domowe torty - 1500 przepisów (strona:14/100)

Domowy tort urodzinowy w 5 minut 217

się rozpisałam, a Ty się pewnie zastanawiasz na ile stopni włączyć piekarnik i jakiej wielkości blaszkę wyciągnąć. Piekarnika nie włączaj, blaszka też nie będzie Ci potrzebna. Jak zrobić domowy tort urodzinowy w 5 minut? Składniki Ciasto robiłam z tego przepisu tutaj>>> Jeśli robiłaś kinder pingui to wiesz, że ciasto robi się błyskawicznie. Tym razem zwiększyłam porcję(...)kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą, ze składników, które akurat miałam pod ręką. Możesz je udekorować w całkiem inny sposób. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
tort czekoladowy z wiśniami 161

składniki na jedno ciasto: (jeden blat, potrzebujemy trzy) 55 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 20 g kakao 60 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
delikatny tort z malinową nutką 582

składniki na biszkopt jasny: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy

Domowy Smak Jedzenia
Brzoskwinowy tor komunijny - krok po kroku 217

Wbrew pozorom taki tort jest prosty i w miarę mało czasochłonny w przygotowaniu. Ceny podobnych wypieków w cukierniach powodują zawrót głowy a taki domowy tort jest o niebo lepszy, więc do dzieła. 1. Jednym z najważniejszych przedmiotów jaki nam będzie potrzebny do przygotowania takiego prostokątnego tortu jest obręcz z regulowanymi bokami. Jeśli takiej nie macie, to radzę zainwestowanie w taką

Jadło i czytadło
Tort makowy z kremem kajmakowym na drugie urodziny bloga! 179

jesteście!  Jakie urodziny bez tortu? Pyszny tort makowy z kremem kajmakowym . Jest po prostu idealny w smaku, nie za słodki, bardzo wilgotny, mięciutki . Taki jak każdy dobry domowy tort ! Także może idealnie prezentować się na stole świątecznym, do kawki i herbatki w sam raz. Zapraszam! Także, przy okazji chciałbym życzyć Wam radosnych, pogodny, smacznych i co najważniejsze rodzinnie ciepłych

Kuchnia Łukasza
Jak upiec biszkopt który nie opada? 208

upiec biszkopt, który nie opada? Czy Ty tez miesiąc przed urodzinami swojego dziecka zaczynasz nerwowo przeglądać oferty piekarni? Wiesz, ze nie kupisz tam smacznego tortu. Mało tego, ten tort nie będzie nawet tani. Ale z niewiadomych przyczyn biszkopt to ciasto, które z tobą nie współpracuje. I nie ważne, ze błagalnym wzrokiem patrzysz na piekarnik. Nie wzrusza go, ze chodzisz(...)gdybym powiedziała Ci, ze to da się zrobić? Ze to nie żadna wiedza tajemna, ani fizyka kwantowa? Ze wystarczy zastosować się do kilku prostych reguł, żeby myśl o idealnym domowym torcie urodzinowym przestała Cię przerażać. Grunt to dobre przygotowanie Zadbaj o to, żeby jajka były w temperaturze pokojowej, wtedy łatwiej ubić z nich pianę Przed rozpoczęciem pracy przygotuj sobie foremkę

Ciastkozercy
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 245

Jeżeli po upieczeniu faworków, pączków pozostały Wam białka to zachęcam do upieczenia domowego tortu bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej

Ugotować
Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym 183

Sezon na truskawki w pełni. Dzisiaj zachęcam do upieczenia domowego tortu bezowego przełożonego kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym. Całość udekorowałam świeżymi truskawkami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy

Ugotować
Torcik lodowy. 146

Dziś mam dla Was przepis na torcik lodowy. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nie wymagana jest żadna umiejętność pieczenia, oraz żadne inne umiejętności kulinarne. Do przygotowania domowego tortu lodowego potrzeba zaledwie czterech składników i ok 10 minut. Co najważniejsze tort lodowy przygotowuje się z gotowych lodów i w tym tkwi cała prostota jego wykonania. U nas w okresie letnim

Pani domowa
Gotujemy pełną parą. Gorączka lodu - książka kucharska dla dzieci - recenzja 135

przekonają, że gotowanie to nie tylko nudny obowiązek, ale tak naprawdę to świetna zabawa ! (Ja wiem to od dawna!) Kto jest już chętny chociażby na przepis zupy pieczarkowej Oakana, domowy tort lodowy dla Olafa, czy zawijasy naleśnikowe Elsy? Brzmi ciekawie, prawda? Pisałam już o tym wyżej... Książka jest źródłem przepisów oraz wielu ciekawostek i informacji . Dlatego podzielona została

Di gotuje
Różnica zdań, czyli dlaczego nie mogę pomalować sufitu. I wytrawne ciasteczka z rozmarynem 164

plastry. Układać płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Przede mną dzisiaj prawdziwe wyzwanie: mój pierwszy domowy tort ze zdjęciem. Będzie się działo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Konfitura truskawkowa 192

Zimą taka konfitura smakuje wybornie. Jest idealna do świeżych bułeczek na śniadanie, do naleśników na obiad czy też do deserowych przysmaków. Świetnie nada się do przekładania ciast czy też domowych tortów. Konfitura truskawkowa z nutą wanilii  SKŁADNIKI : 1,2 kg truskawek sok z 1/3 cytryny 350 g cukru 1/2 laski wanilii PRZYGOTOWANIE : Truskawki płuczemy, a następnie szypułkujemy. Przekładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort Kraina Lodu (Frozen) – pomysł na dekorację IX 225

wystarczy jakieś zdjęcie z internetu, jakaś mała inspiracja, albo podpowiedź, żeby ozdobić tort w nieco bardziej wyszukany sposób i dlatego właśnie dział taki powstał. Moje torty nadal pozostają domowymi amatorskimi tortami, w których jednak jest jeden ważny składnik – serce :) Tort Kraina Lodu powstał ze złożenia 4 biszkoptowych blatów o średnicy 22 cm (każdy biszkopt z 2 jajek) przełożonych masami(...)dobrą bazę dla kremu właściwego. Pomysł na dekorację tortu - Kraina Lodu (Frozen) Jakiej masy użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych, ani gotowych kremów, więc pozostają mi domowe metody. Bardzo łatwo wykonać masę z serkiem mascarpone i bitą śmietaną , jednak ma ona dwie wady. Po pierwsze

Trzeci talerz
Tort czekoladowy 220

Tort, któremu trudno się oprzeć! Wyszedł tak rewelacyjnie, że sama byłam zaskoczona :) Przepis znalazłam u Margarytki, podaję z moimi zmianami, głównie jeśli chodzi o dekoracje. Piekłam

Kuchnia domowa Ani