domowa czekolada - 3122 przepisów (strona:111/209)

DOMOWA GALARETKA POMARAŃCZOWA 292

Chyba każdy z Was lubi galaretkę owocową....?:) A jedliście już taką własnoręcznie przyrządzoną z prawdziwych owoców? Jeśli nie, musicie koniecznie wypróbować mój dzisiejszy przepis! Prezentuję Wam

Słodko-Słony Świat Ilony
babeczki kawowe 178

Babeczki kawowe- wykonane przez Domowe Torty Delikatne babeczki kawowe, które smakują pysznie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak postanowicie je udekorować- możecie to zrobić na wiele różnych sposobów (ze względu na swój charakterystyczny płaski wierzch są idealne do zdobienia artystycznego). Z owocami, z kremem, z bita śmietaną, a może z lukrem? …wybór należy do Was! Smacznego SKŁADNIKI NA BABECZKI(...)formą, poruszajcie je delikatnie palcami. Szczególnie Wam je polecam w połączeniu z kremem cappuccino . Ale również smakują pysznie w połączeniu z kremem z likierem baileys , kremem z białej czekolady , kremem śmietankowym lub po prostu z polewą lukrową (przepis poniżej), na której możecie ułożyć Wasze ulubione owoce. KREMOWA POLEWA LUKROWA : 100 g. serka naturalnego np. philadelphia 50 g. masła (nie solonego

Domowe Torty
Jagodowo czekoladowy sernik 351

Domowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła masa serowa: 1 kg sera twarogowego półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady gorzkiej

wesoła kuchnia
Maślane rogaliki drożdżowe 158

domową konfiturą z czarnej porzeczki…niebo Te rogaliki są bardzo maślane. Masło mamy w środku ciasta. Dodatkowo, masłem ciasto smarujemy przed pieczeniem. To dzięki tej tłuściutkiej powłoczce, w środku rogalika robią się warstwy tak, jak ciasto było zwijane. Rogale są bardzo puszyste i doskonale nadają się do nadziewania czy to marmoladą (część moich tak właśnie potraktowałam), czy to czekoladą

Mieszam w Garnku
babka cytrynowo-piernikowa z dżemem winogronowym... 172

domowy z ciemnych winogron lub jaki dżem się lubi, wszystko krótko zmiksować forma do babki 22 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, do formy dać ciasto, piekarnik elektryczny na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut następnie na termoobiegu piec 10 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne POLEWA: 100 gram czekolada gorzka

W Mojej Kuchni Lubię
Anielskie Przysmaki i moje pierwsze zamówienie 141

domowej spiżarni. Będziemy Państwu przedstawiać różne produkty o ciekawej recepturze. Mamy nadzieje że będziecie do nas wracać. Tyle dowiemy się ze strony i tak zaprasza nas do siebie Monika i Sławek !  A co kryło moje zamówienie ? Same pyszności. Wybrałam mus jagodowy oraz czekolę orzechową a na gratis wybrałam czekolę białą . Od Moniki dostałam coś co także jest z czekoladą

Magiczne Życie Marty
Kochasz czekoladę? To chodź ze mną na warsztaty! 126

jest twierdząca, zatem czytaj dalej! 04.04.2014 - wyjątkowa data, trzy czwórki, wyjątkowa, bo w tym dniu odbędą się super czekoladowe warsztaty organizowane przez Akademię Smaku Siemens. Warsztaty noszą tytuł "Desery czekolada: Potęga słodyczy" , a poprowadzi je Krzysztof Kopciński , szef cukierni w restauracji Sowa & Przyjaciele. Pracował on m.in. w warszawskiej restauracji „Tamka 43” oraz Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu(...)Sobańskich u boku Szefa Wojciecha Amaro. Doświadczenie cukiernika doskonalił nie tylko w Polsce, ale także poza granicami naszego kraju. Partnerem wydarzenia jest firma Lindt. Warsztaty odbędą się w Centrum Domowych Inspiracji przy Al. Jerozolimskich w Warszawie o godzinie 12:00, potrwają około 4 godziny. Koszt dojazdu do Warszawy należy pokryć we własnym zakresie. Jakie jest zadanie konkursowe? Napisz w komentarzu

Pora coś zjeść
bajaderki, ciasteczka z ciasta 209

szklanki cukru (nie dodawałam cukru i, nie polecam go dodawać) ~1/2 szklanki orzechów/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach(...)opcjonalnie), masło i kakao zagotować razem. Przestudzić i dodać do okruchów ciasta, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Wszystko ugnieść na jednolitą, zwartą masę. Z masy formować kulki. ~100g białej czekolady ~2 łyżki masła Czekoladę i masło rozpuścić razem. Polewą polać bajaderki i odstawić do zastygnięcia polewy. Smacznego! :) Wartość odżywcza jednego ciastka

chili & sugar
Energetyczne kulki mocy 170

orzechowe spożywać raczej w pierwszej połowie doby, doskonale sprawdzi się proteinowy omlet z płatków owsianych, jajek i banana, najważniejszy jest jednak skład masła orzechowego. Najlepszym rozwiązaniem będzie oczywiście to domowej roboty, można się wtedy pokusić nie tylko o wersję arachidową, ale znacznie lepsze będzie masło orzechowe z nerkowców czy migdałów, w tym przypadku konieczny jest blender o nieprzeciętnej mocy. Jeśli(...)przepyszne kulki mocy, to fit słodycz, której nie musicie się obawiać.  Składniki na ok 20 szt Czas przygotowania: 20 min 1 szklanka płatków owsianych górskich 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki nasion lnu 1 łyżka nasion chia 1/2 szklanki syropu klonowego Przygotowanie: 1. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni aż się

Słodki Kompromis
Jagodzianki z czekoladą 128

Inspiracja: Moje Wypieki 500 g mąki pszennej  7 g suchych drożdży szklanka mleka jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta

Atlas Smaków
sernik na zimno z biszkoptami, drażami, morelami, galaretką... 216

Składniki: mleko zimne 3,2% 400 ml, serek waniliowy zimny 340 ml, sernik na zimno dr.Oetker 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, morele 6 sztuk, galaretka

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowy tort z czereśniami 233

drugie musi jeszcze trochę posiedzieć, więc nigdy nie sugerujcie się pierwszym sprawdzonym ciachem). Wyjęte z piekarnika blaty pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia ! CZEKOLADOWY GANACHE : Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej misce ( czekolada powinna byc połamana w kosteczki, a masło pokrojone). Następnie stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą(na małym ogniu), tak- aby dno miski nie dotykało wody. Od czasu(...)czereśnie… … i pyszny tort jest gotowy! Smacznego!!! Czekoladowy tort z czereśniami Czekoladowy tort z czereśniami Czekoladowy tort z czereśniami Artykuł Czekoladowy tort z czereśniami pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Szybki piernik – najlepszy 216

ciasto makowe na biszkopcie Przygotowanie : 60 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej – 125 g masła – 250 g cukru – 2 jaja rozmiar L – 4 łyżki domowej przyprawy do piernika (możecie użyć gotowej mieszkanki, ale sprawdźcie w składzie czy nie ma w niej mąki lub cukru) – 2 łyżki miodu – 2 łyżki powideł śliwkowych(...)cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną, tak aby ciasto nie przywarło podczas

nietylkopasta.pl
Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem 180

domowych wypieków (np. ciasteczek). Aktualnym tematem Ciasta na niedzielę jest właśnie masło orzechowe. Tym razem u mnie bez rozgrzewania piekarnika, gdyż skorzystałam z możliwości wykorzystania tego składnika w deserze. Czekoladki orzechowo rumowe z amarantusem . Składniki: - 440 g masła orzechowego - 170 g miękkiego masła niesolonego - 2 niepełne szklanki cukru pudru - 95 g amarantusa ekspandowanego - 110 ml ciemnego rumu - 250 g czekolady

mojewypiekiinietylko
Murzynek z dżemem porzeczkowym 390

domowej roboty ;). Polecam :). Składniki: 400 g mąki pszennej tortowej 5 dużych jajek 150 g masła 200 ml mleka 210 g brązowego cukru ( lub trochę mniej białego ) opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3,5 łyżki kakao 450 g dżemu z czarnej porzeczki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa czekoladowa: 50 g masła 100 g czekolady

Opowieści z piekarnika