domowa - 5588 przepisów (strona:186/373)

Ciabatta 271

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych bułek lub dwa bochenki. 320 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 2 łyżki mleka 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki soli 2,5 szklanki ciepłej wody 50 g świeżych drożdży Drożdże rozpuścić

Bullio
Pancakes 223

przecieramy patelnię pędzelkiem z odrobiną oleju. Moje pancakes polałam syropem trzcinowym i podałam z konfiturą poziomkową i chipsami kokosowymi.  Razem ze mną pancakes smażyli: Dorota z bloga Moje domowe kucharzenie

Aga w kuchni
De volaille – de volaj 311

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/de-volaille-de-volaj/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('109bf816e6847391d4de0f02e8fccf34').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: de volaj domowe The post De volaille – de volaj appeared first

dom-agi.pl
Jajka faszerowane 149

każdy lubi smacznie zjeść. Mało kto lubi siedzieć przy stole, na którym są tylko jakieś chrupki czy paluszki, może po prostu już ten wiek zmusza nas do wymyślenia czegoś domowego. Bardzo popularnym jedzeniem są jajka z majonezem, ja chciałabym dzisiaj korzystając z przepisu koleżanki pokazać trochę coś odmiennego, ale niezwykle smacznego Składniki: - 10 jaj; - 10 dag wędliny; - mała puszka mieszanki

dom-agi.pl
Grzane wino 162

load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('85432faa7779d03a750b912821543876').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: grzane różowe wino grzane wino różowe domowe grzane wino różowe grzane wino The post Grzane wino appeared first

dom-agi.pl
Pieguski 204

Wybór domowego deseru nie jest łatwe, zwłaszcza, gdy właściwie każdy z domowników ma swoje indywidualne upodobania. Dzisiaj miałam dość zajęty dzień, w sumie przy małym dziecku rzadko bywa inaczej, na szczęście są to miłe obowiązki, które dają radość. Rzadko robię ciastka, tak na prawdę zawsze robiłam tylko kruche ciasteczka, więc postanowiłam to dzisiaj zmienić. Uwielbiam sklepowe pieguski, zawsze jedna paczka

dom-agi.pl
Kotlety mielone 153

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlety-mielone/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('af50a7f7685a3fb7f51141b748d0710d').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: kotlety domowe kotlety mielone kotlety mielone w szynce you tube The post Kotlety mielone appeared first

dom-agi.pl
Kopiec kreta 375

dzień kojarzy mi się z dzieciństwa ze wspólnymi śniadaniami oraz z tym, że dom pachnie ciastem. W związku z tym postanowiłam, że ja też muszę coś zrobić, żeby poczuć domową atmosferę, a co do tego się przyczynia właśnie zapach jedzenia. Uwielbiamy bitą śmietanę oraz czekoladę. Związek tych dwóch elementów jest zniewalający i myślę, że większości przypadnie do gustu. Ponadto przepis

dom-agi.pl
Pierogi ruskie 172

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/pierogi-ruskie/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('79455a71e1805634db46bc35a79f0dd2').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: aga pierogi domowe pierogi ruskie The post Pierogi ruskie appeared first

dom-agi.pl
Kurczak w ziołowej panierce 270

Uwielbiam różne zioła wąchać jeść. Ostatnio postanowiłam zasadzić w kolorowych doniczkach domowe zioła, żeby mieć zawsze swoje, świeże. Niestety to dopiero drugi dzień, więc efekty nie mogą być widoczne, ale obiecuję, że jak coś się pojawi to na pewno się pochwalę. Niestety martwię się, bo jeszcze nigdy nie hodowałam roślin. Tak właśnie odnalazłam dzisiejsze danie, ciasto trochę naleśnikowe, kryjące pysznego

dom-agi.pl
Miseczki chlebowe 142

wyciekła. Ja zostawiłam sporą część tego wnętrza nie mając pewności, czy nie przecieknie, ale następnym razem wydrążę jeszcze więcej a tylko niedużą warstewkę ugniotę na dnie i po bokach. Domowe pieczywo jest niezastąpione. Poza tym taka miseczka będzie idealna na zbliżającą się Wielkanoc!   Składniki: - 3,5 szklanki mąki; - pół łyżki mąki kukurydzianej; - ponad 1 szklanka wody (ok.300

dom-agi.pl
Chleb na zakwasie 130

razem. Chleb wyszedł pyszny, pięknie urósł, skórka chrupiąca a miąższ niezwykle miękki. Mój P. powiedział, że chleb smakuje jak świeżo z piekarni, co mnie niezwykle ucieszyło. Polecam serdecznie wykonanie domowego chleba, ja oczywiście nie wytrzymałam i musiałam spróbować go jeszcze póki był ciepły. Z masełkiem i pomidorem… pycha. Chyba przestane kupować pieczywo, a na pewno będę eksperymentować dalej Składniki

dom-agi.pl
Zupa gulaszowa 153

postanowiłam sama je ugotować. Wyszło bardzo smacznie. Już nie będę się bała próbować gotować samodzielnie moich ulubionych smaków Można dodać do takiej zupy ziemniaki, my jedliśmy ją z domowym ciepłym chlebem. Zanurzona piętka… pycha. Składniki: - 0,6 kg mięsa wieprzowego gulaszowego; - jedna żółta papryka; - jedna czerwona papryka; - 1 cebula; - 1 pietruszka; - papryka ostra mielona, sól, pieprz - puszka pokrojonych pomidorów

dom-agi.pl
Grecki chleb na zakwasie 132

Uwielbiam piec chleby, bo zapach, który unosi się w domu jest wyjątkowy. Domowe chleby na zakwasie mają taki charakterystyczny smak, wiem, że są w pełni naturalne i nie mają dodatkowych spulchniaczy, ulepszaczy i nie wiadomo czego jeszcze. Zaciekawił mnie bardzo chlebek pieczony przez Dorotę . Chleb ten wyszedł miękki w środku, z chrupiącą skórką, czyli idealnie taki jaki powinien. Zaciekawił mnie

dom-agi.pl
Kompot z rabarbaru 145

Kompoty domowej roboty są lepsze, inne niż wszystko, a ich smak jest zaskakujący co można wyczarować z owoców. Kompot z rabarbaru jest lekko kwaśny i dobrze gasi pragnienie a do tego jest baardzo smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu. Jeżeli nie lubicie kawałków rabarbaru to możecie go przecedzić przez sitko, ale mi one nie przeszkadzają, a wręcz lubię je wyjadać. Składniki

dom-agi.pl