Pyszne, lekkie, pachnące jak wakacyjny poranek drożdżówki, z nadzieniem z serków, w których zatopiona jest soczysta brzoskwinia. Zaczynam urlop - mam czas. A czasu dość sporo minęło, od ostatniego zagniatania ciasta drożdżowego. Dzisiejszy przepis zamieszczam w wersji uproszczonej i praktycznej - czyli w przeliczeniu na szklanki i łyżki. Jest idealny również do przygotowania jednego ciasta z blachy, z dowolnymi owocami
Kronika Piekarnikaprzygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek, kruchych rogalików, pączków, naleśników, sernika (jako polewa), warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego, nadzienia w drożdżówkach. Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować marmolady, dżemy lub inne domowe przetwory. Wbrew pozorom, nie jest to takie trudne. Minimalna ilość składników
Rozdomowionamąką. Borówki wyłożyć na masę jogurtową. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st.C. i piec około 60 minut. Wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Polecam wypróbować przepis na drożdżówki z truskawkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jogurtowiec z borówkami pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka PichciPyszna domowa konfitura do deserów, naleśników czy drożdżówek. W tym roku moje drzewa z czereśniami bardzo obrodziły, więc było co robić. No i ptaki wyjątkowo nie zjadły. Kilka słoiczków pysznej konfitury powędrowało do spiżarni. Potrzebujemy: dowolna ilość czereśni dowolna ilość cukru ( zależy jak słodkie będą czereśnie ) Wykonanie pysznej konfitury: 1. Czereśnie myjemy, osuszamy i usuwamy pestki
Izabelawkuchnigrzanie góra/dół około 50-55 minut, w foremkach ciasto wystudzić, cukier puder wymieszać z gorącą wodą na nie za gęsty lukier i polać łyżką po kruszonce - leniwa drożdżówka jest mało wymagającym ciastem drożdżowym, nie trzeba wyrabiać zaczynu, nie ma długiego wyrabiania, a składniki powinny mieć pokojową temperaturę........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięniemowlaki. Więc ja powekowałem ten mus w takie malutkie słoiczki i po prostu co wieczór brałem taki słoiczek i jadłem łyżeczką w ramach deseru. A można też np. zrobić drożdżówki z jabłkami i to też zrobiłem, nawet w dwóch wersjach. Przepis na blogu też kiedyś oczywiście się pojawi. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder ManufactureBułeczki z truskawkami, to kolejne pyszne drożdżówki z owocami na moim blogu :) Są obłędnie puszyste, mięciutkie i po prostu uzależniające! Obficie posypane waniliową kruszonką nie mają sobie równych :) Koniecznie zróbcie je póki trwa jeszcze sezon na truskawki! Składniki na 15 sztuk: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych 100 g cukru
Opowieści z piekarnikaTradycyjną drożdżówkę postanowiłam tym razem upiec w tzw. keksówce 😊 Smak ten sam co z normalnej blaszki, ale trochę inna forma 😁 Bardzo lubię przedstawiony poniżej sposób robienia drożdzówego ciasta. Wrzuca się wszystkie składniki do miski w odpowiedniej kolejności, odstawia na minimum 3 godziny, potem tylko wystarczy wymieszać i wyłożyć na blaszkę 😋 Prościej się nie da. Odkąd poznałam ten sposób tylko
Walijskie Pichceniemorele - jest ciasto drożdżowe 😍 Tym razem pod postacią pysznych, mięciutkich drożdżówek. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej + łyżeczka mąki do rozczynu drożdżowego 30 g drożdży 3 żółtka 1/2 szklanki cukru + łyżeczka cukru do rozczynu drożdżowego 1 cukier waniliowy o wadze 16 g. 3/4 szklanki ciepłego mleka 100 g rozpuszczonego, ciepłego masła Na nadzienie morelowe: ok. 300 g moreli
Walijskie PichcenieDrożdżówki wełniane bardzo łatwo się przygotowuje, efektownie wyglądają i pysznie smakują. SKŁADNIKI : 200 ml ciepłego mleka 1 jajko 1 opakowanie suchych drożdży 7 g 100 g rozpuszczonego masła 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 serek waniliowy mrożone jagody
Kulinarne Fantazje Mariolipiekarnika i włóż następną partię. Bułki drożdżowe z truskawkami i kruszonką – smak dzieciństwa Zobacz inne przepisy na drożdżowe wypieki na słodko: Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką – sprawdzony przepis Drożdżowe paluchy z serem Rogaliki maślane z marmoladą Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką Artykuł Bułki drożdżowe z truskawkami i kruszonką – smak dzieciństwa pochodzi
e-PrzepisyKulinarnebiszkopt z kremem i galaretką Tort Pastelowy – leciutki, piankowy i bajeczny Racuchy na jogurcie z truskawkami – bardzo prosty i szybki przepis Ciasto Malowana Lala – jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Artykuł Ciasto Bellissima Truskawkowa – pyszny deser bez pieczenia pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnerabarbarem – puszyste jak chmurka i obłędnie pyszne Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem rabarbaru: Prosty placek z rabarbarem – pyszne domowe ciasto Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem – jedno z najpyszniejszych Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem Kompot z rabarbaru i jabłek Artykuł Racuchy z rabarbarem – puszyste jak chmurka i obłędnie pyszne pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnekuchni. Do dyspozycji masz wyświetlacz, którym obsłużysz wbudowaną bibliotekę przepisów . Wybierasz jeden z nich i postępujesz zgodnie z instrukcjami na ekranie. Do wyboru masz np. biszkopt, ciasto francuski, bezę, drożdżówkę. Dzięki temu robot jest idealnym pomocnikiem w kuchni, nie tylko dla doświadczonych osób, ale też zupełnych amatorów. Jeśli połączysz robota z aplikacją, możesz korzystać z dużej biblioteki z przepisami, którą
Rozdomowiona