350g mąki konopnej 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 100 g masła - 11/2 standardowej kostki 3
w mojej kuchniJedynym sposobem pozbycia sie pokusy jest uleganie jej’ - tak madrze powiedzial kiedys Oscar Wilde.=== ,ciasto: * 450 g mąki * 20 g drożdży * szczypta cukru * 1/2 łyżeczki soli
w mojej kuchni. Jest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz. Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej
w mojej kuchniSkładniki: * 700g białej mąki * 250 g świeżego mleka * 120 g masła (stopione) * 40g drożdży * 2 jajka, * 1 łyżeczka soli i cukru Na wierzch: * 1 żółtko
w mojej kuchnihttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/06/buka-graham-roll-loaf.html SKLADNIKI
w mojej kuchniSkładniki na ciasto: - 3 i 1/2 szklanki mąki - 1 szklanka ciepłej wody - tymianek - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka soli - 1 jajko - 1 roztrzepane jajko
w mojej kuchniSKŁADNIKI Zaczyn: 135 g maki wysokoglutenowej -u mnie pszenna tortowa 13 g swiezych drozdzy 75 g wody te fotki ,oprócz pierwszej ,nie sa moje ,ale pokazuja
w mojej kuchniSKŁADNIKI: ILOŚĆ: ok. 2 blaszki rogalików 0,5 kg mąki pszennej 2 jajka, temp. pokojowa + 1 do posmarowania rogalików 3 łyżki oleju + 2 łyżki do posmarowania
w mojej kuchnihttp://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/nadziewane-bueczki.html Składniki. 1/2 kg mąki pszennej 25g drożdży 280ml mleka 1 jajko 1,5 łyżeczki soli 25g masła 18 pomidorków koktajlowych 18 kulek
w mojej kuchniZaczyn 15 -20 g drożdży świeżych 1 -2 łyżeczki cukru 2-3 łyżki mąki pół szklanki mleka ciepłego Wymieszać składniki i zostawić w ciepłym miejscu do
w mojej kuchniBiałe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki bułeczki, mogą być z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym
w mojej kuchni