Smaki z dzieciństwa - idealne śniadanie w taki dzień jak dzisiejszy, gdy za oknem sypie śnieg i świata nie widać. Na rozgrzanie proponuję puszyste i napchane po
Nie tylko w kuchniKolejny szybki chleb tym razem z kminkiem i ziołami prowansalskimi z różnych mąk. Jest pulchny w środku i ma bardzo chrupiącą skórkę . Polecam
Wypieki ReneAleż to życie potrafi być złośliwe. Wczoraj pisałam Wam o tym, jak lubię swoje poranki, a dzisiaj wiszę nad kawą i zastanawiam się, czy pojęczeć jeszcze
brunetkawkuchniPamiętacie ten film „Nie lubię poniedziałku”? Tak mi się dziś przypomniał, bo to poniedziałek przecież i pewnie spory procent ludzkości właśnie narzeka dzisiejszego poranka
brunetkawkuchniPierwsze w Nowym Roku Wypiekanie na śniadanie [ klik ] i nasz pierwszy wypiek. Tym razem Gocha wybrała chleb bezglutenowy [ klik ] choć można też zamienić było mieszanki bezglutenowe
Moje Małe CzarowaniePyszna drożdżówka z dodatkiem śmietany. Bardzo puszysta, długo świeża. Dodatek cieniutkiej warstwy serowej pod maślaną kruszonką dodatkowo podkręca jej smak. Oczywiście zamiast warstwy sera
Walijskie PichcenieMięciutki, pyszny chleb z dodatkiem dyni, wilgotny, wyśmienity na śniadanie. Prosty w wykonaniu, szybko rośnie i jeszcze szybciej znika, polecam gorąco. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieJeśli macie w domu łakomczuchów, dla których jedna lub nawet dwie pizze to za mało, zróbcie podwójne pizze :) Dzieci będą miały kolejny powód, by Was ubóstwiać
Weekendy w domu i ogrodzieJaka buła jest każdy widzi. Te są o tyle wyjątkowe, że ciężkie ale puszyste, miękkie w środku ale z chrupiącą skórką, która mięknie z godziny na
greenscarfPyszne, błyskawiczne, nie wymagające wyrastania (rośnie od razu) i zawsze wychodzące ciasto. Przepis, który mam w swoich zasobach już od dawna, jednak nigdy nie
Smaczne ZdroweBułki te piekę najczęściej. Są mięciutkie, puszyste i smaczne. Składniki na około 10 sztuk: 500 g. mąki pszennej 350 g. jogurtu naturalnego 2 łyżeczki drożdży instant
Niebieski kubek z kawaUwielbiam niebanalne pomysły, miała powstać klasyczna pizza ale puściłam wodze fantazji, ten pieróg to alternatywa dla tradycyjnej pizzy, jest wyjątkowo smaczny i sycący. Idealny na
Wanilia i KardamonPrzepraszam, za takie zdjęcie , ale nie udało się zrobić lepszego...ciasto zostało szybko zjedzone...a upieczone dziś z okazji święta Trzech Króli...na blogu już jest
Moje domowe kucharzenieChleb aromatyczny, pachnący na drożdżach robi się szybko, pachnie w całym domu i smakuje wybornie. Każdy chciałby spróbować pajdę takiego chleba, polecam serdecznie. Orkiszowy razowiec z
Moje Małe CzarowaniePanini a raczej Panino to z włoskiego "małe kawałeczki chleba " , robione są w różnych formach i rozmiarach , to bułeczki do kanapek ,przekrawa się je lub rozrywa
Wypieki Rene