fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:100/215)

Schab po meksykańsku 210

Składniki: 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy

Pobite gary Barbary
Sałatka z kabanosem 385

Składniki: 35 dag kabanosów, 1 czerwona papryka, słoik ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 25 dag. żółtego sera.; sos: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki pikantnego ketchupu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki, paprykę kroimy kostkę. Ser ścieramy na tarce

Pobite gary Barbary
Paella 144

Składniki: ryż jaśminowy szafran ew. kurkuma mieszanka ulubionych warzyw fasola czerwona, kukurydza mieszanka owoców morza natka pietruszki 2-3 ząbki czosnku papryka słodka limonki Przygotowanie: Ryż ugotować al dente razem z szafranem lub kurkumą. Odcedzić i odparować, a następnie wyłożyć nim brytfankę lub dno naczynia żaroodpornego. Jeśli warzywa mamy mrożone, to podsmażyć je na patelni (posolić, wymieszać z czosnkiem

Karczma Honorietty
" Risotto " z królikiem 255

sosie śmietanowym z cebulą . "RISOTTO" Z KRÓLIKIEM Składniki: - 1 torebka ryżu białego - dowolna ilość gotowego mięsa (u mnie królik) - pół puszki kukurydzy - pół puszki groszku - pół puszki fasoli czerwonej - 1 cebula - 200 gram keczupu pikantnego - 250 gram sera - pieprz - sól Przygotowanie: Ryż gotujemy. Mięso kroimy na kawałki ulubionej wielkości. Cebulę drobno szatkujemy. W misce mieszamy razem: ryż, mięso, cebulę

Życie zamknięte w smaku
Pizza omletowa z fasolą gotowaną na parze bonduelle 175

nowe potrawy, tak więc dzisiaj proponuję na śniadanie pizzę omletową z fasolką. Bardzo smaczna i sycąca śniadaniowa odmiana. Składniki: 6 jajek 50 ml mleka Sól Pieprz Mała puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze bonduelle Mała puszka białej fasoli gotowanej na parze bonduelle Kilka plasterków kiełbasy krakowskiej Kilka plasterków młodej cukinii 1 mały pomidor Ser tarty typu gouda Szczypiorek Łyżka

Smaki Ewy
Sałatka z wędzoną makrelą, czerwoną fasolą i kiełkami 182

tego co wpadnie mi w ręce. Dzisiaj proponuję sałatkę z makrelą wędzoną i jak to sałatka - jest smaczna. Składniki: Wędzona makrela 2 ogórki małosolne ( można wykorzystać zamiennie kiszone ) Czerwona fasola z puszki ½ szklanki startego sera Majonez Wykonanie: Makrelę obieramy, pozbywamy ości i dzielimy na mniejsze kawałki.  Ogórki kroimy w słupki. Fasolę po wyjęciu z puszki, przepłukujemy zimną wodą

Smaki Ewy
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 240

salad or salad (a lazy version: vegetable strips) + cutles (+sauce) Szybko przygotujesz, np. cukinię panierowaną w jajku i bułce tartej,  nuggetsy jaglane , kotlety z białej lub czerwonej  fasoli , tofu z nori , kotlety sojowe inaczej , kotlety selerowe , ryżowe z papryką , ser żółty lub seler w cieście ./ You can quickly prepare, e.g. zucchini slices coated

Qlinarnie i Qlinarnie
meksykańska potrawka nie koniecznie z kurczakiem 209

podwójna pierś z kurczaka (opcjonalnie) 2 średnie marchewki 1 duża cebula 1 duża papryka czerwona 4-5 ząbków czosnku puszka kukurydzy konserwowej 340-400g puszka czerwonej fasoli 400g puszka krojonych pomidorów 400g mrożonka warzyw w stylu meksykańskim 750g sól, pieprz, kmin rzymski, kolendra, papryka słodka, papryka ostra olej roślinny Sposób przyrządzenia : (dla "mięsożernych") kurczaka kroimy w grubszą

zobacz ich smak
Kilka pomysłów na... 201

podobne, z tym, że z cukinią  Cukiniowe gofry;  z pastą ricotta-feta  Cukiniowy omlet pełny sera żółtego, z pomidorem i keczupem   Kuskus z czerwoną fasolą, fasolką i orzeszkami ziemnymi  (Smażone) kofty marchewkowe z sosem pomidorowo-orzechowym, brokuły

More food, love and dreams
Chilli con carne 179

więc jest to potrawa w stylu: im starsza tym lepsza :) Smacznego!   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 czerwona papryka pół papryczki chili puszka krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy cebula 3 ząbki czosnku oliwa przyprawy: oregano, kumin, pieprz cayenne, słodka papryka sól, pieprz Wykonanie: Na odrobinie oliwy podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso

psgotujemy
Chili con carne. 201

dobrym, czerwonym winem, które ugasi ostrość dania.   Składniki:   500 g wołowego mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów w kawałkach   1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula   3 ząbki czosnku   1 łyżka oleju 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki   3 papryczki chili sól, pieprz Przygotowanie: Pokrojoną

Symfonia smakowa
Meksykańska lazania (lasagne) z tortilli 223

pracochłonne. Jest to dobry pomysł na szybki obiad lub na spotkanie ze znajomymi. Składniki: - opakowanie tortilli ( 6 sztuk ) - 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - puszka pomidorów bez skórki - 3 ząbki czosnku - 2 cebule - oregano suszone - przyprawa chili con carne - mozzarella - ser żółty w plastrach - sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę

Pan i Pani Smith w kuchni
Tarta z kurkami na fasoli czerwonej 217

Składniki: na ciasto kruche (forma okrągła ok. 26 cm): 250 g mąki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 1 jajko, szczypta soli, 1 łyżka wody, ponadto: 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy, 1 biała cebula, 200 g kurek, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta suszonego czosnku, 1 łyżeczka posiekanych igiełek rozmarynu, sól do smaku, 1 łyżeczka musztardy ostrej ( np. sarepskiej

Moniki Smakołyki
Paszteciki z ciasta francuskiego 176

zużywam pół płata gotowego opakowania 275 g) żółtko  350 g mięsa wieprzowego ( użyłam schabu ) ząbek czosnku 2-3 ziarenka ziela angielskiego jajko cebula pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli mała czerstwa bułka sól i pieprz olej rzepakowy  Mięso zalać wodą do przykrycia, dodać czosnek i ziele angielskie i gotować do miękkości mięsa. Bułkę namoczyć w wodzie. Kukurydzę

Atlas Smaków