drożdżowe - 16813 przepisów (strona:589/1121)

Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 164

było mało. Bułeczki wyszły naprawdę pyszne. Nie było żadnego problemu z ich formowaniem i późniejszym wyrastaniem. Co ważne, bułeczki bardzo dobre są nawet kolejne dwa dni, co przy wypiekach drożdżowych, nie jest takie oczywiste.   Ten kolor bułki zawdzięczają wspomnianej mące pełnoziarnistej orkiszowej. Na wierzch dałam płatki owsiane, czarnuszkę, mak, pestki słonecznika, ale dajecie jak zwykle to, co macie

Mieszam w Garnku
jabłecznik drożdżowy ze śmietaną 145

codziennej herbatki lubimy ciasta proste, te bardziej bogate zostawiam na weekend i szczególne okazje. A drożdżowe dobre jest i na co dzień i od święta. To z  dodatkiem śmietany było wilgotne i długo świeże. Upiekłam je z grubą warstwą jabłek. Zjedliśmy je jako drożdżówkę na śniadanie z kakao. *foremka 25 *34 cm Składniki: 750 g mąki 2 żółtka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Noc w Wenecji -ciasto 488

cześci z surowych żółtek, ale z bitej śmietany. Wyszła duża blaszka wspaniałego ciacha. Może i Wy skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta pieczone, na zimno, kruche, drożdżowe, tortowe znajdziecie w zakładce CIASTA. Zapraszam i polecam. \ Ciasto I 6 białek 60 g cukru 5 łyżek mąki 60 g wiórek kokosowych Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania

O kuchni z uczuciem
Śliwki w sosie własnym 154

przetwory ze śliwek. Tak przygotowane owoce mogą posłużyć na kompot, do knedli, kaszy manny na mleku, zapiekanki z ryżu czy ciasta drożdżowego. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 słoiki po 0,7 litra Składniki: 2 kg śliwek 0,6 kg cukru Przygotowanie śliwek w sosie

KuchniaWeDwoje.pl
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 115

Wyrabiania ciasta Pierwszym, który wypróbowaliśmy był przepis na chleb pszenno – żytni na miodzie upieczony ze świeżo zmielonych w robocie ziaren, ale w Kohersen Mycook można przygotować dowolne ciasta drożdżowe, ciasto na słodkie i wytrawne bułki czy wyrobić ciasta kruche, biszkoptowe i naleśnikowe. Zrobienie ciasta na pizzę zajęło nam dosłownie 2 minuty, a chlebków pita 3 minuty. Również ciasto na chałkę

Cztery Fajery
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 112

zwłaszcza po obtoczeniu ich w kruszonych orzechach. Nazwa " przegląd tygodnia " nie jest przypadkowa. Do tego ciasta możemy wykorzystać resztki pokruszonych herbatników, stare ciasto nie zawierające owoców i kremów (np. drożdżowe, piaskowiec, makowiec itd.), resztki słodkiego pieczywa czyli wszystko co normalnie trafiłoby do kosza lub karmnika dla ptaków. Poniższy przepis dostałam od Kryni58 i często z niego korzystam, jeśli zostają

Cztery Fajery
Gruszki w cieście z Nutellą 209

polecam podawać z domowym karmelem – mniam! Jeśli cały rok czekacie na jesienne owoce to zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na czekoladowe ciasto z gruszkami , drożdżowe ze śliwkami , szybką jesienną jaglankę , tartę ze śliwkami lub migdałową tartę z gruszkami . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 małych gruszek lub 4 większe Nutella 1 jajko brązowy cukier

Ciastkozercy
Bagietki czosnkowe 180

minut w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Najlepiej smakują na ciepło *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 107

wiedzieć czy czegoś nie dodać…”, „o wezmę jeszcze jedną bo nie jestem pewna…”, „kolejna nie zaszkodzi jest tego […] Artykuł Zawijane bułki drożdżowe z makiem pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Tarta z rabarbarem na cieście francuskim 68

zaczynam od wypieków z rabarbarem. Dawniej moja Babcia często przygotowywała z niego kompot lub zajadaliśmy się na jej działce ciastem drożdżowym z kruszonką. Sama jednak chciałam przygotować coś innego. Tarta z rabarbarem na cieście francuskim jest ekspresowym wypiekiem. Zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu, jeżeli nie macie ochoty wyrabiać ciasta kruchego. W połączeniu z […] Artykuł Tarta z rabarbarem

Pink Envelope
Chałka z oliwą i za’atarem 140

nieoczywistych połączeń. Chałka z oliwą i za’atarem jest wzbogacona o czysty gluten – można go pominąć, ale jeśli macie możliwość to kupcie. Czysty gluten dodany do ciast drożdżowych czyni je bardziej elastycznymi. Do czego pasuje chałka z oliwą i za’atarem? Jest genialna z masłem, harissą i serem pleśniowym. Cudownie pasuje do ciężkich gulaszy. Można z niej

ladykitchen
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką oraz 6 urodziny bloga 163

wyszło przepyszne. Zamieniłam tylko owoce. Śliwki, które puściły sporo soku sprawiły, że drożdżówka szybko nie wyschła i nawet na drugi dzień pozostała nadal świeża. Duża blacha Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży  150 ml mleka 80 g cukru 100 g masła 2 jajka szczypta soli 1 cukier waniliowy 1 kg śliwek  Kruszonka

My simple kitchen
Muffinki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem 96

Kolejna konsekwencja wizyty w domu rodzinnym - czyli muffinki ze śliwkami.  Robi się je bardzo szybko. A są pyszne. Muffinki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem  25 g drożdży 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1 duże jajko 3/4 szlklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej cynamon do posypania śliwki (lub inne owoce sezonowe) Wszystkie składniki wrzucamy do miski (oprócz cynamonu oraz śliwek

Kuchnia moimi oczami
Ciasto makowa Bonanza 176

makowa bonanza Oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, iż poza świętami nie możemy tych ciast upiec Mak tak naprawdę używam tylko do ciast. Nie robię z niego innych dań. Bułki drożdżowe z makiem, mazurki i rogaliki to wszystkie słodkości jakie przygotowywuję z dodatkiem maku. Nie chciałam aby ciasto, które piekłam na weekendzie było standardowe. Postawiłam zatem na połączenie owoców i jogurtu

mecooks
Świeże bułeczki na słodko 116

Najlepsze drożdżowe bułeczki pieką nasze babcie, ale ja też mam niezły przepis na świeże i mięciutkie bułki rozpływające się w ustach. Gorąco polecam! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie