Moim ulubionym filmem jest „Testosteron” i uważam go za wykładnię stosunków damsko-męskich, namiętnie wplatam cytaty z filmu do rozmowy, w pracy jestem znana z „masakra jesteś” i „bęc, wiem co czujesz…” i uważam, że Piła jest brzydkim miastem (mieszkam 25 km od Piły). „Lejdis” też było ok, „moja dupa
greenscarfkońcu podszedł do niej Ole, piekarz z - tak na moje oko - czterdziestoletnim stażem; westchnął i stwierdził: To nie są kapelusze Napoleona, tylko kaszkiety spod Waterloo... Uwielbiam moją pracę! I nawet nie narzekam, że zamiast cudownego, wolnego weekendu czeka mnie wstawanie o drugiej nad ranem... Dla takich chwil warto się poświęcić. Ponieważ czasu wolnego u mnie jak na lekarstwo
Pożeraczka, czyli raz adobrzesojowym. Czekolada jest niezwykle gęsta, a malutki marshmallow dodają jej smaku i słodyczy. Ja lubię wersję dość gęstą. Wolicie czekoladę bardziej płynną dodajcie po prostu więcej mleka. 5 minut pracy i niezapomniane chwile dla podniebienia. 1 tabliczka czekolady 1 szklanka mleka roślinnego 2-3 łyżki malutkich marshmallow Czekoladę wrzucamy do mleka i gotujemy ciągle mieszając. Przelewamy do kubeczków, dodajemy
Humanistka w kuchniSałatka w kolorach Italii czyli zielonym, białym i czerwonym. Bardzo praktyczna na zwykłe przyjęcia ponieważ niewiele z nią pracy a efektownie wygląda i dobrze smakuje. Składniki : 1 brokuł 4 jajka 3-4 średnie pomidory 2 ząbki czosnku łyżka majonezu łyżka jogutru sól, pieprz Przygotowanie : Brokuł podzielony na różyczki wrzuć do gotującej się osolonej wody na ok 8 minut. Kiedy będzie
Mechanik w kuchnizlitowałam się i schowałam do swojej szafki...no i w końcu postanowiłam zrobić makaron..do tej pory jak robiłam swój makaron, kroiłam nożem..a taka maszynka jednak ułatwia pracę..w sumie są prawdziwe maszynki do makaronu, które wałkują ciasto itd...ale ten przyrząd też się spisał.Na początek zrobiłam makaron -długie nitki -coś jak spaghetti ..ale tak myślę, że jeszcze
Moje domowe kucharzenieserem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemasę. Najlepiej robić to stopniowo, zaczynając od orzechów, a następnie dodając powoli daktyle i kakao. Cały czas mieszaj masę, żeby wszystko się dobrze połączyło. No i żeby wspomóc trochę pracę blendera :) 2. Wyjmij wszystko z blendera i dosyp nasiona chia - wyrób rękoma, żeby nic się nie kruszyło. Nie przejmuj się wypływającym tłuszczem - to naturalny, dobry tłuszcz z orzechów
Powiedz dietom nietylko drewnianą łyżką wszystkie składniki i z minimalną ilością drożdży. Najlepiej przygotowywać go popołudniem/wieczorem, aby rano upiec świeży bochenek lub wymieszać ciasto dosłownie przed pójściem spać, aby po pracy cieszyć się jego smakiem :) Ja nie byłabym sobą, gdybym odrobinę nie zmieniła jego proporcji :) Ale oczywiście chleb wyszedł świetnie :) Do jego przygotowania potrzebny jest świeżo wyciśnięty sok z marchwi
Słodko-Słony Świat Ilonykształcie róży z serem i przepyszną polędwicą nad ogniem wędzoną Hańderek Bułeczki podałam z dresingiem tysiaca wysp Roleski . Taką bułkę śmiało można zabrać do szkoły lub do pracy. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500g mąki + do podsypania 5 dag drożdży 3 jajka 1 nie pełna szklanka mleka 2 łyżeczki soli 100 g masła Dresing Roleski
Sama słodycz i szczypta chiliPomysł na pyszną i sycącą pastę do chleba. Polecam zrobić nie tylko na śniadanie w domu, ale też zabrać w pudełku do pracy. Przygotowanie jest banalnie proste i bardzo szybkie. Zieloną soczewicę można stosować zamiennie z czerwoną (sama o czerwonej myślałam, ale też się skończyła). Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 5 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 1 ogórek kiszony
Kolorowy Przepisownikroszponce z kawałkami awokado i grejpfruta. Cytrus ten orzeźwia nieco mdłe awokado i nadaje sałatce soczystości i wyraźnego smaku. Porcja jest na jedną osobę, bo taką sałatkę zabrałam do pracy. 2 garści roszponki 50 g sera sałatkowo-kanapkowego 1/2 szt awokado 1/2 szt grejpfruta 1 łyżka ziaren słonecznika DRESSING: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki
https:KKuchniaMniamRyba delikatna pieczona o cytrynowym smaku i aromacie, zapiekana z jajkami. Danie szybkie, nie wymagające dużego nakładu pracy. Do takiej ryby podałam ryż, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, ziemniakami czy makaronem. Ja przygotowałam z mintaja, ale może to być każdy filet z ryby. Jeśli macie ochotę na tak przygotowaną rybkę to zapraszam po przepis. Polecam również bardzo
O kuchni z uczuciemmnie. Opowiem Wam o kimś innym.. zdecydowanie ciekawszym. Poznałam niedawno pewną Wegankę. M. M. jest miłą, serdeczną, pozytywną i zakręconą osobą. Prowadzi bloga <- link! Opisuje swoją pracę, życie miłosne, trochę rodzinne. Jest molem książkowych. Pisze lekko, ale zawsze trafia w sedno.. dlatego zapraszam na Jej bloga bo naprawdę warto. Można się nieźle uśmiać :) Poniższy przepis jest
CzarnawisienkaTeraz to bardzo popularna sałatka, ale pamiętam jak Mama przyniosła ten przepis z pracy, kiedyś to był frykas. Składniki 2 woreczki ryżu 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 puszka ananasa … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i ananasem
czarrna od kuchnirodzaj chemii, który nie koniecznie pozytywnie wpływa na nie same i całe otoczenie. Dla zabicia czasu, a może raczej dla chwili spokoju, zaprosiłam dziewczyny do wspólnego gotowania. Danie łatwe, pracy przy nim mało wiec niech panny się wykażą. Ja dopilnowałam tylko by się w tej kuchnie nie pozabijały. Dziewczyny nalewały wody, wkładały poszczególne składniki do garnka, odmierzały co trzeba
Przysmaki Karolki