Swięta już coraz bliżej... Ach, jak ten czas leci! Dziś kolejne ciasto które koniecznie musi się pojawić na świątecznym stole. Mowa tu oczywiście o makowcu, każda
Radość kipiąca uśmiechem.Chleb dyniowy, chleb z dynią, chleb pyszny i jeszcze dużo by wymieniać opowieści o chlebie. Grudniowa Piekarnia Amber w tym miesiącu grudniowym, świątecznym wybrała do spróbowania
Moje Małe CzarowanieUwielbiamy na śniadanie ciepłe kanapki, nawet latem. Taki chleb zrobiony w błyskawicznym tempie jest do takich kanapek idealny. Zachęcam do wypróbowania przepisu a potem piszcie jak
Moje Małe Czarowanie[Głosów:0 Średnia:0/5] składniki na ciasto: 500 g mąki 100 g cukru 45 g drożdży 6 żółtek 180 ml mleka, letniego 150 g
Domowy Smak JedzeniaPrzepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku. (https://www.kwestiasmaku.com/przepis/kruche-ciastka-z-powidlami) W planach były standardowo rogaliki, ale postanowiłam wypróbować coś nowego :) Składniki: - 1/4 szklanki ciepłego mleka - 25 g
W kuchni bez szafekCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h Wielkość blaszki : 34X24 cm. Przepis na makowiec otrzymałam kilkanaście lat temu i do dziś w okresie
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy400 g mąki pszennej lub orkiszowej 2 jajka 180 g mleka 65 g masła w temperaturze pokojowej 40 g ksylitolu 20 g drożdży świeżych lub 6
KucharzycaTe bułeczki są przepyszne! Baaaardzo delikatne, mięciutkie, puszyste – idealne na śniadanie A najlepsze w tych bułeczkach jest to, że nie potrzebują one żadnego formowania. Należy
Smaki ArmineTen chlebek to petarda, zresztą tak jest ze wszystkimi które wypiekam wg receptury Jacka - znajomego z grupy na FB Piekarnicza Brać. Polecam zajrzyjcie tam do nich
Moje Małe CzarowanieNa święta zawsze piekę domowy chleb i nie ważne czy jest on na zakwasie czy bez, ważne jest dla nas, że jest domowy, a w święta
Gotowanie...to proste !Przygotujcie się na falę „ochów i achów”, bo jestem tymi rogalikami po prostu zachwycona. Są pyszne, mięciutkie i zachowują świeżość nawet na drugi dzień
Smaki Na TalerzuFocaccia - potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami polanego
Moje Małe CzarowanieKolejna odsłona moich ukochanych drożdżówek 😍 Tym razem upiekłam je z dodatkiem uprażonych jabłek i orzechów, które delikatnie podsmażyłam z masłem i miodem. Bardzo fajne zestawienie
Walijskie PichceniePizzerinki w foremkach od tartaletek.Oczywiście można zrobić i bez foremek. 1,5 szkl. mąki 0,5 szkl. ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 2 łyżki
Moje domowe kucharzenieGdy robimy makowca często idziemy na łatwiznę i używamy gotowej masy makowej. Ale jak wiemy dużo smaczniejsza jest ta zrobiona od podstaw... Jeśli nie wiecie jak
Dziś Ja gotuje