Dzisiaj jest moje małe święto, a przy okazji ten wpis jest wpisem trzechsetnym :) Z tej podwójnej okazji częstuję Was ciastem prostym, lecz
Codzienna kuchnia niecodziennaMamy grudzień. Ten wyczekany, piękny, póki co mało ośnieżony, a już magiczny grudzień! Czas gdy portfel płacze, wystawy kuszą, lista zakupów nie ma końca a w
Wypisz WymalujCzy możecie wyobrazić sobie lato bez jagodzianek? Ja nie mogę. Są przecież takie pyszne, pełne leśnych jagód, delikatne i puszyste. Obowiązkowo z lukrem lub kruszonką. Oczywiście
Food SquarePizzerini to mój autorski pomysł na mini pizze lub jak kto woli pizzerki w formie fingerfood . Idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, podczas których chcemy uniknąć sztućców
Food SquareRacuchy to smak mojego dzieciństwa i obok naleśników jedyny obiad na słodko, który toleruję. Pamiętam, że gdy wracałem wygłodniały ze szkoły, moja babcia brała
Food SquareGdy byłam mała, co roku jeździliśmy na cmentarze. Na ten dobrze znajomy, który często odwiedzałam z Babcią, gdzie leży mój Pradziadek. Nigdy go nie poznałam, zmarł
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBułki hamburgerowe... Domowe, złociste i pyszne! Miękkie, posypane ziarnami słonecznika. Idealne do burgerów. Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej; 150 ml letniego mleka; 8 g
Gospodyni MiejskaChleb pszenny na maślance z otrębami pszennymi i żytnimi... Na maślance, z mąki pszennej. Z dodatkiem otrębów pszennych i żynich. Pełen ziaren słonecznika i siemienia lnianego
Gospodyni MiejskaChleb z mąki krupczatki... Ze złocistą, chrupiącą skórką. Pełen ziaren. Pełen zdrowia. Polecam! Składniki: 600 g mąki krupczatki; 2/3 szklanki otręb pszennych; 1/2 szklanki łuskanych
Gospodyni MiejskaChleb pszenny z płatkami owsianymi... Złocisty, z chrupiącą skórką. Z dodatkiem płatków owsianych. Obsypany ziarnami. Pyszny, domowy! Składniki: 500 g mąki pszennej; 500 ml ciepłej
Gospodyni MiejskaChleb pszenno - żytni ze słonecznikiem... Chrupiąca, złocista skórka, oprószona słonecznikiem. Miękkie wnętrze, również pełne ziaren słonecznika. Unoszący się aromat świeżo upieczonego chleba. Słonecznikowa pychota! Składniki
Gospodyni MiejskaW sobotę razem z córką upiekliśmy nasze pierwsze bułki pszenne z kreska takie jakie ja pamiętam z dzieciństwa, pachnące chrupie. Cały przepis wzięłam z bloga który
Basia w kuchniCzęsto słyszę pytanie od mojej córki "mamo a czemu na śniadanie i kolację jemy chleb?" no to ja na no, że tak już się przyjęło, ale
Basia w kuchniCo sobotę staram upiec się coś słodkiego, tym razem padło na "mamo zrób mi chleb cynamonowy" Moi wszyscy domownicy kochamy cynamon, więc nie czekałam długo i
Basia w kuchniDrugą rzeczą jaką uwielbiam robić po makaronach to piec chleb. Ten zapach w domu, smak i kto by pomyślał, że upieczenie chleba uczy pokory i
Basia w kuchni