Składniki: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 150 ml mleka 100 g masła 2 jajka (w tym 1 jajko do posmarowanie chałki) 2
Qchnia po prostuBardzo smaczne, proste do wykonania donuty. Świetna propozycja na Tłusty Czwartek, można przygotować je w ostatniej chwili. Artykuł Donuty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .
Pieprzyć z FantazjąMalasadas, to paczki pochodzące z Portugalii, ale bardzo popularne są na Hawajach. Nie mają nadzienia, ani dziurki. Zwykłe pączki obtoczone w cukrze, lub cukrze
Agusiowe smakołykiTakie kołaczyki możecie przygotować na obiad, przekąskę, imprezę lub po prostu kolację, wszystko zależy od wielkości bułeczek, jeśli zrobicie większe to wyjdzie jak w przepisie, jeśli
Gotowanie...to proste !Miałam kilka końcówek różnej mąki i tak oto powstał pyszny chleb. Radzę eksperymentować z mąkami bo to świetna zabawa a potem pyszny i zdrowy chleb zjemy
Moje Małe CzarowanieTen mega prosty przepis znalazłam u Beaty w jej Lawendowym Domu i tak mi się spodobał że musiałam go upiec bo jak wiadomo wszelakie nowości w
Moje Małe CzarowaniePyszne rogaliki, które robię zazwyczaj na tłusty czwartek, ale pojawiają się również czasem bez okazji. Są naprawdę łatwe w przygotowaniu i baardzo smaczne;)
Prosty przepis naW Nowym Roku nowe wyzwania z Piekarnią Amber czas zacząć. Tym razem Ania poszperała i wybrała przepis z bloga Oli Cake & Bread . Przepis opracował Jeffrey
Moje Małe CzarowanieSkładniki: – 550 g mąki pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży
I LOVE LIFESkładniki: – 550 g mąki pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży
I LOVE LIFETen chleb jest tak dobry że trzeba go chować głęboko aby nie zjeść całego na raz bo nie będzie na kanapki. Nie ma przy nim wiele
Moje Małe CzarowanieSkładniki: – 550 g mąki pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży
I LOVE LIFEPuszyste rogale śniadaniowe to pyszny wypiek na każdą porę dnia.Te rogaliki upiekłam na dzisiejsze śniadanie. Zanim przejdę to tego jakich użyłam składników i jak je zrobiłam
Pieprzyć z Fantazją