Przepis na ten chleb wymyślił Jacek znajomy z FB z grupy Piekarnicza Brać. Chleb jest mało pracochłonny, tylko potrzebuje trochę czasu na wyrastanie, polecam gorąco. Chleb
Moje Małe CzarowanieSkładniki: wg podanej kolejności dodawać składniki, temperatura pokojowa w tym mleko: ciasto: drożdże świeże 10 dag pokruszone, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki roztrzepane widelcem, mleko
W Mojej Kuchni LubięKiedyś w oko wpadła mi przepiękna chałka w cętki. Długo nie czekałam i również na naszym stole pojawiła się chałka niczym skórka lamparta. Skorzystałam z przepisu
Kocham..lubię..gotuję..Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyDziś podzielę się z Wami rodzinnym przepisem na rogaliki z nutellą, które robi zawsze moja mama, gdy do niej przyjeżdżam. Najlepsze są jeszcze ciepłe z kubkiem
słodki bratekDziś zapraszam Was na pyszne, delikatne bułeczki o nietypowym kształcie. Skradły moje serce swoim smakiem, a także swym wyglądem. Mi one trochę przypominają kwiaty, a Wam
Smaki Na TalerzuPyszne, mięciutkie o lekkiej nucie cydru, bułeczki które warto upiec aby spróbować ich smaku, a nam się tak spodobały, że będę je często piec ;) Składniki
Gotowanie...to proste !Bułeczki z tego przepisu są niezwykle mięciutkie i puszyste oraz mają chrupiącą skórkę. Otrzymacie 9 sporych, żółciutkich bułeczek, które będą cudownie smakowały ze słodkimi jak i
Smakołyki AsiW sierpniowej Piekarni Amber piekliśmy Chleb na zaczynie biga z sezamem z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Uwielbiam wypiekać chleby ze strony Jacka
Moje Małe CzarowanieJapońskie cynamonki to bułeczki, które skradły ostatnio moje serce (i nie tylko moje). Czym różnią się od tradycyjnych cynamonek ? Są dużo bardziej delikatne, puszyste i długo
365 dni dookoła kuchniSkładniki: drożdże świeże 5 dag, jajka 3 sztuki "M", cukier 3/4 szklanki, olejek migdałowy 1 kropla, mleko letnie 220 ml, olej słonecznikowy 1/2 szklanki, mąka tortowa
W Mojej Kuchni LubięDrożdżówki z borówkami Kruche z budyniem i malinami Sernik borówkowy Tarta śmietanowa z owocami Rolada z mango i malinami Ciasto kruche
czarrna od kuchniPyszne bułeczki o smaku pizzy z bogatym nadzieniem. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki
słodki bratekUpiekłam pyszny bochen chleba i teraz się nim z Wami dzielę, abyście i Wy mogli zajadać tak pyszny chleb. Zapraszam zatem do pieczenia, nie jest trudno
Moje Małe CzarowanieCo prawda z przepisu wyszło ich tylko 7 sztuk jeszcze ciepłe znikały. Dawno nie robiłam jagodzianek .Polecam bo ciasto bardzo dobrze się wyrabia, a przepis z
Moje Wyroby