żółtego sera 4-5 plasterków kiełbasy krakowskiej Henryk Kania 1 mała cebula pieprz i sól do smaku szczypta ulubionych ziół (używam mieszanki do pizzy) 1-2 łyżki masła *przepis na domową już niedługo na blogu Przygotowanie: Plasterki kiełbasy krakowskiej kroimy w kosteczkę i odkładamy na bok w miseczce. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce
Słodkie okruszkifast-fooda, którego - nie oszukujmy się - w domowych warunkach tak szybko się nie robi. Ze względu na przymusową dietę części rodziny, ale i na naszą wybredność i wyczulone zmysły, czegoś takiego jak "jedzenie na telefon" czy "jedzenie w knajpie" nie uznajemy, ale to nie znaczy, że nie wiemy jak smakuje np. pizza. Wiemy to na tyle dobrze, że lecimy mocno(...)Piątnica, - Pieprzu czarnego, - Domowej mieszanki suszonych warzyw, Pomidorki zapewniły słodycz, oregano to ta nuta ostrości, która wydobywa się dopiero po chwili, czarny pieprz, domowa mikstura - to opcje obowiązkowe, a oregano? Stworzony dla pizzy zielony "pyłek". Pozdrawiamy i zmykamy czarować coś... przypominającego nam o magii świąt. A teraz, tak żeby nic Wam nie umknęło: zaobserwuj nas: tutaj
Wypisz WymalujDomowy ketchup to jeden z niezbędnych dodatków do hot-dogów, parówek, zapiekanek, pizzy. W sklepach jest ogromny wybór tych produktów, jednak tylko domowa wersja będzie całkowicie zdrowa, pozbawiona sztucznych dodatków itd. Przygotowanie ketchupu jest niezwykle szybkie, a jak poddacie go procesowi pasteryzacji to może stać bardzo długo w lodówce. Przeczytaj również: Jak pasteryzować słoiki Składniki 2 kg pomidorów duża cebula
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domu mamy, że na pizzę kukurydzę zawsze damy ! ;-) Muszę przyznać, że tak było od zawsze , że kukurydza była u nas nieodłącznym składnikiem każdej pizzy . Mało tego, pojawiała się ona nie tylko na tych domowych, ale również na tych... sklepowych. Czasami z braku czasu kupowaliśmy już gotowe pizze, lecz niezmienne było to, że zawsze dodawaliśmy kukurydzę Bonduelle i odrobinę sera. Aktualnie
Passions hobbies lifeciekawe i soczyste. Nie lubię suchego, wiórowatego mięcha włażącego w zębiska Ten przepis to taka wariacja, bardzo swobodna i domowa. Farsz powstał z pomysłu jak wykorzystać resztkę pieczarek i wcisnąć ją dzieciakom Wiadomo wszyscy kochają pizzę..no prawie ale większość zdecydowanie Tak więc połączenie karkówki i pizzowego farszu dało efekt jaki był łatwy do przewidzenia. Jeden z najlepszych obiadów jakie
Ogrodnik w podróżySkładniki: ciasto na pizzę 1 kg mąki 30g drożdży 1 łyżka soli 0,5 szklanki wody 2-3 łyżki oliwy extra vergine, wedle uznania sos 5
Gorący kąsekłyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki czarnuszki DODATKOWO: 10 plasterków salami kilka filecików anchois ser żółty starty na tarce o grubych oczkach domowy sos słodko- ostry chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże i wlałam ciepłą wodę, jednocześnie(...)kształt przypominający prostokąt, oczywiście cienko,posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam plasterki salami, gdzieniegdzie fileciki anchois, całość posypałam startym żółtym serem. Zwinęłam w tak zwaną roladę i pokroiłam na kilku centymetrowe plastry, które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało kwiatek, heh mi tak się przynajmniej skojarzyło :) Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni
Blondynka GotujeTakie małe prostokątne pizze sprawdzą się jako przystawka na domowych imprezach. Smaczne salami z posypką paprykową, ciągnący ser i żółtka chrupiąca papryka smakują wyśmienicie. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody (letniej) Dodatkowo: Keczup łagodny lub passata pomidorowa 12 plastrów salami z posypką(...)cienko rozwałkujemy ciasto. Każdy mały prostokąt smarujemy keczupem. Na nim układamy salami oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie rozkładamy pokrojoną w kosteczkę żółta paprykę oraz kostki sera feta. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 15 minut. Przed końcem pieczenia każdy obsypujemy startym żółtym serem, czekamy aż dokładnie się rozpuści. Wyjmujemy z piekarnika
VioletoweKucharzenieWłoska mąka do pizzy 00 to podstawa. Teraz już wiem, że ta jest najlepsza! Pizza wyszła delikatnie chrupiąca - idealna - taka jaką lubimy. Dodałam dużo sosu pomidorowego
Magiczne Życie Martyczasu do czasu mamy ochotę na danie typu: hot dog , pizza , hamburger , kebab czy chlebki pita . Ich domowe wersje są przez nas bardzo lubiane i wyczekiwane i zawsze każdy zajada je z wielką przyjemnością. Jako, że dawno już nie było u nas chlebków pita, wybór padł właśnie na nie. Zrobiłam je w naszym ulubionym połączeniu – z kurczakiem, sałatą, pomidorkami
Smaki Na TalerzuPyszne połączenie - serek kozi, figi, tymianek i miód. Na spód użyłam ciasta na domowe tortille , które znakomicie sprawdza się pieczone jak pizza w piekarniku. Z całej porcji ciasta zrobimy ok 8 placków o średnicy ok 20 - 24 cm , jeżeli to za dużo - resztę warto zamrozić. Nie warto robić mniej. Polecam, smaczna przekąska. składniki
Stare Garypieczenia przyciętym do formatu Waszej blachy. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 230°C, bez termoobiegu . Chcemy mieć piekło jak w piecu chlebowym, w którym pizza piecze się dosłownie moment. W warunkach domowych tyle w zupełności wystarczy, tym bardziej że większość piekarników w trakcie dogrzewania i podtrzymywania do tak wysokiej temperatury sama załącza termoobieg – a on niepotrzebnie wysusza ciasto. Zostawcie
Karo in the KitchenMamy dzisiaj Międzynarodowy Dzień Pizzy. Z tej okazji za tydzień wraz z innymi blogerkami i blogerami biorę udział w kolejnym Wyzwaniu gdzie tematem będzie właśnie pizza
Magiczne Życie MartyDomowe zapiekanki mają u nas w domu szczególną pozycję. Jest to danie banalnie proste i mega smaczne, lubią je wszyscy a przygotować potrafią już bardzo liczni
Dorota SmakujeDzień dobry :-) Pizzę na pewno większość lubi. My częściej robimy taką własną, domową, bo wtedy dodajemy składniki, które lubimy. Tym razem w związku z tym, że chciały pizzę z oscypkiem, to robiłam zakupy w Schronisku Bukowina i zamówiłam oscypka, oraz gotowy sos do pizzy . Zakupów było oczywiście więcej. Dla siebie zamówiłam mój ulubiony miód gryczany , który po prostu uwielbiam. Ostatnio
kruche babeczki