dwie formy keksowe: 0,4 kg wołowiny (2 opakowania mięsa wowołoweo na tatara) 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,3 kg boczku wędzonego 0,2 kg wątróbki drobiowej 1 korzeń selera 3 duże marchewki 1 duży por 1 duża pietruszka 1/2szklanki bułki tartej 3 jajka natka pietruszki, koper, seler naciowy przyprawy: sól, pieprz, majeranek suszony, liść, ziele angielskie Przygotowanie
Życie zaczyna się w kuchniZupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się skrobią kukurydzianą, obowiązkowo podaje ze sporą ilością szczypiorku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a jedynym sekretem głębokiego i wyrazistego smaku jest tu solidne doprawienie. Świeży imbir, cynamon, nasiona kopru i anyż przeobrażą zwykły
Even Better Foodpyszna przekąska, którą można podać na przyjęciu oraz na codzienną kolację. Składniki: żółtka jaj drobno posiekane 4 grzybki marynowane 1 pokrojony w małą kostkę ogórek kiszony 3 plastry wędliny drobiowej drobno pokrojonej porządna łyżeczka majonezu sól i pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj, aby się ze sobą połączyły. Następnie połówki jajek wypełnij farszem i umieść na talerzu. Autor
Wasze PrzepisyKopytka 4 porcje: 1 kg ziemniaków 1 jajko sól około 200 - 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy Kurczak w sosie koperkowym: 3 filety z kurczaka 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 cebula pęczek koperku 1 łyżka mąki 100 ml śmietanki 30% masło sól pieprz Surówka: ćwiartka kapusty włoskiej 2 średnie marchewki 1 większe jabłko kawałek pora sól pieprz
kruche babeczkiłyżeczki lub do smaku), pieprz, ok. łyżeczki słodkiej papryki i majeranku (lub innych ulubionych suszonych ziół) na sos: cebula, 2 ząbki czosnku, ok. 2 szklanek wody lub bulionu drobiowego, ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki lub mleka (lub do smaku), kilka łyżeczek posiekanego koperku, ok. 2 łyżeczek skrobi ziemniaczanej sól, pieprz (do smaku), opcjonalnie szczypta suszonych ziół lub słodkiej papryki Klopsiki
Lekcje w kuchnipuszkę z wodą, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół,piec około 60 minut, w formach dobrze pasztet wystudzić w chłodnym miejscu - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny, lekki pasztet drobiowy z kury rosołowej i kurczaka pieczony w piekarniku.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMuszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa z jajkami i szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini
Smaki Na Talerzumięsa mielonego to prosty przepis na szybki obiad. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-4osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI FARSZ : 600g mięsa mielonego drobiowego 1 duża cebula 1 czosnek 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta pieprzu SKŁADNIKI CIASTO : 500 g mąki 300 ml gorącej wody 4 łyżki oleju do ciasta 1 łyżeczka soli
karolgotujedobrze. Tym razem połączyliśmy go z kurczakiem, topinamburem i pieczarkami. Przepis na tagliatelle z kurczakiem i topinamburem SKŁADNIKI: - 500 g tagliatelle - około 10 główek topinamburu - 450 g mięsa mielonego (drobiowego) - 400 g pieczarek - 1 marchewka - 2 cebule - 2 ostre papryczki - 1 mała pietruszka - ok. 1/3 pora - niewielki kawałek selera - sos sojowy - kurkuma - kilka suszonych pomidorów - sos sojowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Związek na patelniręcznej maszynki więc powinno pójść gładko z jakimś elektrycznym sprzętem. Składniki, których użyłam: 1/2 królika ( ta z tylnymi łapami ) 1/2 kg surowego boczku 1 kg karkówki 1/2 kg wątróbki drobiowej 3 marchewki 1/2 selera 1 pietruszka 2 cebule 4-5 liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kulek jałowca sól pieprz 1 duża łyżka majeranku 1 duża łyżka
Jemy Pijemyteż była ekstra. To kolejna potrawa, którą poznałam dopiero na Śląsku. Korzystając z okazji – kalarepa w gwarze śląskiej to oberiba. Fajnie, nie? Składniki: 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 duża kalarepa z liśćmi 4 średnie ziemniaki 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka masła sól pieprz pół pęczka koperku (przepis
Kardamonovywyszła genialna. A najlepsze, że zapomniałam dodać do niej cebulę i czosnek. To tylko bulion, przecier pomidorowy, papryki i przyprawy. Nie ogarniam. Składniki: 2 l bulionu (ja użyłam drobiowego) pół litra passaty pomidorowej 2 duże czerwone papryki 1 marchewka z bulionu pół pęczka koperku 200 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Papryki kroimy
Kardamonovymniej czasu na cokolwiek, więc na bieżąco od jakiegoś czasu robię weki. Może jeszcze w najbliższy weekend coś zasłoikuję. Jak coś się urodzi, dam znać. Składniki: 2 l bulionu drobiowego 3 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki 1 duża cebula 1 łodyga selera naciowego 1 czubata łyżka suszonego majeranku ćwierć łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy
Kardamonovywspomoże, blog nie padnie. Dziś udało mi się zrobić zdjęcie zupy cebulowej, więc póki młoda śpi, mogę na szybko napisać post. No to sru. Składniki: 1 l bulionu drobiowego 6 średnich cebul 2 ząbki czosnku 200 ml białego wytrawnego wina 1 mała gałązka rozmarynu 2 liście laurowe sól pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego parę kromek bagietki duża
Kardamonovymoim domu od pokoleń. łopatka, karkówka wieprzowa 500 g szponder lub inne mięso wołowe 500 g podgardle lub surowy boczek 500 g 1 udko kurczaka wątróbka drobiowa 100 g 3 cebule 6 jajek 2 czerstwe bułki + mleko do moczenia po 1 marchewce i pietruszce kawałek selera ( ok. 1/4 lub 1/3 ) gałka muszkatołowa liście laurowe ziele angielskie sól, pieprz
Smaczne moje