkie plasterki

zobacz ich smak
Uczta morska na talerzu 172

Przy tym był bardzo szczęśliwy i powiedział, że gotowanie daje niesłychaną radość. Pełna zgoda:)  Składniki  ziemniaki pure krewetki tygrysie halibut filet dorsz filet  fasola mamut cukinia marchew papryka czerwona seler naciowy czosnek biały pieprz gałka muszkatołowa imbir świeży tarty białe wino sos sojowy Marynata do ryb: pieprz  sól oliwa z oliwek papryczka chilli  rozmaryn

AZgotuj!
'Siechnicka Tundra' czyli warzywna zalewajka z cynamomen, imbirem, mieszkanką curry i wiórkami kokosowymi 154

bardzo dumna :) Treściwa, bogata w aromat, spójna mimo kontrastu smaków. A przede wszystkim nieabsorbująca. Składniki: - 400g mieszanki warzyw na patelnie Mroźnia Kraina (w składzie: brokuł, cebula, fasola szparagowa, kukurydza, marchew, papryka czerwona, papryka zielona, ziemniak w plastrach) - szklanka bulionu (może być z kostki rosołowej) -1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30% - 3 goździki - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka cynamonu + szczypta

upichcona
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA 245

minut, mieszajac warzywa aby sie nie przypaliły Do przygotowania dania użyłam mieszanki mrożonej bukier 9 warzyw Iglotex. W skład wchodzi  marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola szparagowa, groch zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler. Zapraszam na stronę  IGLOTEX  znajdziecie tam cały asortyment firmy i przepisy na ciekawe dania z ich wykorzystaniem Do przygotowania dania użyłam mieszanki prazonych ziaren

Z Majeczką w kuchni
PIZZA ORIENTALNA (ciasto tradycyjne - chrupiące i ciasto owsiane bezglutenowe) 174

kuchni te aromaty i ten smak. Matka i córka polecają.  SKŁADNIKI NA FARSZ ORIENTALNY: - kukurydza - pół puszki - ananas - pół puszki - pędy bambusa - pół puszki - kiełki fasoli mung - 1/3 słoika - papryka czerwona - jedna mała - papryka żółta - jedna mała - cebula - 5-6 - tuńczyk - w oleju, puszka - ser żółty - 500g - przyprawy: oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy - opakowanie, vegeta, sos sojowy

Wypisz Wymaluj
Moros y cristianos/ Maurowie i chrześcijanie 249

dietetyczne. Fasola czarna ma bardzo niski IG (zaledwie 30). Jedna porcja dania została nam na później :) Składniki na 4 duże porcje: 400 g fasoli czarnej 100 g białego ryżu Pół cebuli Pół papryki czerwonej Oregano Sól Czosnek Pieprz zielony lub ziołowy Oliwa Przygotowanie: Fasolę opłukać i namaczać całą noc w wodzie. Następnego dnia gotować przez ok. godzinę aż zmięknie

Czarnawisienka
Sałatka z tuńczykiem. 349

pikantny, ja bardziej lubię pikantny. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Puszka tuńczyka w oleju 0,5 główki sałaty lodowej 2 pomidory 100 g zamoczonej i ugotowanej białej fasoli 5 ugotowanych jaj 1 czerwona lub biała papryka Sos łagodny: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 4 łyżki oliwy pozostałej od tuńczyka sól, pieprz Sos pikantny: 3 łyżki oliwy 2 łyżki

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania