Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiTydzień minął mi niezauważalnie. Jak w kieracie. Rano kurier, odebranie arkuszy, liczenie, rozdzielenie, wydanie komisjom. Pierwsza zmiana matur. Początek egzaminu, a ja biorę się za dokumentację
W mojej kuchniPasztet z pieczonych i gotowanych mięs, to znakomity sposób na zagospodarowanie mięsnych pozostałości poświątecznych, czy poimprezowych. Do jego przygotowania możemy wykorzystać każdą postać mięsa i
Kuchnia z widokiem na ogródJak coś się zaczyna sypać, to sypie się na całego. Znacie to? Właśnie doświadczyłam takiego zbiegu różnych niesprzyjających okoliczności. Najpierw posypałam się ja, a potem posypał
W mojej kuchniCzy u Was tak jak i u mnie pozostaje zawsze mnóstwo mięsa z rosołu? Przygotować można z tego wiele różnych potraw. Dziś mam dla Was przepis
Zrób to smacznieCo dziś na obiad? – Kurczak. Taka odpowiedź pada w bardzo wielu domach gdzie drób to jedyne mięso jakie pojawia się na stole. Jeżeli macie
Kulinarna PatilogiaPieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie
Kulinarna PatilogiaPierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany
Kulinarna PatilogiaBoczek, który pachnie miodem i ma ostrą nutę, polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), marynata: 3
LatosiowydomSchab pieczony to jedna z lepszych wędlin, jaką można wykonać samodzielnie w domu. Schab jest soczysty, delikatny i aromatyczny. Idealna propozycja na świąteczny stół lub niedzielny
Przepiski.plgyros to prosty kilkuskładnikowy zimny sos, który wykonasz w chwilę. Połączenie jogurtu, majonezu i ketchupu z przyprawami daje świetny sos na kanapki. Sos gyros podasz do wędlin, serów, domowych hamburgerów, frytek, pieczonych, białych mięs, sałatek, grzanek, a nawet jajek na twardo. To prosty i najlepszy przepis na domowy sos z przyprawą gyros. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sos gyros
Zasmakuj KuchniKolejna odsłona boczku. Uwielbiam go. Wolę zjeść 1 plasterek jego niż 10 szynki ze sklepu. Co nam trzeba? 1,5kg dość chudego boczku Przyprawy, po 2
LatosiowydomNie ma to jak swojska, pyszna kiełbasa. A jeśli jest jeszcze zrobiona przez nas i możemy się cieszyć jej smakiem i cudownym zapachem - to nie ma
Swojskie jedzonko