ciasto: 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej Młynomag 350 g mąki pszennej luksusowej Młynomag 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta
Gotowanie jest łatweTakie choinki miałam chęć zrobić już dawno temu...ale zawsze coś stało na przeszkodzie...aż w końcu postanowiłam je zrobić...Choineczki wyszły pyszne..ja zwiększyłam
Moje domowe kucharzenieOd dawna miałam ochotę na zrobienie tego włoskiego pieczywa. Znalazłam w końcu przepis, który wydał mi się przystępny i spróbowałam swoich sił. Tak powstała w mojej
Kuchnia co dniaPyszny, aromatyczny, zdrowy i przepiękny zdrowotnie chleb mam dziś dla Was. Chleb nie jest trudny w wykonaniu a pyszny za to w spożywaniu, polecam, pieczcie moi
Moje Małe CzarowaniePizzowe roladki ..pyszne..polecam..tym razem do ciasta dodałam prażonej cebulki...kiedyś piekłam bułeczki z dodatkiem takiej cebulki, pyszne były i w tych roladkach pizzowych też
Moje domowe kucharzenie„Gdy uderzył wielki dzwon, Objął w świecie pączek tron. Król przez wszystkich ukochany, Piękny, pulchny i rumiany, W brzuszku wprawdzie miał on
To co kochamPo babce cytrynowej przedstawiam Wam babkę mocno czekoladową, która ma jeszcze polewę z czekolady! Babka jest bardzo smaczna, miękka i aromatyczna. Polecam
To co kochamNie mogę uwolnić się od neapolitańskich smaków. Jeśli zacznę gotować krupnik lub bigos w nawiązaniu do tamtejszej kuchni, to już chyba będzie ze mną bardzo źle
PichceniomaniaDziś upiekłam po raz pierwszy Kanelbullar, czyli szwedzkie bułeczki o zapachu kardamonu, nadziane pachnącym cynamonem. Jakież było moje zaskoczenie, gdy okazały się tak
Rozpustne gotowanieK ilka miesięcy temu przygotowałem ten chleb na urodzinowego grilla dla znajomych. Pamiętam, że rozszedł się w trymiga. Wszyscy wcinali kromki pieczywa, zanim grill zdążył się
Food SquarePieczona marchewka w pieczywku to jest to! Kolejny raz już dołączyłam do grona pasjonatów Piekarni Amber i razem z innymi blogerami kulinarnymi mierzyłam się z przepisem
Grunt to przepis!Rogale z białym makiem to słodkości, które przygotowuje tylko raz w roku :) Kilka lat temu pokazałam Wam przepis na rogale marcińskie , jednak teraz postanowiłam lekko zmodyfikować
Ugotowaćinspiracja przepisem ze strony King Arthur Flour – klik! zaczyn: 3/4 szklanki wody* 1,25 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 5 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 15 g
Proste PotrawyDzisiaj odnawiam przepis, który znalazł się na blogu 3 lata temu i był jednym z pierwszych przepisów, które pojawiły się na stronie. Od tamtego czasu wiele
Czerwona PorzeczkaPrawdę mówiąc ten wpis miał być wczoraj, ale z przyczyn technicznych nie udało mi się wstawić postu..W tym roku postanowiłam zrobić rogale z białym makiem
Moje domowe kucharzenie