minut w 180 stopniach. Upieczone babeczki wyjmujemy z formy i odstawiamy na kratkę do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Serek mascarpone wyjmujemy z lodówki 1 h przed przystąpieniem do pracy. Mikserem na szybkich obrotach przez chwilę (30 s) ubijamy serek i dodajemy nutellę. Mieszamy mikserem do połączenia się składnikow. Wstawiamy do lodówki na 1 h, aby krem stężał. Przed podaniem
Mia Cucina Sofietatylko na obiad. Mogą być znakomitym początkiem dnia, świetnie nadają się na śniadanie i mogą być także lekkostrawną kolacją. Przygotowaną dzień wcześniej zupę można w termosie zabrać do pracy- to prosty i zdrowy sposób na lunch. Jedzenie zup jest pierwszym krokiem do wypracowania zdrowych nawyków żywieniowych- odpowiednio przygotowane dostarczają nam wszystkiego co trzeba (białka, tłuszczy, węglowodanów). Są lekkostrawne, często niskokaloryczne
Smakowity Blog KulinarnyMiękkie granulki całkowicie zmieniają doznania smakowe – zwykły budyń zamieniają w ciekawy deser. Pudding z tapioki (właśnie z dodatkiem mango!) zrobił furorę na jednej z imprez integracyjnych w mojej pracy. Mimo, że jest dziwny – wszystkich zaintrygował. Każdy go polubił. Sama tapioka nie jest droga – najłatwiej zamówić ją przez internet, jest też dostępna w sklepach z orientalną żywnością. Kokosowy
Poezja smakuinne dania na bloga. Tym razem tematem weekendowego wypiekania były bułki do hot dogów – jako, że mam ostatnio fazę na fast foody to bardzo chętnie zabrałam się do pracy. Tym razem miało być zdrowo i domowo Zamiast wyrabiania ciasta ręką postawiłam Czytaj dalej... Artykuł Bułki do hot dogów pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuKolejny obiad z cyklu: na wynos i na szybko. Wraz z ryżem lub makaronem możemy zabrać go ze sobą do pracy i odgrzać w mikrofalówce. Poza tym jest zdrowo i kolorowo, czyli tak jak być powinno. :-) 2 filety z kurczaka 2 brokuły 100g żółtego sera długodojrzewającego olej sól, pieprz 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut
Szefowa kuchninieregularne, owalne bulwy ( z tej odmiany korzystałam w tym przepisie). Ten przepis jest świetny, jeśli nie macie zaufania co może Was spotkać z tym warzywem. Nie wymaga dużo pracy a topinambur nawet wielokrotnie odgrzewany smakuje doskonale. Drukuj Topinambur pieczony window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 500 gr topinamburu 1/5 kubka oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz, kminek świeży rozmaryn lub suszone
Mieszam w GarnkuSzybka w wykonaniu i ulubiona przystawka mojego lubego. Roladki idealnie nadadzą się również jako II śniadanie do pracy. Składniki 2 placki tortilli 150 g serka śmietanowego z ziołami albo ze szczypiorkiem (np turek) 1/2 pęczka koperku 200 g łososia wędzonego w plastrach (2 tacki) kilka liści kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej. Każdy z placków smarujemy cały dokładnie serkiem
Piekielna Kuchnia Patiśrodku z chrupiącym spodem, do tego kubek kakao, kilka rzodkiewek, masło i... kolacja idealna. Dwie bułeczki zostawiłam na rano, aby mój łasuch mógł wziąć je ze sobą do pracy. Zachęcam do przygotowywania domowego pieczywa. Osobiście lubię jak bułeczki są jedynie delikatnie przyrumienione. Jeśli lubicie mocniej wypieczone bułki możecie je dłużej potrzymać w piekarniku. Składniki: (na 6większych bułek
Słodkie okruszkiciasta zostało, więc zawinęłam sobie w coś a`la nadziewany chlebek. Jak już całkowicie wystygł zawinęłam go w folię i włożyłam na noc do lodówki. Nazajutrz wzięłam kawałek do pracy, oczywiście nie spodziewałam się cudów, nastawiona byłam, że może być mało smaczny taki odgrzewany, a tu taka niespodzianka! Pokrojony w centymetrowe plastry i odgrzany w kuchence mikrofalowej był mięciutki
Blondynka Gotujedrożdżowym. Nie inaczej było dzisiaj - przygotowałem pyszne serowe gruzińskie chaczapuri adżarskie w autorskiej wersji z dodatkiem chrupiącej sałatki. Danie jest pożywne, doskonale smakuje i z całą pewnością warte jest pracy, jakiej wymaga jego przygotowanie. Zapraszam zatem do skosztowania tego wschodniego specjału. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mąki (typ 450), 20 gram świeżych drożdży, 200 ml mleka, 6 jajek
Wyprawy kulinarneforemek na zastygniętą galaretkę. Schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem wyjąć na talerzyki, odwracając do góry spodem. Smacznego! Jak już wspominałam, weekend w znakomitej części spędzam w pracy; czas wolny poświęcam na spanie, bo na nic innego nie mam siły. Może w niedzielę się bardziej postaram, gdy w perspektywie będzie poniedziałkowy luksus spania do czwartej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzygotowania i poeksperymentowania w kuchni w wyniku których powstaną jego smaczne zastępniki. I wbrew niektórym opiniom nie ma w tym absolutnie nic złego, zwłaszcza wówczas, kiedy owoce naszej pracy posmakują niedowiarkom i chociaż a najmniejszym stopniu spowodują zmianę ich nawyków. Zawsze warto mieć otwarty umysł i poszukiwać nowych rozwiązań. Jeżeli postanowisz przyrządzić sobie poniższą pastę w domu i spróbujesz
Roślinna - blog wegańskiDzisiaj w moim domu rządził smak czosnku. Zapraszam na maślano- czosnkowy makaron z brokułami. Danie do wykonania w 10 minut. Idealne po powrocie z pracy. Szybkie, smaczne i bardzo aromatyczne. Poza tym brokuły są bardzo zdrowe. Zachęcam do ich jedzenia :) Składniki ( dla 2 osób): 2 średnie brokuły około 100 g masła 4 duże ząbki czosnku sól do osolenia wody
Smak mojego domutradycyjne danie kuchni żydowskiej. Podbiło jednak większość polskich regionów swoim smakiem i prostotą. Ekonomiczne choć pracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki do ziemniaków. Jeśli w pracy pomoże ci robot- danie jest ekspresowe). Kugiel zwany też rejbakiem czy babką ziemniaczaną podbił serce każdego kto go spróbował (szczególnie, gdy zjesz go na drugi dzień pokrojony w plastry i podsmażony
Wielki apetytKilka dni temu koleżanka w pracy, powie działa że je na śnia danie coś pysznego i do tego mającego wpływ na cerę. Postanowiłam na po dstawie skła du sałatki, o której mówiła pobuszować w internecie. Okazało się, że faktycznie istnieje surówka piękności we dług Heleny Rubinstein. Najważniejsze jest to, że skła d jej możemy dowolnie mo dyfikować na swój ulubiony
ChilliJemy