Te bułeczki to był strzał w dziesiątkę - mają lekko słodki, malinowy posmak. Świetnie smakują nawet same - mięciutkie i puszyste :) Składniki: 4 szkl. mąki pszennej 1 szkl
Kolorowy PrzepisownikPomysł na pieczywo w kolorze buraczkowym wpadł niedawno (przy okazji robienia tego calzone ), taką chałkę przygotowałam zachwycona kolorem i wyglądem, a po upieczeniu smakiem - doskonała z
Kolorowy PrzepisownikBułeczki są proste i o tyle fajne, że żadna nie ma idealnego kształtu, pomimo ich wcześniejszego formowania - to był cel zamierzony :) bo niby dlaczego ma być
Kolorowy PrzepisownikTe bułeczki to był taki mój niedzielny kaprys :) dwa dni wcześniej kupiłam ładny kawałek mięsa z łopatki wieprzowej (od razu poprosiłam o zmielenie, w domu mniej
Kolorowy PrzepisownikPizza tak dawno za mną "chodziła", że się na nią skusiłam :) uwielbiamy pizzę! Z podanych proporcji wyjdą nam 2 duże okrągłe pizze (chociaż to w zależności
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: drożdże świeże 30 gram, cukier 3/4 szklanki, mleko ciepłe 270 ml, olej rzepakowy 1/2 szklanki, jajka 3 sztuki, aromat pomarańczowy 4 krople, sól - szczypta, mąka
W Mojej Kuchni LubięHistoria mojego kamienia do pizzy jest bardzo prozaiczna. Szukałam na allegro, w sklepach internetowych a kupiłam w obi jako kamień do budowy chodników ogrodowych i dzięki
Moje Małe CzarowanieBułki, bułeczki są pyszne, chrupiące ale za szybko znikają. Zawsze mówię sobie napiekę, zamrożę a potem będę wyjmowała po dwie , trzy ale niestety niedoczekają - są zjedzone
Moje Małe CzarowanieSkładniki: mleko ciepłe 220 ml, drożdże 25 gram, cukier 1/2 szklanki, sól - szczypta, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżka, jajka 3 sztuki, mąka tortowa
W Mojej Kuchni LubięPo raz kolejny dołączam się do wspólnego wypiekania Ciasta na niedzielę na FB:) Tym razem mieliśmy za zadanie upiec drożdżówki. Sezon na rabarbar w pełni, więc
Z miłości do słodkościŚniadanie dla ukochanego? ;-) Podwójnie czekoladowe! Gorące rogaliki z nadzieniem czekoladowym od Goplany, podane z gorącą czekoladą z dodatkiem chili i bitej śmietany! Podane do łóżka
SMYKWKUCHNILubicie domowe pieczywo? Ja je uwielbiam. Przypomina mi ono smak dzieciństwa :-) najbardziej lubię świeży chleb z chrupiącą skórką, posmarowany masłem i podany z kubkiem mleka - nic
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiRóżne chleby już wypiekałam ale takiego dla diabetyków to jeszcze nie miałam przyjemności a to dlatego że nie miałam dostępu do semoliny. Teraz zakupiłam sporą ilość
Moje Małe CzarowanieJ ednym z moich ukochanych sposobów na szparagi jest pizza z ich udziałem. Puszysty i niezbyt gruby spód, pokryty wybornym śmietanowym sosem, doprawionym gałką, czosnkiem i
Food SquareDrożdżówki z serem ... pyszne, puchate, mocno serowe ... z dodatkiem mojej ulubionej żurawiny ... niebo w gębie ... po prostu :)) Składniki (na około 10 -12 sztuk) : 500g mąki
Walijskie Pichcenie