spędzić te święta z Tobą.. Gdzie jesteś? Tilapia, ryba mi dotąd nieznana. Ma bardzo delikatne mięso, białe mięso. Piękną opalizującą skórę, niebiesko - różową. W smaku przypomina mi nieco dorsza, pomimo lekkości, ma inną konsystencję, inną strukturę. TILAPIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE. /przepis spontaniczny; / 500g filetów z tilapii (pewnie dostaniecie ze skórą) jajko mąka bułka tarta posiekana natka pietruszki posiekana bazylia
W kuchni Karmel-itkizostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ---- Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny. Pierniczki z suszoną śliwką. Kapusta z grzybami. Pierniczki
W kuchni Karmel-itkiWróć! Nie musiałam rezygnować. Trzeba było się w końcu nauczyć je robić samemu. Oczywiście, w wersji niewegetariańskiej można zdziałać więcej, np. dodając łososia, kraby, krabowe paluszki czy krewetki, tuńczyka, dorsza, itd. Pytanie moich znajomych o nori mnie powaliło na łopatki, a dosłowniej ich mina, kiedy uprzytomnili sobie, że to glony, sprasowane algo morskie. Z trudem ich namówiłam, ale udało się
W kuchni Karmel-itkipiękne kolonie. Owocniki dzikie są bardziej mięsiste i wyraziste w smaku - kto jadł ten zna i docenia różnicę. Zobacz też przepis na Filet z kurczaka z duszonymi boczniakami i Dorsza z boczniakami, orzechami oraz marchewką ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapracy mózgu i serca, chroniące przed ADHD, chorobą Alzheimera, wzrostem cholesterolu. W ciągu 30 minut Wasz obiad będzie gotowy:) Zaczynamy Składniki około 500 gr ryby- ja dałam łososia I dorsza 1 jajko pół papryki pół cebuli 2 łyżki bułki tartej + 3 łyżki do obtoczenia sól, pieprz, cebula koperek Rybę myjemy, usuwamy pozostałe ości. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze
Smaki Edytysmaku cytryna W naczyniu żaroodopornym ułożyć pokrojony w krążki por. Na nim ułożyć posolone,oprószone pieprzem i skropione cytryną filety dowolnej rybki (polecam dorsza). Całość przykryć plastrami żółtego sera a następnie warstwą majonezu. Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 30-40 minut. Mniam! Mam nadzieję, że macie apetyt na więcej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaŁosoś z piekarnika to smaczny i zdrowy obiad. Wiem, ryby są drogie, ale mi się udało kupić filet z łososia za połowę ceny, bo była krótka
codojedzeniaZupa rybna Ucha Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w półplasterki lub nieco drobniej, marchewkę w plasterki, a ziemniaki w grubszą kostkę. Pietruszkę i selera
ememe kitchenSkładniki 2 filety z ulubionej ryby, u mnie czarniak 20 dkg pieczarek 1 cebula 4 pomidory 5 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie
czarrna od kuchniStandard kuchni brytyjskiej i jeden z popularniejszych fast food'ów w wersji sketonizowanej i zdecydowanie zdrowszej - oto Keto Fish & Chips w całej swojej okazałości. Świetny
Modern Cave GirlCzas na kolejne zestawienie, tym razem pyszne obiady dla całej rodziny – moje ulubione Mam nadzieję, że będą one także dla Was fajną inspiracją na urozmaicenie
Natka PietruszkiPomysł na pyszne podanie fileta z ulubionej ryby. Danie można podawać w towarzystwie ryżu czy dowolnej kaszy. Artykuł Ryba w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z FantazjąPo prawie półtora roku malutkimi krokami w końcu wróciła normalności. Niby nic, jeden wyjazd do warszawy na warsztaty kulinarne i świat od razu wydaje się lepszy
Bernika - moj kulinarny pamietnik